دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون صنایع دستی خبر داد؛

راه‌اندازی خانه صنایع‌دستی برای رفع مشکلات هنرمندان

راه‌اندازی خانه صنایع‌دستی برای رفع مشکلات هنرمندان
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری صنایع دستی گفت: میراث‌فرهنگی امروز ما صنایع‌دستی دیروز است و صنایع‌دستی دیروز، میراث‌فرهنگی فرداست. همانطور که از دیروز مراقبت می‌کنیم باید میراث‌فرهنگی فردا را هم حفظ کنیم.
کد خبر : 954051

به گزارش خبرگزاری آنا،‌ مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی کشور امروز چهارشنبه سوم بهمن‌ماه در دومین روز از پنجمین نشست معاونان میراث‌فرهنگی ادارات‌کل استانی گفت: میراث‌فرهنگی امروز ما صنایع‌دستی دیروز است و صنایع‌دستی دیروز، میراث‌فرهنگی فرداست. همانطور که از دیروز مراقبت می‌کنیم باید میراث‌فرهنگی فردا را هم حفظ کنیم.

او افزود: همان‌طور که پیشکسوتان‌مان می‌دانند نیاز به انسجام درون سازمانی داریم. در این سال‌ها به صنایع دستی در بین سه حوزه کمتر توجه شده است.

جلالی ادامه داد: افرادی موفقند که بتوانند از سایرین متفاوت باشند. ما در سازمانی کار می‌کنیم که سه وجه متفاوت برای انجام یک فعالیت مشخص دارد و این سه حوزه باید با هم ارتباط پیدا کنند.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی کشور گفت: ما باید از مرز توضیح به اقدام برسیم. دنیای امروز دنیای هم‌جوشی است و نباید که جدا جدا پیش رویم.

او اظهار کرد: در حوزه میراث‌ملموس باید بتوانیم هم‌پیوندی و هم جوشی داشته باشیم و قول می‌دهم که این فرهنگ سازمانی را جلو ببریم. ما باید بتوانیم‌ایده‌های نوین، جوشش‌های جدید و علاقه‌مندی متناسب با ریشه را در این حوزه و در سرفصل‌های هشت‌گانه سامان دهی کنیم.

جلالی ادامه داد: برای حفظ صنایع دستی دو گزاره خلاقیت محور داریم، اینکه چه کار‌هایی می‌توانیم انجام دهیم؟ و اینکه چگونه می‌توانیم نوع روایت تازه‌ای را سامان‌دهی کنیم؟ اما باید این را بدانیم که فرایند همکاری، هم افزایی، هم‌جوشی معاونت صنایع‌دستی و معاونت میراث‌فرهنگی می‌تواند همراهی با روایت تازه ایجاد کند.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی کشور افزود: در هر شهری یک مزیت رقابتی وجود دارد، این مزیت رقابتی میراثی در کنار صنایع دستی می‌تواند برند هر استان باشد و در سواد میراثی، می‌توانیم حفظ و اصالت آموزش که بیشتر عمومی است را داشته باشیم.

او با ارائه پیشنهادی به معاونان میراث فرهنگی استان‌ها گفت: تغییر و ارتقای ما نسبت به موضوع صنایع دستی، تغییر در کارکردها، تغییر در کاربرد‌ها می‌تواند در این حوزه برای‌مان راهگشا باشد. باید در هر اقدامی حواسمان به حوزه‌های دیگر هم باشد و اگر مرمت می‌کنیم بگوییم به صنایع دستی کمک می‌کنیم و مهم خلاقیتی است که به کار می‌بریم.

جلالی ادامه داد: ما بانک اطلاعاتی هنرمند و صنایع دستی نداریم و باید هنرمند مرتبط با حوزه‌اش را انتخاب کنیم. در این هم‌جوشی که اتفاق افتاده ان‌شاءالله مشکلات حل شود. خانه صنایع دستی برای رفع مشکلات ایجاد شده و این خانه‌ها را مبتنی بر رفع مشکلات صنایع دستی احداث کردیم.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی کشور تأکید کرد: در حوزه میراث ناملموس نیز باید همگرایی داشته باشیم تا بتوانیم ثبت‌هایی انجام دهیم. از شما می‌خواهم موضوع بیمه بر اساس میراث‌داران تمدنی محقق شود و اینکه بانک نقوش و اطلس اختصاصی استان‌ها تهیه شود.

او افزود: در حال حاضر تقویم آموزشی را مبتنی بر نیاز سنجی استان‌ها تنظیم کردیم. برخی استان‌ها همگرا عمل می‌کنند. بعد از نیاز سنجی باید نظرسنجی و سپس اثر سنجی را بیندیشیم.

جلالی با اشاره به حضور در جشنواره بین‌المللی صنایع دستی و هنر‌های سنتی فجر نیز گفت: برای حضور در این جشنواره از الان اعلام آمادگی می‌کنم. افرادی که در پایگاه‌ها کار می‌کنند در جشنواره فجر نیز حضور دارند و آنجا محل تلاقی اصالت و رسالت ما هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب