برگزاری سومین جشنواره فیلمهای ایرانی در مالزی ۲۰۲۵
به گزارش خبرگزاری آنا، نشست رسانهای سومین جشنواره فیلمهای ایرانی در مالزی بهمنظور معرفی برنامههای جشنواره و تأکید بر اهمیت گسترش همکاریهای فرهنگی میان ایران و مالزی با حضور جمعی از خبرنگاران، منتقدان سینما عصر روز گذشته دوم بهمنماه ۱۴۰۳ مصادف با ۲۱ ژانویه ۲۰۲۵- در سالن سینمایی جیاسسی مید ولی، واقع در شهر کوالالامپور برگزار شد.
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کوالالامپور با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی و شرکت ملی توسعه فیلم مالزی (فیناس)، بهعنوان برگزارکنندگان اصلی این رویداد، تلاش گستردهای برای برگزاری موفق این جشنواره تاکنون انجام دادند.
دکتر حبیبرضا ارزانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، و حسن المطلب، کارگردان و از پیشگامان سینمای انیمیشن در مالزی، از سخنرانان این نشست بودند خوشبختانه استقبال خوب رسانهها و فعالان حوزه سینمای مالزی از این نشست، نشانگر اهمیت این رویداد در ایجاد پیوندهای فرهنگی و هنری میان دو کشور بود.
در آغاز این نشست، دکتر حبیبرضا ارزانی رایزن فرهنگی ایران در مالزی ضمن تشکر از حضور خبرنگاران و نمایندگان رسانهها معرفی جشنواره فیلم ایران ۱۴۰۳، بیان کرد: رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کوالالامپور افتخار دارد که میزبان این رویداد هیجانانگیز باشد، همچنین قدردانی ویژهای از شرکای محترممان، یعنی شرکت ملی توسعه فیلم مالزی (فیناس) و مجموعه سینمایی جیاسسی، برای حمایتهای بیدریغ و همکاریهای مستمرشان دارم. تلاش شما در ارتقای تبادلات فرهنگی از طریق هنر سینما شایسته تحسین است.
وی با اشاره به اینکه جشنواره فیلم ایران صرفاً یک جشن سینمایی نیست؛ بلکه پلی فرهنگی است که ملتها را به هم پیوند میدهد، افزود: سینمای ایران، با روایت داستانهایی عمیق و جهانشمول، همواره توانسته است مخاطبان جهانی را به خود جذب کند؛ این آثار، نه تنها تصویری واقعی از زندگی و سنتهای ایرانی ارائه میدهند بلکه بستری برای بررسی مسائل اجتماعی و انسانی فراهم میآورند.
دکتر ارزانی در ادامه با اشاره به تاریخچه سینمای ایران، گفت: پس از انقلاب اسلامی، سینمای ایران دچار تحولی شگرف شد و توانست با کارگردانانی همچون عباس کیارستمی، اصغر فرهادی و مجید مجیدی، سبکی منحصربهفرد ایجاد کند که روایتهای تأثیرگذار انسانی را با ظرافتهای اجتماعی تلفیق میکند. آثار این هنرمندان نه تنها تحسین منتقدان جهانی را برانگیخته، بلکه در صنعت سینمای بینالمللی تأثیری ماندگار گذاشته است.
رایزن فرهنگی ایران در مالزی با بیان اینکه شباهتهای فرهنگی میان ایران و مالزی زمینهساز همکاریهای بیشتری در صنعت فیلمسازی است، افزود: گروهی از فیلمسازان و مدیران سینمای ایران ماه آینده به مالزی سفر خواهند کرد تا فرصتهای همکاری با صنعت فیلم و شبکههای تلویزیونی این کشور را بررسی کنند.
وی همچنین درباره سینمای دفاع مقدس و سینمای پس از انقلاب اسلامی به این موضوع اشاره کرد و گفت: بزرگترین هنر هنرمندان ایرانی، با توجه به تمام تحریمهای غرب علیه ایران، استقاده از ظرفیت داخل و عدم اتکا به غرب است. سینمای دفاع مقدس به عنوان سمبلی از ظلمهای بسیار علیه ایران اسلامی و دفاع مقدس بوده است.
ارزانی عنوان کرد: به تصویر کشیدن این صحنهها در قالب سکانسهای یک فیلم، هنرمندی هنرمندان ایران را طلب میکند که این اتفاق مبارک توسط سینماگران ایران رقم خورد.
وی در ادامه به معنویت و اخلاق در سینمای ایران اشاره کرد و گفت در بخشی از فیلمهای ایران پس از انقلاب مضامین اخلاقی و معنوی بسیاری وجود دارد که قابل استفاده برای تمام کشورهاست.
ارزانی ادامه داد: سومین دوره جشنواره فیلمهای ایرانی در مالزی از ۱ تا ۴ اسفندماه ۱۴۰۳ مصادف با ۲۰ تا ۲۳ فوریه ۲۰۲۵- در سالنهای سینمایی جیاسسی در کوالالامپور، پنانگ و جوهور بهرو برگزار خواهد شد.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، با اشاره به اینکه در این دوره، پنج فیلم از ژانرهای مختلف به نمایش درمیآیند، تصریح کرد: پسر دلفینی (انیمیشن)، در آغوش درخت (درام خانوادگی)، عطر (داستانی درباره هویت و مسئولیتهای زندگی)، خداحافظ دختر شیرازی (داستان عاشقانه) و کاپیتان (داستانی درباره رویاها و مقاومت در برابر چالشها) از فیلمهایی است که در این دوره به نمایش در میآید.
در ادامه این نشست حسن المطلب، از پیشگامان سینمای انیمیشن در مالزی با تمجید از سینمای ایران اظهار داشت: سینمای ایران از برجستهترین نمونههای روایت داستانهای انسانی است که توانسته است با ترکیب هنر، فرهنگ و اخلاق، مخاطبان جهانی را جذب کند، کارگردانانی مانند عباس کیارستمی و مجید مجیدی در این مسیر نقش بسزایی ایفا کردهاند.
وی همچنین رشد سینمای انیمیشن ایران را ستود و از حضور انیمیشن «پسر دلفینی» در این جشنواره بهعنوان فرصتی برای معرفی توانمندیهای این حوزه یاد کرد و گفت: امیدوارم این جشنواره بتواند زمینهای برای همکاریهای مشترک میان متخصصان سینمای مالزی و ایران فراهم کند.
حسن المطلب به امام خمینی (ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و فرمایش ایشان درباره سینما اشاره کرد و گفت: امام خمینی رحمت الله علیه در آن زمان فرمود ما باید از سینما برای بیان مضامین و مفاهیم عالی استفاده کنیم و ایشان سینما را تحریم نکرد.
در پایان فیلم «عطرآلود» به کارگردانی هادی مقدمدوست، نویسندگی حسین حسنی و تهیهکنندگی یوسف منصوری محصول سال ۱۴۰۱ برای حاضران به نمایش درآمد.
انتهای پیام/