دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر ارشاد مطرح کرد؛

حل معضل دوگانه علم و دین توسط انقلاب اسلامی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دوگانه علم و دین از جمله آن دوگانه‌هایی است که انقلاب اسلامی توانست آن را بر محور نواندیشی دینی حل کند چراکه نگاه نواندیشی دینی به مسائل مختلف اجتماعی و سیاسی، برای حل معضل و ایجاد راهکار جایگزین بوده است.
کد خبر : 628868
اسماعیلی




به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه تهران، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز در آیین افتتاح اولین نمایشگاه تخصصی «تمدن نوین اسلامی» در محل باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران، با تسلیت شهادت مظلومانه حضرت زهرا سلام الله علیها و گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: دانشگاه تهران از پیشقراولان موضوع وحدت بین حوزه‌های علمیه و دانشگاه بوده و عناصر اصلی آن مانند شخصیت بارز و مبارز، شهید مفتح و همچنین استاد شهید مرتضی مطهری در این حوزه فعال بودند و این پیوند حوزه و دانشگاه به عنوان یک ماموریت در فضای انقلابی تلقی می‌شد.


وی افزود: انقلاب اسلامی و تفکری که منشأ اصلی ایجاد نهضت اسلامی مردم ایران بوده، بر مبنای یک نواندیشی دینی بوده است. تمام تلاش جریان نواندیش دینی حول امام راحل این بود که فهم و قرائتی از اسلام و تشیع ارائه دهند که توان ایجاد تحولات گسترده در دوره معاصر را داشته باشد.


عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: اما در ۲۰۰ سال اخیر، برخی در جامعه ایرانی در صدد ایجاد دوگانه‌هایی نظیر «علم و دین» و «ایرانیت و اسلامیت» بوده‌اند که به نوعی این دوگانه‌سازی‌ها در جهت القای نوعی عدم سازش میان دین و تحولات، در حال سازماندهی بوده است. سازندگان این دوگانه‌ها در صدد القای این بوده و هستند که دین توان حل مسائل جامعه انسانی را ندارد.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال افزود: دوگانه علم و دین از جمله آن دوگانه‌هایی است که انقلاب اسلامی توانست آن را بر محور نواندیشی دینی حل کند چراکه نگاه نواندیشی دینی به مسائل مختلف اجتماعی و سیاسی، برای حل معضل و ایجاد راهکار جایگزین بوده است.


اسماعیلی در تبیین انتظارات از جامعه نخبگان برای کمک به شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی، اظهار کرد: جلساتی که شخصیت‌های علمی و نخبگان حوزوی و دانشگاهی برگزار می‌کنند و گرد هم می‌نشینند باید مبدایی برای طرح و حل مسائل بر سر راه تمدن نوین اسلامی باشد. امروز در مرحله سوم و چهارم مانده از مراحل پنج‌گانه برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی، باید مسائل پیش رو و بحران‌هایی که با آنها درگیر هستیم را حل کنیم.


وی همچنین در برشمردن بایدهای شکل‌گیری جامعه‌ای با الگوی تمدنی، اظهار کرد: جامعه‌ای که می‌خواهد پیشتاز تمدن‌سازی باشد، باید از مشکلات، مسائل اقتصادی آسیب‌های اجتماعی به‌دور باشد و هر طرحی در آن، حتی طرح‌های مسکن سازی نیز باید دارای پیوست فرهنگی باشند. به عنوان نمونه هم اکنون در صدد تدوین پیوست معماری نوین اسلامی برای مسکن‌هایی هستیم که در دولت سیزدهم احداث خواهند شد.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان به ماموریت‌های شورای فرهنگ عمومی در حوزه کمک به شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی اشاره کرد و گفت: در شورای فرهنگ عمومی باید مسئله عفاف و حجاب، سبک زندگی اسلامی، مشکلاتی که در مراودات بین اعضای خانواده تا جامعه و ارتباط با ارکان قانونگذار و ارتباط با مجریان قانون وجود دارد را حل کنیم.


انتهای پیام/




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب