تصویب ششمین برنامه توسعه در انتظار مجلس جدید
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، دولت روحانی، اواخر دی ماه، برنامه ششم و بودجه سال 95 را با تاخیری بیش از یک ماه به مجلس برد. بهارستاننشینان به بهانه این تاخیر بررسی دخل و خرج دولت را به تاخیر انداختند تا در روزهای پایانی سال، بودجه دو دوازدهم تصویب شود و دولت دو ماه نخست سال را با تنخواه بگذراند.
در سال جدید نیز، با وجود آنکه دولت برای هزینه کرد طرح ها و برنامه هایش، همچنین پرداخت حقوق کارکنان، نیازمند مشخص شدن بودجه خود بود، برخی نمایندگان بر سرناسازگاری درآمدند و تاکید کردند که ابتدا برنامه ششم را به تصویب برسانند اما مخالفت هیات رئیسه مجلس سبب شد تا بودجه در دستور کار قرار گیرد و به تصویب برسد.
سنگاندازی برخی نمایندگان در راه دولت در حالی ادامه دارد که تنها چند روز از عمر مجلس فعلی باقی است. این نمایندگان در روزهای پایانی مجلس نهم در تلاش برای تصویب برنامه ششم هستند تا نظرات خود را در آن برنامه لحاظ کنند زیرا اغلب آنها در مجلس دهم حضور نخواهند داشت.
با وجود این، درخواست این نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس از سوی رئیس مجلس رد شد. استدلال علی لاریجانی برای این درخواست، کمبود وقتی بود که مجلس نهم تا پایان کار دارد.
علیرغم اصرار غلامرضا مصباحیمقدم، رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم در مجلس نهم برای بررسی و تصویب این برنامه در روزهای باقیمانده از عمر مجلس فعلی، رئیس مجلس رسما تایید کرد که به علت کمبود وقت، بررسی این برنامه به مجلس دهم موکول شده است.
مصباحی مقدم در نشست علنی امروز مجلس در تذکر آییننامهای به تاخیر نمایندگان در بررسی برنامه ششم انتقاد کرد و گفت: 10 روز از 15 اردیبهشت ماه که گزارش کمیسیون تلفیق برنامه ششم منتشر شده میگذرد، اما هنوز این برنامه بررسی نشده است. به نظر میرسد هیات رئیسه مجلس به سوگند خود عمل نکرده و این لایحه را در دستور کار مجلس قرار نداده است؛ اکنون بدون آنکه دولت لایحه خود را استرداد کند و حتی نمایندگان درخواست مسکوت ماندن بررسی این لایحه داشته باشند، هیات رئیسه مجلس چنین تصمیمی اتخاذ کرده تا آن را از دستور خارج کند، در حالی که نمایندگان مجلس نهم ساعات زیادی را به بررسی این لایحه اختصاص دادهاند.
لاریجانی نیز در پاسخ به این تذکر مصباحیمقدم گفت: اکنون برخی از بندهای قانون بودجه سال 95 از شورای نگهبان ارسال شده است. این در حالی است که برخی از مواد لایحه احکام دائمی شدن برنامههای توسعه کشور نیز از شورای نگهبان اعاده شده است؛ حال در این فرصت باقیمانده تا پایان مجلس نهم چگونه میتوانیم برنامه ششم را که بدون شک تا دو هفته بررسی آن به طول میانجامد، در دستور کار قرار داد. آیا میخواهید بررسی بندهای اعاده شده از شورای نگهبان در قانون بودجه سال 95 کل کشور و لایحه احکام دائمی شدن برنامههای توسعه را به مجلس آینده موکول کنید؟
وی تاکید کرد: همه این موارد در هیات رئیسه مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت قرار شد کارهای نیمهتماممان را به اتمام برسانیم. لذا هیات رئیسه به سوگند خود عمل کرده و هیچ دلیل خاصی جز کمبود وقت برای این تصمیمگیری نداشته است.
سخنان امروز لاریجانی و مصباحیمقدم در حالی عنوان شده است که پیش از این هم برخی از نمایندگان مجلس مساله کمبود زمان برای بررسی برنامه ششم توسعه را مطرح کرده بودند. از آن جمله غلامرضا تاجگردون در نامهای به علی لاریجانی خواستار موکول شدن بررسی برنامه ششم به مجلس بعد شده بود. 104 منتحب مجلس دهم هم در نامهای به علی لاریجانی خواستار بررسی برنامه ششم توسعه در مجلس بعد شده بودند.
در همین خصوص، عزتالله یوسفیان ملا، نماینده مجلس نهم شورای اسلامی، نیز گفت: از آنجایی که مجلس نهم در پایان کار خود قرار دارد و ترکیب مجلس دهم نیز بسیار تغییر کرده است، بنابراین منطقی است که برنامه در مجلس دهم مورد بررسی قرار گیرد و به تصویب برسد زیرا این مجلس دهم است که درگیر نظارت بر اجرای برنامه ششم خواهد بود.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به دلایل تمدید برنامه پنجم و اینکه مجلس برای تصویب بودجه سال 95 نیازمند برنامه است، خاطر نشان کرد: بر همین اساس برنامه پنجم توسعه یک سال تمدید شد.
انتهای پیام/