دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رئیس دانشگاه تهران: نودانشجویان باید مرحله اجتماعی شدن و جامعه‌پذیری را از ابتدا دنبال کنند

رئیس دانشگاه تهران: نودانشجویان باید مرحله اجتماعی شدن و جامعه‌پذیری را از ابتدا دنبال کنند
رئیس دانشگاه تهران در آیین استقبال از نودانشجویان گفت: شما دانشجویان چه بخواهید یا نه. وارد دانشگاهی شدید که رهبری فرایند‌های اجتماعی را بر عهده خواهد گرفت و من فکر می‌کنم برای اینکه بتوانیم با این نهاد و خانواده بزرگ مواجهه درستی داشته باشیم باید مرحله اجتماعی شدن و جامعه‌پذیری را از ابتدا دنبال کنیم.
کد خبر : 873311

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد مقیمی در آیین استقبال از نودانشجویان دانشگاه تهران که امروز در مصلای این دانشگاه برگزار شد، گفت: امروز این افتخار را داریم که خوشامد بگوییم به دانشجویانی که به خانواده بزرگ دانشگاه تهران پیوستند. چراکه این دانشگاه متعلق به همه ایرانیان است و عنوان قله دانش بودن این دانشگاه مسئولیت همه مارا سنگین می‌کند من فکر می‌کنم شما دانشجویان که با تلاش خود این توفیق را به دست آوردید و وارد این مرکز شدید بعد از فارغ‌التحصیلی نیز خواهید توانست منشأ اثر برای کشور باشید.

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: شما دانشجویان چه بخواهید یا نه. وارد دانشگاهی شدید که رهبری فرایند‌های اجتماعی را بر عهده خواهد گرفت و من فکر می‌کنم برای اینکه بتوانیم با این نهاد و خانواده بزرگ مواجهه درستی داشته باشیم باید مرحله اجتماعی شدن و جامعه‌پذیری را از ابتدا دنبال کنیم.

مقیمی بر ضرورت رعایت هنجارها، قوانین و ارزش‌های حاکم در دانشگاه توسط دانشجویان تأکید کرد و گفت: این دانشگاه برخی قوانین نوشته و برخی قوانین نانوشته دارد. مطالعه آیین‌نامه‌های مدون کمک می‌کند مواجهه درستی با این هنجار‌ها داشته باشیم.

وی افزود: برخی قوانین دانشگاه تهران نیز نانوشته است که از طریق سایر دانشجویان و اساتید منتقل خواهد شد. تأکید من که ۳۳ سال در دانشگاه تهران در کسوت‌های معلمی، دانشجویی و مدیریت کسب تجربه کرده‌ام این است که دانشجویان ابتدا دنبال حقیقت باشند. آن‌ها قطعاً داده‌هایی که در جامعه مواجه می‌شوند یا از جنس حقیقت است یا از جنس واقعیت. این دو متفاوت است.

 مقیمی گفت: واقعیت یعنی آنچه به وقوع پیوست، اما آیا آنچه به وقوع می‌پیوندد واقعیت دارد؛ بنابراین هر چه واقع می‌شود درست و حق نیست اگرچه ممکن است واقعیت هم داشته باشد.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه ریشه بسیاری از آسیب‌هایی که دانشجویان ما با آن مواجه می‌شوند این است که در کشف حقیقت به‌درستی عمل نکردند، گفت: امروز در فضای رسانه‌ای حقایق کتمان می‌شود و اخبار در قالب‌های مختلف به دانشجویان به شکل وارونه ارائه می‌شود. شما دانشجویان باید به سمت جویندگی دانش و حقیقت بروید.

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: دومین نکته‌ای که باید دانشجویان توجه داشتن تفکر انتقادی است آنچه دانشجویان ما را با سایرین متمایز می‌کند این است که در دانشگاه تفکر انتقادی دانشجویان را ارتقا می‌دهیم. لازمه تفکر این است که اول منعطف باشیم و دوم مستقل فکر کنیم. همچنان که روش و شیوه مدیریتی ما در دانشگاه مبتنی بر تفکر انتقادی است.

وی تأکید کرد: ارتقای هوش فرهنگی از ویژگی‌های دیگر دانشجویان دانشگاه تهران باید باشد چراکه ما در دانشگاه از همه قومیت‌ها و ملیت‌های مختلف دانشجو داریم این فرصت خوبی است که بتوانیم هوش فرهنگی خود را ارتقاء بدهیم. چراکه رهبرانی موفق هستند که نظام فرهنگی را به‌خوبی بشناسند. در دانشگاه ما فرصت این تعاملات و یادگیری‌ها وجود دارد.

رئیس دانشگاه تهران در پایان خاطرنشان کرد: دانشجویان باید شخصیت سالم را در درون خودشان ارتقا بدهند. خوشبختانه دانشجویان در این دانشگاه چندوجهی تربیت می‌شوند و تک‌بعدی نیستند در این زمینه اقدامات زیادی انجام دادیم و باید به یک شخصیت سالم و چندوجهی دست‌یابیم. توصیه من این است که دانشجویان نیز مهارت کارآفرینی را در خود ارتقا بدهند و در بحث کارآفرینی، تیم سازی، مشارکت و فرصت سازی گام بردارند. چراکه دوره کارشناسی بهترین فرصت برای آموختن است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب