به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی اجتماعی خبرگزاری آنا، در ایامی که شیوع کرونا و حواشی آن به کانون اصلی توجهات تبدیل شده و تلاش بسیاری چه از سوی کادر درمان و چه از سوی مسئولان بهداشتی برای مبارزه با آن صورت میگیرد، متأسفانه تلاش برخی پزشکان برای کسب منافع بیشتر و سودآوری از حرفهشان به چالشی برای خوشنامی این حرفه تبدیل شده است.
دریافتهای زیرمیزی،
بحث خدمات پزشکان به بیماران در دیگر حوزههای پزشکی و درمانی با چالشهای زیادی روبهرو است.
سالها بود که بحث پرداخت مالیات پزشکان و دیگر اقشار پردرآمد کشور به محل چالشی میان گذشته بود که
سال گذشته و پس از طرح مسائلی همچون فرار مالیاتی برخی از پزشکان سرانجام تصمیمهایی گرفته شد که از بروز تخلفات در این حوزه کاسته شود و یا حداقل اینکه کاهش قابل توجهی داشته باشد، بنابراین بر اساس تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ و ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم، تمام فعالان عرصه سلامت که مجوز فعالیت آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی ایران یا سازمان نظام دامپزشکی صادر میشود، مکلف شدند نسبت به نصب، راهاندازی و استفاده از پایانه فروشگاهی (کارتخوان) از ابتدای سال ۹۸ اقدام کنند.
بیشتر بخوانید؛
چوب حراج برخی اطبا به آبرو و زحمات کادر درمان/ پزشکانی که تخصصشان تیغ زدن بیماران است
فرار مالیاتی پزشکان را به این شماره اطلاع دهید!
میزان فرارهای مالیاتی حداقل ۷۰۰۰ میلیاردتومان در جامعه پزشکان کاملاً قطعی است.
مدیرکل دفتر تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی در این باره گفته است: مشاغل پزشکی که از کارتخوان بانکی استفاده نکنند، مشمول جریمه خواهند شد."
رئیس امور مالیاتی شهر و استان تهران خبر داد: اطلاعات درآمدی پزشکان از طریق سامانههای اطلاعاتی نظام مالیاتی از جمله حسابهای بانکی آنان در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار دارد.
محمدرضا نوری ، در خصوص میزان مالیات پزشکان در تهران، گفت: از میان حدود ۲۰ هزار پرونده پزشکان در تهران، تنها ۱۱ هزار نفر برای عملکرد سال ۱۳۹۶ اظهارنامه ارائه کردند که میانگین مالیات اعلامی از سوی پزشکان برای هر نفر ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود. با توجه به رسیدگیهای انجام شده برای عملکرد سال ۱۳۹۵ که تقریبا به همین میزان مالیات ابراز شده بود، بر اساس آمار و اطلاعات سامانههای طرح جامع مالیاتی، این میانگین برای هر نفر حدود ۱۴ میلیون تومان توسط سازمان تعیین و تشخیص داده شده است.
وی با بیان اینکه ۵۰۰ پرونده پزشکان که با درآمد بالا مورد حسابرسی خاص و مبتنی بر اطلاعات سامانههای طرح جامع مالیاتی سازمان امور مالیاتی واقع شدند، افزود: میانگین مالیات اعلام شده توسط پزشکان با درآمد بالا حدود ۱۷ میلیون تومان برای هر نفر بود در حالی که مالیات واقعی آنها بالغ بر ۷۶ میلیون تومان تعیین و تشخیص داده شده است.
نوری در خصوص پزشکانی که اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه نکردهاند، اظهار کرد: اطلاعات این افراد برای رسیدگی به وضعیت پرونده مالیاتیشان از سامانههای طرح جامع مالیاتی اخذ شده و به ادارات خاص رسیدگی پزشکان داده شده است که به طور ویژه و با اولویت مورد حسابرسی قرار گیرند. این افراد همچنین باتوجه به عدم ارائه اظهارنامه مالیاتی، طبق قانون مشمول جریمه میشوند.
وی تصریح کرد: کلیه بیمارستانها مکلفند هر سه ماه یکبار درآمدهای کسبشده پزشکان در بیمارستانها را به روش مکانیزه به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند؛ هر چند بعضی از بیمارستانها به این وظیفه قانونی خود بهدرستی عمل نکردهاند که بر اساس مقررات مربوطه، جرائم مالیاتی برای آنها لحاظ و مورد مطالبه قرار گرفته است.
رئیس امور مالیاتی شهر و استان تهران بابیان اینکه در خصوص پزشکان برنامه منسجمی را از سال گذشته در دستور کار قرار دادهایم و نسبت به تشخیص مالیات آنها اقدام خواهیمکرد، گفت: پروندههای پزشکانی که از دستگاه کارتخوان استفاده نمیکنند نیز بهصورت ویژه مورد رسیدگی قرار میگیرند و نسبت به پذیرش هزینهها و تعیین درآمد مشمول مالیات آنها سختگیرانه برخورد میشود.
وی در پایان ضمن تشکر از مردم که نسبت به معضل فرار مالیاتی بیتفاوت نبودند، از آنها خواست در صورت مشاهده مواردی که مصداق فرار مالیاتی است، آن را از طریق شماره تلفن ۱۵۲۶ و یا سامانه رسیدگی به شکایات به آدرس www.intamedia.ir به سازمان امور مالیاتی کشور گزارش دهند و اطمینان داشته باشند که این اطلاعات موجب برخورد جدیتر با فراریان مالیاتی و گسترش عدالت مالیاتی است.
سال گذشته و پس از طرح مسائلی همچون فرار مالیاتی برخی از پزشکان سرانجام تصمیمهایی گرفته شد که از بروز تخلفات در این حوزه کاسته شود و یا حداقل اینکه کاهش قابل توجهی داشته باشد، بنابراین بر اساس تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ و ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم، تمام فعالان عرصه سلامت که مجوز فعالیت آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی ایران یا سازمان نظام دامپزشکی صادر میشود، مکلف شدند نسبت به نصب، راهاندازی و استفاده از پایانه فروشگاهی (کارتخوان) از ابتدای سال ۹۸ اقدام کنند.
اما بنا به دلایل مختلفی مهلت تعیین شده برای این اقدام تغییر کرد و در نهایت
سازمان امور مالیاتی در اطلاعیهای اعلام کرد: پایان بهمن ماه آخرین مهلت نامنویسی پزشکان برای دریافت پایانه فروشگاهی (کارتخوان) است و در صورت عدم استفاده از کارتخوان، همه تراکنش پزشکان مشمول مالیات قرار میگیرد همچنین جریمه ثبتنام نکردن پایانههای فروش در سامانه مکانیزه فروش، موجب تعلق ۲درصد درآمد و در صورت به کار نگرفتن پایانه مذکور از ابتدای مهر ماه، معادل ۱۰ درصد درآمد پزشکان مشمول جریمه میشد.
• روی دیگر سکه
آنچه گفته شد یک روی سکه است اما روی دیگر سکه هم این است که بسیاری از متولیان حوزه پزشکی معتقدند مبادلات مالی ثبت شده از طریق دستگاههای کارتخوان سهم ناچیزی در فرایند محاسبات مالیاتی دارند؛ چراکه پزشکان طرف قرارداد بیمهها هستند و چون تمام فعالیتهای آنها سابقهای هم در بیمهها دارند و بر اساس آن سهم خود را دریافت میکنند سازمان مالیاتی به ریز این اطلاعات دسترسی دارد و بر اساس ضابطه تعریف شده حق خود را میگیرد.
به اعتقاد این افراد به دلیل اینکه اطلاعات نادرستی به شهروندان و حتی پزشکان داده شده تصور میشود با نداشتن یک دستگاه کارتخوان یک پزشک هیچ مالیاتی پرداخت نمیکند در صورتی که این گونه نیست، اما به هر حال بار روانی زیادی در جامعه ایجاد کرده است.
• رفتار غیرمنطقی برخی پزشکان
با تمام این اوصاف به دلیل آنکه مباحث این حوزه بسیار تکرار شده است از بیان دوباره آنها خودداری میکنیم و در ادامه به بیان رفتار غیرمنطقی برخی از پزشکان میپردازیم که بنا به هر دلیلی با غیرفعال کردن دستگاههای کارتخوان مطب خود، موجب زحمت و اذیت مراجعان خود شدهاند.
وارد مطب خانم دکتری که از پزشکان مشهور در مشهد است میشوم مانند تمام روزهای دیگر که پذیرش بیمار دارد شلوغ است و البته خبری از رعایت پروتکلهای بهداشتی نیست و گویا کرونا در مطب پزشکان بیاثر است.
سه دستگاه کارتخوان روی پیشخوان قرار دارد ولی منشی مطب یک جمله را برای تمام مراجعان تکرار میکند و میگوید: پول ویزیت را یا به شماره کارت خانم دکتر واریز کنید یا بروید پول نقد بیاورید.
باز هم نکته تأملبرانگیز مرتبط با کرونا این است که چرا پزشک متخصص به هشدارهای بهداشتی توجه ندارد و در حالی که همه بر حذف فیزیکی پول در تبادلات مالی در دوران کرونا به دلیل آلودگی بالای اسکناس تأکید دارند او در مطب خود مراجعان را ملزم به دادن پول نقد میکند.
بسیاری از مراجعان که نحوه استفاده از سامانههای همراه بانک را نمیدانند باید پول نقد تهیه کنند و از آنجایی که آسانسور هم خراب (شاید غیرفعال عمدی) است باید سه طبقه پایین بروند و در کوچه و خیابانهای اطراف به دنبال دستگاه عابربانک بگردند.
یک خانم بیمار در گفتوگو با خبرنگار ما میگوید: نزدیک نیم ساعت در کوچههای اطراف مطب و حتی خیابان احمدآباد پیادهروی کردم تا دستگاهی پیدا کنم که پول داشته باشد.
وی میافزاید: تعداد زیادی مطب پزشک در محدوده خیابان محتشمی و پرستار وجود دارد و تعدادی از این پزشکان درخواست وجه نقد یا پرداخت از طریق کارت به کارت را دارند پس نخستین نتیجه این تصمیم آنها این است که دستگاههای عابربانک این محدوده در زمان کمی خالی از اسکناس میشود و آنهایی که نحوه کار با دستگاهها را برای کارت به کارت کردن وجه ندارند با مشکل مواجه میشوند.
یکی دیگر از مراجعان مطب این متخصص زنان میگوید: متأسفانه به دلیل قطع بودن دستگاههای کارتخوان مطب چند بار پلههای سه طبقه مطب را بالا و پایین رفتهام؛ یک بار پول ویزیت را آوردهام، بعد برای من سونوگرافی تجویز نموده و دوباره باید پول نقد تهیه میکردم و مجبور شدم دوباره همان مسیر را طی کنم.
همراه یک بیمار نیز میگوید: اینکه قانون مالیات چیست و چگونه میتواند گرفته شود به پزشکان و اداره مالیات مربوط است ولی متأسفانه همین موضوع بهانهای شده تا مردم به زحمت بیفتند.
او میافزاید: برخی از مغازههای این محدوده در ازای دریافت وجه کمی، به بیماران کارت به دست که به دنبال پول نقد هستند پول میدهند و یک بازار دلالی در حاشیه مطب پزشکان ایجاد شده است.
• نکته پایانی
با سر زدن به چندین مطب در محدوده خیابان پرستار معلوم میشود تعدادی از همان پزشکانی که اتفاقاً از جمله پردرآمدترین و شناخته شدهترین پزشکان مشهدی هم هستند بنا به دلایل مختلفی دستگاه کارتخوان مطب خود را غیرفعال کردهاند و بیماران باید به طرق دیگری وجه را بپردازند.
در این بین چیزهایی هم شنیدیم که به نظر میرسد باید دستگاههای نظارتی به بررسی بیشتر این موضوعات بپردازند؛ اینکه برخی از پزشکان کارتخوان متعلق به فرد دیگری را در مطب خود گذاشتهاند تا مثلاً تراکنش مالی کمتری به نام خود داشته باشند ولی نکته مهم به زحمت افتادن بیماران یا همراهان آنها در زمان مراجعه به این قبیل مطبهاست چون پزشک مربوطه نمیخواهد به تکلیف قانونی خود عمل کند.
لازم به ذکر است که بر اساس تأکید سازمان امور مالیاتی کشور مردم میتوانند در صورت نبود کارتخوان در مطب پزشکان موضوع را به شماره ۱۵۲۶ اطلاع دهند تا پیگیری و برخوردهای لازم انجام شود.
انتهای پیام/