از اعتراض دانشجویان دانشگاه تهران تا گلایههای آنها از سیاسی شدن مطالبات صنفی

به گزارش خبرنگار آنا، حادثه ناگوار و تلخ جانباختن امیرمحمد خالقی درمیان، دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران، بار دیگر زنگ هشدار نسبت به برخورد جدی با سارقان و زورگیران را به صدا درآورد. «امیرمحمد خالقی درمیان» دانشجوی ترم چهار دوره کارشناسی مدیریت کسب و کار دانشگاه تهران حوالی ساعت ۲۱ در تاریخ ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ مورد حمله زورگیران قرار گرفت و حدود ساعت هفت صبح روز پنج شنبه، ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ در بیمارستان شریعتی تهران به علت شدت جراحات، متاسفانه جان خود را از دست داد.
به گفته دوستان وی، روزی که امیرمحمد به قتل رسید در حال سپری کردن اولین روز کاری خود بود و در حال بازگشت از میدان انقلاب به سمت خوابگاه دانشجویی واقع در محله گیشا بوده است و به علت همراه داشتن لپ تاپ و گوشی همراه در فضای ناامن و تاریک آن منطقه مورد ضرب و شتم افراد ناشناس قرار گرفته است. یکی از دوستان وی گفته است که امیرمحمد در شب حادثه در چند متری در پشتی خوابگاه حضور داشته است که موتو سوار و سرنشین با ضربه چاقو، او را به قتل میرسانند.
در همین رابطه دادستان تهران بلافاصله پس از دریافت گزارش این سرقت و جراحت وارده به متوفی دستور تشکیل پرونده این سرقت در شعبه ویژه دادستانی تهران را صادر کرد.
اعتراض دانشجویان از بی توجهی به هشدارها
پس از انتشار گسترده این خبر در فضای مجازی، جمعی از دانشجویان نسبت به عدم پیگیری به موقع مسئولان برای تامین امنیت محدوده خوابگاهها در محله کوی تهران تجمع کردند؛ چرا که به گفته دانشجویان کوی دانشگاه که واقع در خیابان امیرآباد است امنیت کافی ندارد و تاکنون چندین بار تلفن همراه برخی از دانشجویان به سرقت رفته یا از سوی زورگویان مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند.
یکی از دانشجویان معترض به خبرنگار ما میگوید، بارها گزارشهایی از زورگیری و ناامنی در اطراف دانشگاه تهران به مسئولان دانشگاه و متولیان بیرونی منتقل شده، اما هیچ اقدام پیشگیرانهای صورت نگرفته است. حالا که یک دانشجو جان باخته، مسئولان دانشگاه تهران و دستگاههای ذی ربط باید پاسخگو باشند که چرا هشدارهای دانشجویان جدی گرفته نشد؟
شاه ثنایی مسئول بسیج دانشجویی دانشجویی خوابگاههای دانشگاه تهران نیز در این باره به خبرنگار آنا، گفت: برای تامین امنیت دانشجویان در حوالی خوابگاههای کوی دانشگاه تهران یک بار به صورت مکتوب و چندین بار شفاهی در داخل جلسات اعتراض خود را به گوش مسئولان دانشگاه تهران رساندهایم.
مجیدی یکی دیگران از دانشجویان میگوید، برای اعتراض آمدهام، چون شنیدم، مقامات دانشگاه بعد از حادثه تا لحظه فوت مرحوم، پیگیری لازم و مورد انتظار را آنطور که باید و شاید نداشتهاند. همه ما یک خانوادهایم و انتظارمان از مسئولان دانشگاه، انتظار فرزند از والدین است و توقع بی جایی نداریم که بگوییم، آن توجهی که والدین به فرزندانشان را دارند، ندیدهایم.
از وعده حسینی برای پیگیری جدی مطالبات دانشجویان تا سخنان جنجالی
با این حال سیدحسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران در اولین واکنش و اقدام با حضور در تجمع دانشجویان این دانشگاه، ضمن ابراز همدردی با آنان در پی حادثه زورگیری منجر به قتل دانشجوی دانشگاه تهران، وعده رسیدگی به مطالبات دانشجویان در فضای کارشناسی را داد.
در ادامه تجمع روز گذشته و در شرایطی که دانشجویان صرفاً برای یک مطالبه صنفی و موضوع تامین امنیت اطراف دانشگاه و خوابگاهها معترض بودند، سرپرست دانشگاه تهران تلاش کرد این اعتراضات را به حوادث ۱۸ تیر ۷۸ ارتباط دهد و گفت: «عامل اصلی حوادث کوی دانشگاه در ۱۸ تیر، نیروهای لباس شخصی بودند.» اما مطالبه دانشجویان کاملاً روشن بود و همین موضوع با تعجب و اعتراض برخی دانشجویان مواجه شد.
علی یکی از دانشجویان معترض به خبرنگار ما گفت: ما چندین بار مسائل صنفی خود را خواستهایم که با مسئولان دانشگاه در میان بگذاریم و حتی نتوانستهایم این چندماه با وجود مراجعه مکرر ارتباط بگیریم و یا درخواستهای مکتوب ما بایگانی شده است، حالا هم خواسته زیادی نداریم؛ تأمین امنیت خوابگاهها و مسیرهای تردد دانشجویان، برخورد قاطع با سارقان و زورگیران، و پیگیری فوری شناسایی عاملان این حادثه حداقل مطالبه ماست و اصلا بحث سیاسی با کسی نداریم.
دانشجوی دیگر خودش را شیما دانشجوی دوره کارشناسی مدیریت معرفی میکند و با ابراز تاسف از حادثه میگوید: من دهه هشتادی، درگیر مسائل ۷۰ دهه نیستم و امروز هم بخاطر یک هم دانشگاهی آمدهام تا بگویم، چرا مسئولان دانشگاه و نیروی انتظامی به هشدارهای بچهها توجه نکردهاند و این فاجعه رخ داده است، اما جوابی که میشنویم سیاسی است و ربطش را به اعتراض خودمان درک نمیکنم.
رضا نیز دانشجوی ترم ۳ است و صحبتهای سرپرست دانشگاه را عجیب و غیرمنتظره می خواند و می گوید: یک عذرخواهی و پیگیری فوری آنچه فریاد زدیم، کفایت میکرد، چرا مسئولان دانشگاه سعی کردند تقصیر را گردن ۲۵ سال پیش بیندازند. چون قبلا داغ دیدیم، نباید به خواست ما توجه میکردند و نور مسیر و تامین پلیس را این مدت انجام میدادند؟ خود من آبانماه به یکی از مسئولان دانشگاه گفتم، شبهای پس از ساعت ۸ اطراف دانشگاه ناامن میشود و افرادی ناجوری تردد دارند و یک نظارتی بشود، اما حتی یک دوربین درست و حسابی در مسیر نبوده است. اینکه تقصیر ۲۵ سال پیش نیست، ما در مورد سال ۱۴۰۳ و حادثه غم انگیزی صحبت میکنیم که ممکن بود برای هر کدام از ما رخ بدهد و بیم این نیز میرود، با پاسکاری موضوع دوباره فراموش شود و تکرار این تراژدی را باز ببینیم.
از طرفی شاه ثنایی، مسئول بسیج دانشجویی خوابگاههای دانشگاه تهران در این زمینه گفت: از آنجایی که جو دانشجویی در محل تجمع شدت گرفت؛ سرپرست دانشگاه تهران تلاش کرد تا با ارتباط دادن موضوع به حوادث ۱۸ تیر ۷۸، تمرکز شعارها را از روی خود بردارد.
شاه ثنایی در پاسخ به این سوال که صحبتهای سرپرست دانشگاه تهران برای آرام کردن جو دانشجویی چقدر قانع کننده بوده است؛ گفت: از آنجایی که مطالبه دانشجویان صنفی بوده است؛ بنابراین سرپرست دانشگاه تهران نباید سعی می کرد با چنین صحبتهایی فضا را آرام کند.
حاشیههای سرکشی وزیر علوم از محل حادثه
حسین سیمایی وزیر علوم صبح دیروز (شنبه، ۲۷ بهمن ۱۴۰۳) با لغو برنامه سفر خود به عربستان جهت بررسی جزئیات حادثه قتل دانشجوی دانشکده مدیریت در دانشگاه تهران حضور یافت که در این جلسه هیئت رئیسه دانشگاه تهران، مسئولانی از وزارت کشور، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و سپاه پاسداران شرکت داشتند.
اما، بازدید روزگذشته وزیر علوم از دانشگاه تهران با هدف رسیدگی به جزئیات قتل دانشجوی کوی نصر با حاشیههایی هم همراه بوده است؛ چرا که مشاور وزیر علوم در اقدامی عجیب «دعوت گزینشی از خبرنگاران» را به جای دعوت عمومی از رسانهها ملاک قرار داد و گروهی محدود از خبرنگاران وزیر را در این بازدید همراهی کردند.
و اما انتظارات دانشجویان
آنچه در صحبتهای اکثر دانشجویان دانشگاه تهران به چشم میآمد، مطالبه تامین امنیت و برخورد شدید با قاتلان مرحوم خالقی بود. بر اساس اعلام دانشجویان؛ کیوسکی که در داخل خیابان جنت (امیرآباد) در سال ۱۳۹۸ راه اندازی شده، تاکنون پلیس، نیرویی در آن مستقر نکرده است، در این زمینه دانشجویان انتظار دارند که نیروی پلیس در این کیوسک مستقر شود. خواسته بعدی دانشجویان از سرپرست دانشگاه تهران تامین روشنایی کافی و لازم و نصب دوربین مداربسته است در معابر منتهی به خوابگاه هاست و مطالبه سوم آنها، برقراری خطوط راهگذر بین دانشکده فنی و کوی دانشگاه تهران است تا دانشجویان از مسیر خیابان جنت عبور نکنند.
البته در زمینه رئیس پلیس تهران شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی گفت: «کیوسک پلیس محل قتل دانشجوی دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۱ به درخواست خود دانشگاه برچیده شد. مسئولان فعلی دانشگاه قرار بود ۱۵ بهمن برای بررسی این موارد جلسهای برگزار شود که ۲ ساعت مانده به جلسه گفتند جلسهای پیش آمده و لغوش کردند.»
همچنین برخورد جدی و بازدارنده با سارقان و زورگیران که هر از چندی اخبار ناگوار آن به گوش میرسد، در دستور کار مقامات قضایی قرار گیرد. در اینباره نیز سخنگوی قوه قضائیه شب گذشته خبر داد: «برخی از مظنونین مرتبط با قتل دانشجوی دانشگاه تهران بازداشت و درحال بازجویی و تکمیل تحقیقات هستند»
انتهای پیام/