دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رحامی مطرح کرد؛

تعلل بانک‌ها در بررسی اسناد منجر به دپوی کالاها در گمرک شده/ روند صادرات باید تسهیل شود

کارشناس تجارت خارجی گفت: در کشورهای اطراف خودمان پنج روزه می‌توان یک صادرکننده شد و مجوزهای مرتبط با صادرات را اخذ کرد، اما در کشور ما مجوزهای فروانی از کارت بازرگانی گرفته تا ثبت شرکت را برای صادرات یک کالا باید اخذ کرد.
کد خبر : 530008

به گزارش خبرنگار حوزه صنعت و معدن گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، آنوش رحام کارشناس ارشد تجارت و مشاور وزیر کار و رفاه اجتماعی در برنامه پایش به سوالات مردمی در رابطه با تجارت خارجی پاسخ داد.


این کارشناس حوزه صادرات در رابطه با سختی‌های تجارت در ایران، وضعیت تخصیص ارز برای تجارت، تعدد مجوزهای صادرات و قراراداد ایران با چین به گفتگو پرداخت. 


انوش رحامی در رابطه با مقررات بسیار زیاد حوزه تجارت خارجی در کشور  اظهار کرد: تجارت و بازرگانی ما مقررات بسیاری دارد. یک بخشی از تعلل کالاها در پشت گمرک، اسناد درخواستی بانک‌های عامل است که زمان تخصیص ارز را بسیار بالا می‌برد. بعد از این تخصیص باید ارز نیز از جاهای مختلف تامین شود. متاسفانه یک رویه مشخص و معین در رابطه با تسهیل ورود کالاهای مورد نیاز کشور وجود ندارد.


وی در رابطه با اعمال مصوبات اشتباه گفت: در همه جای دنیا هزینه‌های نگه‌داری در بندر را افزایش می‌دهند تا کالا در بندر نماند چون بندر محل عبور کالا است. مصوبه اشتباهی نوشته شد که برای ترخیص کالاهای اساسی بعد از 30 روز تخفیف‌هایی ایجاد شود و همین موضوع سبب شد که اکثر واردکنندگان کالاهای اساسی محصولات خود را در بندر دپو کنند. باید این چنین مصوبات نیز حذف شود تا کالا به انگیزه کاهش عوارض، در بندر دپو نگردد.


این کارشناس تجارت خارجی با اشاره به جای خالی صنعت ترانزیت در ایران اشاره کرد و بیان کرد: بزرگ‌ترین مزیت کشور ما امنیت جاده‌ای است ای کاش نمایندگان مجلس به جای اینکه به دنبال افزایش مناطق آزاد در کشور باشند؛ به دنبال افزایش کلید راه‌های آزاد و بین‌المللی باشند. کشور ترکیه چند ده برابر ما از صنعت ترانزیت سود می‌برد. کشور ما حدواصل چند کلیدر بین‌المللی است و با ورود به این حوزه می‌توان درآمد بسیاری را داشته باشیم.


رحامی در رابطه با ضعف آموزش اصول اولیه تجارت بین‌الملل در سطح مدارس و دانشگاه‌ها افزود: متاسفانه مجوزهای مربوط به صادرات در کشور ما بسیار زیاد است، در کشورهای اطراف ما همه این مجوزها برای صادرات به راحتی اخذ می‌شود؛ یک دانش‌آموز ایرانی هیچ واحد درسی در رابطه با تجارت خارجی و صادرات ندارد و هیچ اطلاعی در این رابطه نیز ندارند ولی کشورهای پیشرفته چندین واحد درسی در رابطه با صادرات و مبانی تجارت خارجی دارند.


وی همچنین ادامه داد: در کشورهای اطراف خودمان پنج روزه می‌توان یک صادرکننده شد و مجوزهای مرتبط با صادرات را اخذ کرد، اما در کشور ما مجوزهای فروانی از کارت بازرگانی گرفته تا ثبت شرکت را برای صادرات یک کالا باید اخذ کرد. مجوزهای بسیار زیاد صادرات و انحصار بسیاری از این مجوزها، سبب شده است که صادرات در کشور ما رونق نگیرد. این در حالی است که با وضعیت نرخ ارز و تنوع محصولات تولیدی، کشور مستعد صادرات فراوان است و توانایی این صادرات را نیز داریم کما اینکه تقاضا در سطح منطقه نیز بالاست.


این کارشناس تجارت خارجی در رابطه با تبادل کالایی بین صادرکننده و واردکننده برای کاهش تقاضای ارز گفت: در همه جای دنیا صادرکننده کالا، محصولات موردنیاز صنایع مختلف را نیز وارد می‌کند. دولت نیز باید در این زمینه بین صادرکننده و واردکننده واسطه شود تا با هم تبادل ارزی و کالایی داشته باشند. پیمان‌های پولی نیز به همین صورت است؛ ما صادراتی به کشورهای مختلف داریم و به همان میزان نیز واردات داریم با ایجاد این پیمان‌های پولی یک زیرساخت مالی بین دو کشور ایجاد می‌شود و نیاز به دلار را به شدت کاهش می‌دهد.


رحامی تصریح کرد: ما در حال حاضر برخی مجوزهای میلیاردی داریم؛ مجوز نانوایی، داروخانه و سردفتری دارای قیمت شده‌اند. این مشکل بسیار بزرگی است؛ مشکل مجوزهای کسب‌وکار مشکل بزرگی است. با تسهیل فرآیند کسب و کار هیچ کشوری آسیب ندیده است و با حل مشکل مجوزهای کسب‌وکار مردم خود اشتغال‌زایی خواهند کرد.


وی در پایان خاطرنشان کرد: در فرهنگ تجارت خارجی هیچ کشوری کلاه کشور دیگری را برنمی‌دارد. همه کشورها بر اساس منافع ملی، با یک کشور دیگر تجارت می‌کنند. سیاست نگاه به شرق در مقابل نگاه به غرب در حالی که چین یک شریک تجاری بزرگی برای کشور ما است که بیشترین صادرات را به آن داریم برای ما بسیار مهم و استراتژیک است. ارتباط تثبیت شده با کشور چین در بسیاری از مشکلات موجود کشور در ارتباط با غرب به ما دست برتری می‌دهد حتی ارتباطات ما را نیز تقویت می‌کند.


انتهای پیام/4133 


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته