دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 آبان 1397 - 11:40

علم‌وصنعت /////////

//////////////////
کد خبر : 323648

طاهری درباره تاریخچه این مسابقه توضیبح داد: جشنواره انرژی‌های نو و تولید انرژی هر ساله و در بازه زمانی آبان‌ماه به‌همت شرکت کپکو برگزار می‌شود. این رویداد طی چهار سال گذشته برگزار شده و تمام هزینه‌های برگزاری این مسابقه برعهده شرکت است.


وی ادامه داد: تمام شرکت‌های بزرگ در این رویداد شرکت می‌کنند و در بخش اختراعات، مخترعان بین‌المللی حضور دارند که زیر نظر فدراسیون جهانی اختراعات، این مسابقه برگزار می‌شود.


دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علم‌وصنعت ادامه داد: تمامی چارچوب مسابقه تحت‌نظر فدراسیون جهانی مخترعان است که امسال در بخش اختراعات بین‌المللی، 54 طرح از 40 کشور شرکت کردند. این کشورها از کانادا، آمریکا، ایتالیا و روسیه گرفته تا مراکش، امارات و چین را شامل می‌شد. تیم‌های زیادی از کشور ما نیز شرکت کرده بودند اما تیم ما بیشترین تعداد اختراعات را در مرحله نهایی داشت و از 54 اختراع، 6 اختراع متعلق به تیم ما بود.


طاهری تأکید کرد: تیم ما توانست چهار مدال شامل دو طلا و دو نقره را از این رویداد کسب کند و این جشنواره ماهیت و اعتبارش در بخش تولید انرژی است.


وی به تشریح طرح‌های برگزیده پرداخت و گفت: چهار طرح تیم که توانستند مدال کسب کنند، شامل طرح‌های ساخت دودکش خورشیدی با سلول خورشیدی شفاف و بهینه‌سازی سیستم خنک‌سازی فویل مغناطیسی است که توانستند مدال طلا را بگیرند و دو طرح دیگر شامل خنک‌سازی ترانسفورمر به‌وسیله زمین‌سرمایشی و تصفیه‌خانه سیار با قابلیت ضدعفونی و میکروب‌زدایی هستند که مدال نقره جشنواره را دریافت کردند.


طاهری ادامه داد: برای طرح تصفیه‌خانه در حدود دو سال تلاش کردیم تا توانستیم آن را به تولید برسانیم و این طرح در جشنواره فناوری‌های نوین صنعت آب و برق ایران، رتبه اول را کسب کرد.


وی اضافه کرد: متأسفانه از ما با وجود آن‌که توانسته‌ایم برای کشور افتخارآفرینی کنیم، حمایت خاصی نمی‌شود و با اینکه در جشنواره‌ها با هزینه خودمان شرکت می‌کنیم اما باوجود موفقت و مقام‌آوری هیچ حمایتی از ما صورت نمی‌گیرد.


این دانشجوی کارشناسی ارشد تأکید کرد: تیم ما شامل محمد کیانی از شرکت دانش‌بنیان پارک علم‌وفناوری خوزستان و عبدالله سعیدی اصل از شرکت حفاری و دکتر ابوالفضل واحدی عضو هیأت‌علمی دانشکده مهندسی برق است که چهار نفره توانستیم هشت طرح را برای این مسابقه ارائه دهیم.


طاهری تصریح کرد: از مرداد ماه برای این رقابت‌ها آماده شدیم و از هشت طرحی که ثبت کردیم، 6 طرح به مرحله نهایی رسید. انتظار این را داشتیم که یکی از طرح‌های ما در فینال مسابقات وجود داشته باشد اما برگزیده شدن 6 طرح برای مرحله نیمه‌نهایی اتفاق خوبی بود.


وی درباره مراحلی که این اختراعات در چه مرحله‌ای هستند، گفت: تنها اختراع تصفیه آب تولید اولیه شده و با سرمایه‌گذار رایزنی شده تا به تولید انبوه برسد اما متأسفانه طرح‌های دیگر هیچ حمایتی نمی‌شوند. حتی برای همین سفر به کره‌جنوبی و شرکت در مسابقه نیز هر کدام از افراد تیم هزینه‌ای بالغ بر 30 میلیون تومان برای اقامت و هتل پرداخت کردند.


دانشجوی کارشناسی دانشگاه علم‌وصنعت در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه تحریم‌هایی که علیه ایران اعمال شده باعث شده تا شرکت‌های خارجی تمایلی به همکاری با مخترعان ایرانی نداشته باشند و همین امر موجب شده تا طرح‌های ما در خارج از کشور نیز بازار نداشته باشند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب