دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 مهر 1401 - 14:28
نصیری قیداری:

تعطیلی کلاس‌های درس، موجب ضرر دانشجویان است

تعطیلی کلاس‌های درس، موجب ضرر دانشجویان است
رئیس دانشگاه شهید بهشتی گفت: در وزارت علوم تصمیم بر این شد برای جلوگیری از رخدادهای نامطلوب در دانشگاه، آموزش مجازی شود چرا که اگر دانشگاه‌های کشور به سمت تعطیلی بروند دانشجویان ضرر می‌بینند.
کد خبر : 809425

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، جلسه‌ گفت‌وشنود رئیس دانشگاه شهید بهشتی با دانشجویان دانشکده‌های مهندسی برق و مهندسی و علوم کامپیوتر در محل این دانشکده به صورت حضوری برگزار شد.

سعدالله نصیری قیداری با تاکید بر راهبرد گفت و گو محور در دانشگاه شهید بهشتی، اظهار داشت: در سه تا چهار هفته‌ گذشته، به طور مرتب در جلساتی با حضور مسئولین از جمله وزیر کشور و معاونین ایشان، سایر وزرا، شورای عالی انقلاب فرهنگی، فرماندار منطقه، معاون سیاسی استاندار و مسئولین نظارتی حضور داشتیم که در هیچ یک از آن‌ها هرگز صحبتی از دیکته کردن اقدامات به روسای دانشگاه‌ها نبود و بنده در تمام این نشست‌ها اعلام کرده‌ام که راهبردم در دانشگاه همواره گفت و گو بوده و خواهد بود.

وی افزود: روسای دانشگاه‌ها از جایگاه مستقلی برخوردارند و کسی نمی‌تواند در مسائل داخلی دانشگاه به ایشان دستور بدهد. موضوع این جلساتی که ذکر شد، این بود که هر یک از روسای دانشگاه بگویند برای این وقایع چه راهبردی دارند و چه کارهایی انجام داده‌اند.

وی تصریح کرد: بنده رسماً در حضور وزیر محترم علوم و سایر مسئولین اعلام کرده‌ام تنها شیوه گفت و گو محور جواب می‌دهد و من هیچ وقت حاضر نشده‌ام و نخواهم شد که در دانشگاه غیر از گفت و گو راه دیگری انتخاب کنم و معتقدم در جمع دانشگاهی و اعضاء فهیم آن نمی‌توان شیوه‌ دیگری را در پیش گرفت.

نصیری در زمینه‌ اقدامات انجام شده در راستای آزاد کردن دانشجویان بازداشتی خاطرنشان کرد: تا روزهای اخیر این اختیار به روسای دانشگاه داده شده بود که دانشجویان بازداشتی با نظر آنان آزاد شود؛ اما حالا این اختیار تا حدی گرفته شده و قرار بر این است که هر کس دستگیر شود محاکمه شود. تا جایی که بنده اطلاع دارم تا این لحظه ۱۳ دانشجوی دستگیر شده داشتیم که به شخصه پیگیر آزادی تک تک آن‌ها بوده‌ام و در نتیجه همگی آزاد شده‌اند.

وی تأکید کرد: بنده باید دانشگاه را در چارچوب قوانین کشور اداره کنم و قانون به قاضی این اختیار را داده است یا شخصی را آزاد نکند، یا بدون قید و شرط و یا با وثیقه آزاد کند. وثیقه هم بخشی از قانون است که اختیار تام تعیین آن به عهده قاضی است و آینده دانشجویانی که آزاد شده‌اند در اختیار بنده نیست.

وی افزود: البته این به این معنا نیست که بنده در این زمینه بی‌تفاوت باشم و اگر در آینده شخصی دچار مشکلی شد، تمام سعی خود را در راستای حفظ جایگاه، آبرو و سلامتی اعضاء خانواده‌ی دانشگاه شهید بهشتی انجام خواهم داد.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به قانون عدم حضور هرگونه نیروی نظامی در دانشگاه، گفت: در این مدت نیروهای نظامی چند بار اعلام آمادگی برای ورود به دانشگاه را در صورت لزوم داشتند که بنده محکم تذکر دادم که دانشگاه حراست دارد و شرایط داخل آن تحت کنترل است.

وی افزود: بنده به مدیر حراست اکیداً دستور دادم به غیر از دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی هیچ‌کس وارد دانشگاه نشود؛ اما روزی دانشجویان گله کردند که تعدادی غیر دانشجو وارد دانشگاه شده‌ و آن‌ها را مورد ضرب و شتم قرار دادند. وقتی از رئیس حراست موضوع را جویا شدم و ایشان گفتند چون دانشکده‌ دندان‌پزشکی در محوطه‌ دانشگاه وجود دارد، افرادی به‌عنوان بیمار وارد می‌شوند. در ضمن استخرها و زمین فوتبال اجاره داده شده و همچنین مرکز رشد و پارک علم و فناوری و سالن همایش مراجعانی دارند که غیر دانشجو هستند.

وی ادامه داد: بنده به دلیل حساسیتی که نسبت به این موضوع داشتم از رئیس دانشکده دندان‌پزشکی درخواست کردم وقت بیماران دندان‌پزشکی را به تعویق بیندازند و از ورود مراجعان زمین چمن، استخرها و مرکز رشد به داخل دانشگاه ممانعت به عمل آید. روشن است که تعطیلی چهار هفته‌ای امکاناتی که ذکر شد، در سیستم دانشگاه اختلالات زیادی ایجاد می‌کند؛ اما با این وجود بنده پای این موضوع ایستاده‌ام که نیروی انتظامی وارد دانشگاه نشود، چرا که از نظر قانونی این وظیفه‌ من است.

نصیری در توضیح دلیل غیر قانونی بودن ورود نیروهای نظامی به داخل دانشگاه گفت: ما در دانشگاه حراست، کمیته انضباطی و کمیته انتظامی اساتید و کارمندان داریم و دلیل وجود همه‌ این‌ها این است که شأن دانشگاهیان حفظ شود حال وقتی تمام این ساز و کارها در دانشگاه وجود دارد دیگر نیازی به حضور نیروی انتظامی وجود ندارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: مدیر حراست دانشگاه شهید بهشتی بسیار مهربان و با تجربه هستند و من در انتخاب ایشان بسیار سخت‌گیر بودم. در این سه سال که رئیس دانشگاه شهید بهشتی هستم به کرات از دانشجویان شنیده‌ام که مشکلات خود را با حراست در میان می‌گذارند و آن را مانند پناهگاه خود می‌دانند. حال با تمام این اوصاف اگر تخلفی از حراست سر زده باشد بنده پیگیری کرده و نتایج آن را به دانشجویان اعلام خواهم کرد.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی در ادامه، با تأکید بر اهمیت حفظ امنیت دانشجویان گفت: بنده دستور اکید داده‌ام که نیروهای حراست تحت هیچ شرایطی با دانشجویان برخورد فیزیکی نداشته باشند و دغدغه‌شان مراقبت از آنان باشد؛ چرا که نگرانی‌ام در این دوران از این بابت بوده که خدای ناکرده دانشجویی در دانشگاه آسیب ببیند.

وی تصریح کرد: به شخصه ۵ نفر از دانشجویان خاطی در ناآرامی‌های اخیر را به کمیته انضباطی معرفی کردم؛ اما از معاون دانشجویی خواستم فقط با پدر و مادر ایشان تماس بگیرند. ما نباید گمان کنیم دانشجو، استاد و کارمند تخلف نمی‌کنند. کمیته انضباطی مجری قانون است و اگر امروز ما در امنیت با یکدیگر جلسه داریم، این را مدیون نهادهای قانونی هستیم. در کمیته انضباطی هم سه تن از استادان دانشکده حقوق پدرانه به دانشجو تذکر می‌دهند تا تخلفات خود را تکرار نکند.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی در ادامه، در توضیح دلیل تصمیم‌گیری برای تبدیل آموزش دانشگاه‌ها از حضوری به مجازی پس از رخدادهای هفته‌های ابتدایی مهرماه گفت: در نشستی که در حضور مقامات‌عالی و روسای دانشگاه‌های کشور در وزارت علوم داشتیم تصمیم بر این شد به سبب تعطیلی یکشنبه و سه شنبه و برای جلوگیری از رخدادهای نامطلوب در دانشگاه، آموزش مجازی شود. چرا که اگر دانشگاه‌های کشور به سمت تعطیلی بروند اساتید و کارمندان حقوق خودشان را دریافت می‌کنند و این دانشجویان هستند که ضرر می‌بینند.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی در پایان از برگزاری انتخابات شورای صنفی دانشگاه در آینده نزدیک خبر داد و گفت: دستور اکید داده‌ام شورای صنفی حتماً تشکیل شود و دانشجویان را به رأی دادن و انتخابات دعوت می‌کنم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب