اردوهای راهیان نور ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ افتتاح میشود
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، صد و نوزدهمین نشست شورای سیاست گذاری راهیان نور کشور به منظور بررسی زیرساختهای یادمانهای دفاع مقدس در استانهای خوزستان و ایلام با حضور سردار بهمن کارگر رئیس ستاد مرکزی راهیان نور کشور، محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور، استانداران، فرماندهان سپاه و مدیران کل حفظ آثار استانهای خوزستان و ایلام و همچنین اعضای اصلی شورای سیاستگذاری راهیان نور کشور، پنجشنبه ۲۷ مهرماه در سالن اروند موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
در این جلسه برای ایام اوج راهیان نور امسال که از ۲۲ بهمن آغاز میشود، بهویژه در خصوص نیازمندیهای استانهای خوزستان و ایلام تصمیمگیری شد. همچنین زیرساختهای یادمانهای دفاع مقدس در خوزستان و ایلام مورد بررسی قرار گرفت.
در ابتدای نشست کارگر ضمن تسلیت شهادت جمعی از فلسطینیان در مبارزه با رژیم صهیونیستی گفت: در جنگ ۲۲ روزه که فلسطینیها پیروز شدند، فلسطینیها هزار و ۴۴۰ شهید دادند با این حال تنها ۱۰ نفر از اسرائیلیها کشته شدند. کاری که الان اسرائیلیها انجام میدهند، عملی ددمنشانه و ضدبشری است. بمباران بیمارستانها، خانههای مردم عادی، مساجد و … مبارزهای عادلانه نیست.
رئیس ستاد مرکزی راهیان نور، عملیات طوفانالاقصی را اتفاقی مبارک دانست و ادامه داد: با اتفاقاتی که افتاد هیمنه اعتبار رژیم صهیونیستی مقابل حامیانش ریخت. همه کشورهای دنیا باید کمک کنند که جلوی این جنایت عظیم و وحشیانه در غزه گرفته شود. با این حال هر اتفاقی هم بیفتد پیروزی از آن فلسطینیها است. آنقدر شرایط رژیم صهیونیستی بد بود که رئیس جمهور آمریکا مجبور شد، برای نجات اسرائیل خودش شخصاً به آنجا برود. این نشاندهنده عظمت این پیروزی است.
وی افزود: ایرانِ قوی و مقتدر میتواند در این عرصهها به جبهه مقاومت کمک کند؛ همان طور که حاج قاسم این کار را میکرد. مردمی که با سنگ مبارزه میکردند، امروز با موشک، پهباد و … این کار را انجام میدهند. ما به آنها افتخار میکنیم.
کارگر گفت: ما در مباحثی که داشتیم از ۲۲ بهمن تا ۲۲ اسفند را ایام «اوج» اعلام کردیم. با این حال یادمانهای دفاع مقدس در ۳۶۵ روز سال باز است و از آنها بازدید میشود.
رئیس ستاد مرکزی راهیان نور با اشاره به عنایت خاص رهبری به اردوهای راهیان نور، افزود: مقام معظم رهبری انتظار دارند در همه حوزههای دفاع مقدس فعالیت مسئولان ۱۰۰ برابر شود. ما نیز به رهبر قول دادیم اردوهای راهیان نور را در سال ۱۴۰۱ به ظرفیت پذیرش ۱۰ میلیون نفری برسانیم. تلاش میکنیم در ۲۰ سال آینده و در ۴ برنامه ۵ ساله آن را به هدف برسانیم.
وی گفت: در حوزه کتاب، فیلم، سریال، هنرهای تجسمی و … میتوانیم به تعداد رزمندهها، شهدا، خانوادههای شهدا و… کتاب، نقاشی، تئاتر و فیلمنامه داشته باشیم. خانوادههای شهدا دریایی از معارف هستند.
در ادامه نشست مهدی امیریان دبیر ستاد مرکزی راهیان نور کشور به ارائه گزارش اردوهای راهیان نور غرب و شمال غرب پرداخت و گفت: مصوب شد افتتاحیه اردوهای راهیان نور، ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت 1403 برگزار شود. در استان ایلام یادمان قلاویزان نیازمند احداث جایگاه مراسم، محوطهسازی، احداث اسکان خادمین و راویان و تکمیل مرکز فرهنگی و همچنین تأمین وسایل سرمایشی، تجهیزات اتاق خادمین و راویان، تجهیزات مانیتورینگ صوت و … است. یادمان عملیات والفجر ۸ نیازمند محوطهسازی، تکمیل مسجد یادمان، وسایل سرمایشی، تجهیزات مانیتورینگ صوت و… است.
وی نیازمندیهای سایر یادمانها را نیز به طور موردی ذکر کرد و در خصوص اولویتهای ضروری یادمانهای استان خوزستان گفت: خاکریزی، تثبیت و شیببندی یادمان شلمچه، ایجاد سردر و اتصال مسیر بالا و تثبیت خاک جداره دهانه ورودی دژ نونی، جابجایی تصفیه فاضلاب سرویس بهداشتی، احداث پل مسیر خادمین یادمان شلمچه و … باید در دستور کار قرار گیرد.
دبیر ستاد مرکزی راهیان نور کشور در ادامه اولویتهای مشکلات ضروری یادمان استان ایلام را به ترتیب شرح داد و گفت: تأمین آب یادمان سهراه جندالله، تأمین آب یادمان والفجر یک، بهسازی جاده دسترسی به یادمان شرهانی و نصب تابلوها و علائم راهنمای زائر در جادههای دسترسی به یادمان دفاع مقدس از جمله مواردی هستند که باید به آنها رسیدگی شود.
در حاشیه این نشست منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: در حوزه دسترسیها و زیرساختهای راهیان نور و یادمانها هنوز نواقصی داریم. مقرر شد بعضی از استانها را معین بعضیاز یادمانها قرار دهیم. بعضی از دستگاههای ملی نیز به پشتیبانی این مسئله میآیند. ما شرکتهای بزرگ و توانمندی هم در کشور داریم که از محل مسئولیت اجتماعی میتوانند به حل مشکلات این حوزه کمک کنند. قرار است برخی از یادمانها برای پشتیبانی در اختیار مجموعهها قرار بگیرد.
وی افزود: کارگروهی ۶ نفره به نمایندگی از دولت و بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس انتخاب شده که این مسائل را با جزئیات، دقت و نگاه حل مسئله دنبال میکنند.
منصوری ادامه داد: مسائل مربوط به حمل و نقل، تغذیه و اسکان باعث شده هزینههای اعزام در کشور ما بالا رود. کارگروهی هم مستقر شده تا در جهت چگونگی کاهش هزینهها چارهجویی کند و بتوانیم به طور پایهای پشتیبانی بیشتری انجام دهیم.
معاون اجرایی رئیس جمهور در پایان گفت: تمرکز اردوهای راهیان نور بر مسائل دانشآموزی از اولویتهای این حوزه است. ما در حوزه دانشآموزی هر چقدر سرمایهگذاری کنیم خروجی مضاعف میگیریم.
انتهای پیام/