دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دکتر طهرانچی:

امسال حرکت جدی در حوزه مهدویت در نظام علمی دانشگاه خواهیم داشت/ به‌کارگیری ظرفیت پایش در انجام مطالعات راهبردی مهدویت

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ظرفیت سامانه پایش دانشگاه آزاد اسلامی در راستای مطالعات راهبردی در حوزه مهدویت به کار گرفته می‌شود.
کد خبر : 571703
محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم افتتاحیه مجازی دبیرخانه علمی مطالعات راهبردی مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز همزمان با نیمه شعبان و میلاد با سعادت منجی عالم بشریت، حضرت مهدی موعود (عج) برگزار شد، گفت: مهدویت از مباحث بسیار جدی و بالنده در تفکر شیعی است، اما این موضوع خاص تفکر شیعی نیست، بلکه کلیه ادیان و بشر به مهدویت و ظهور آخرالزمانی اعتقاد دارند.



امسال حرکت جدی در حوزه مهدویت در نظام علمی دانشگاه خواهیم داشت


وی ادامه داد: متأسفانه با گذشت زمان و چرخش ایده‌ها، نظام علمی آنچنان که باید، حرکت علمی متقن در حوزه مهدویت نداشته است. خوشبختانه در سال جدید فرصتی ایجاد شد که همزمان با میلاد امام زمان (عج) حرکت جدی در حوزه مهدویت در نظام علمی دانشگاه داشته باشیم.


باید در سال جدید در ابعاد علمی و فرهنگی به مجموعه فعالیت‌های متقن و علمی در حوزه مهدویت بپردازیم


دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: با ایجاد سامانه پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای (پایش) در دانشگاه آزاد اسلامی، فرصتی ایجاد شده که این دانشگاه به‌عنوان یک سازمان پژوهشی در راستای مطالعات راهبردی مهدویت اقدام کند. همچنین در کنار سامانه پایش، راه‌اندازی کرسی‌های نظریه‌پردازی و آزاداندیشی فرصتی را برای پرداختن به موضوع مهدویت در حوزه فرهنگی و دانشجویی ایجاد کرده است، بنابراین فرصت مغتنمی است که در سال 1400 در ابعاد علمی و فرهنگی همانطور که مقام معظم رهبری نیز مطالبه کرده‌اند به مجموعه فعالیت‌های متقن و علمی در حوزه مهدویت بپردازیم.


باید کرسی‌های آزاداندیشی در حوزه مهدویت به‌صورت کشوری تشکیل شود


وی با قدردانی از دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در راه‌اندازی دبیرخانه علمی مطالعات راهبردی مهدویت گفت: استان اصفهان در بستر سامانه پایش به‌عنوان پیشرو مطالعات راهبردی مهدویت ساماندهی خواهد شد و مجموعه اقدامات باید به گونه‌ای باشد که تا پایان سال جاری بیش از 100 پایان‌نامه و رساله در این راستا انجام شود. با همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نیز باید کرسی‌های آزاداندیشی در حوزه مهدویت و با محوریت استان اصفهان به‌صورت کشوری تشکیل شود. انتظار این است که این مهم امسال از لحاظ حمایت، پشتیبانی، تبلیغات و سازماندهی در قالب نظام موضوعات محقق شود تا در دومین نیمه شعبان امسال در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، میزبان بزرگترین کنفرانس علمی مطالعات راهبردی مهدویت با حضور محققان و افرادی که تحقیقات خود را در قالب پایان‌نامه و رساله در این حوزه انجام داده‌اند، باشیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت پرداختن به موضوع مهدویت خاطرنشان کرد: دین اسلام و پیامبر اکرم (ص) در قرآن کریم به‌عنوان دین خاتم و پیامبر خاتم مطرح شده و خداوند در آیه 40 سوره احزاب می فرمایند «ما کانَ مُحَمَّدٌ أَبا أَحَد مِنْ رِجالِکُمْ وَ لکِنْ رَسُولَ اللّهِ وَ خاتَمَ النَّبِیِّینَ وَ کانَ اللّهُ بِکُلِّ شَیْء عَلِیماً» خاتمیت، شروط و الزاماتی دارد و زمانی که دین اسلام، دین خاتم شد، کتاب قرآن فراتر از زمان و مکان برای هدایت بشریت قابل دسترس است.


وی ادامه داد: نکته بسیار مهم از شروط عقلی خاتمیت این است که این دین بتواند انسان کامل و جامعه کامل را به ظهور برساند. پیامبر اکرم (ص) زمانی که در غدیرخم حضرت علی (ع) را به‌عنوان خلیفه و جانشین خود معرفی می‌کنند، آیه شریفه سوره مائده نازل می‌شود و خداوند می‌فرماید«... الْیَوْمَ یَئِسَ الَّذِینَ کَفَرُوا مِنْ دِینِکُمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ ۚ الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الْإِسْلَامَ دِینًا ۚ فَمَنِ اضْطُرَّ فِی مَخْمَصَةٍ غَیْرَ مُتَجَانِفٍ لِإِثْمٍ ۙ فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِیمٌ» چرا که شرط اکمال دین در خاتمیت، امامت و ارائه انسان کامل است که با معرفی حضرت علی (ع) به‌عنوان امیرالمؤمنین، بخشی از شروط خاتمیت محقق شده، اما شرط دوم تحقق جامعه، حکومتی و تمدنی است که به دست انسان کامل بر اساس دین اسلام رقم خورده و پایه‌گذاری شود.


دکتر طهرانچی افزود: شرط دوم خاتمیت در طول امامت امامان شیعه، فرصت تحقق نیافت، بنابراین مهدویت و انتظار در فرهنگ شیعی ادامه شرط عقلی خاتمیت است، چرا که نمی‌شود دین خاتم باشد، اما جامعه آرمانی به دست انسان کامل شکل نگیرد، بنابراین اینکه ما انتظار، مهدویت، جامعه مهدوی، جامعه آرمانی و تمدن نوین اسلامی را در ادامه خاتمیت حضرت رسول اکرم (ص) می دانیم، شرط عقلی است که باید بیش از پیش به آن بپردازیم.


وی با بیان اینکه تمدن غرب به مهدویت به‌عنوان تمدن مقابل و رقیب نگاه می‌کند، تصریح کرد: غرب در مقالات، مباحث اندیشه‌ای، اندیشکده‌ها و حتی صحنه‌های هنری و هالیوود به موضوع مهدویت به‌عنوان تمدن رقیب خود نگاه می‌کند، بنابراین ما نیز باید در عرصه علم و دانشگاه، در دانشگاهی که می‌خواهد اسلامی باشد، باید به‌صورت علمی و متقن به موضوع مهدویت بپردازیم.


امیدواریم تا تابستان یک شبکه عظیم از محققان مهدویت شکل بگیرد


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: بسیار خرسندیم که فرصتی حاصل شد تا امسال را سال مطالعات راهبردی مهدویت قرار دهیم و ظرفیت طرح پایش را برای مطالعات راهبردی و تحقیق و پژوهش در این حوزه به‌کار بگیریم. جا دارد از تلاش نجفی در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه که ظرفیت حوزه علمیه قم و معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی را در کنار دبیرخانه علمی مطالعات راهبردی مهدویت گرد هم می‌آورند و معاونت فرهنگی و دانشجویی که کارهای برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی را انجام می‌دهد و همچنین همراهی حجت الاسلام والمسلمین میرلوحی و دیگر دست اندرکاران این فعالیت قدردانی کنیم.


دکتر طهرانچی گفت: آن روزی که بتوانیم در محضر امام زمان (عج) به بضاعت خود کاری انجام دهیم، عید است و امروز نیز از این جهت که دبیرخانه علمی مطالعات راهبردی مهدویت افتتاح می‌شود، برای ما مبارک و خجسته است که توفیق کار علمی در این حوزه را یافته‌ایم. ان‌شاءالله تا خرداد امسال نیز نظام موضوعات مهدویت کامل خواهد شد که در تابستان تحقیقات گسترده در این حوزه انجام شود و یک شبکه عظیم از محققان مهدویت شکل بگیرد.


انتهای پیام/4118/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب