بازنگری برنامههای درسی حوزه کشاورزی مورد توجه قرار گیرد
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر بیژن رنجبر معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در گردهمایی روسای دانشکده های کشاورزی و منابع طبیعی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی از زمان تأسیس تاکنون توفیقات بسیار زیادی به لحاظ توسعه کمی در کشور داشته، به طوریکه در حال حاضر حدود 40 درصد پتانسیل آموزش عالی کشور در اختیار این دانشگاه است.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی دارای تعداد زیادی دانشجو، عضو هیأت علمی، اساتید توانمند برجسته با درجه استادیار به بالا و... است که در بسیاری از زمینه های علمی پیشرو هستند و این موضوع مایه مباهات است.
دکتر رنجبر با تأکید بر لزوم توجه به بخش کشاورزی در دانشگاهها گفت: متأسفانه امروز تقاضا برای این رشته پرکاربرد در بین دانشجویان کم است. این در حالی است که در حال حاضر یکی از مهمترین مسائل کشور، مباحث مربوط به کشاورزی است. در این زمینه باید یک برنامه تحولی برای پیشرفت حوزه کشاورزی ارائه شود.
وی با بیان اینکه بازنگری برنامههای درسی در حوزه کشاورزی و ایجاد انگیزه برای جذب دانشجو باید در دستور کار رؤسای دانشکده های کشاورزی قرار گیرد تصریح کرد: در حال حاضر حدود 5 هزار هکتار زمین کشاورزی در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد که می تواند بستر مناسبی برای تربیت دانشجویان این حوزه باشد. در این زمینه باید برنامهریزی صورت گیرد تا از این امکانات به نحو احسن استفاده شود.
دکتر رنجبر با اشاره به برگزاری یازدهمین نمایشگاه فناوری نانو خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی توانست با 220 محصول در حوزه نانو، به عنوان یکی از بهترین غرفهها در این نمایشگاه حضور یابد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به انتشار مقاله ای در سال 2018 گفت: در این گزارش که درخصوص فعالیت حوزه نانو و فناوری جهان تهیه شده است، جمهوری اسلامی ایران به لحاظ تولید علم به عنوان یک کشور پیشرو مطرح و دانشگاه آزاد اسلامی جزو 20 نهاد برتر جهان در حوزه نانو معرفی شده است.
وی با اشاره به برخی اقدامات صورت گرفته در حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: یک برنامه راهبردی پنج ساله و یک برنامه عملیاتی یک ساله تدوین شده که براساس آن، نقشه راه استانها، با توجه به پتانسیل موجود در منطقه مشخص شده است.
دکتر رنجبر با اشاره به تدوین نظام موضوعات پژوهشی برای مسئله محور کردن پایان نامهها و رسالههای دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: همچنین دبیرخانه مرکزی برنامههای علمی ذیل معاونت پژوهش و فناوری به زودی تشکیل میشود و 40 دبیرخانه در 40 واحد ویژه که متشکل از 31 دانشگاه آزاد اسلامی استان و 9 واحد جامع مستقل است راه اندازی خواهد شد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در پایان تاکید کرد: فعالیت ها در دبیرخانه نظام موضوعات پژوهشی با توجه به نظام پایشی (پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه ای) انجام خواهد شد.
در ادامه این نشست، رحمتی سرپرست حوزه مدیریت برنامهریزی آموزشی و درسی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این گردهمایی با بیان اینکه آسیبشناسی برای شناسایی مشکلات و رفع آنها در توسعه دانش و بررسی عدم علاقه به برخی رشتهها در مرکز برنامهریزی درسی صورت گرفته است گفت: بر این اساس 7 گروه آموزشی تشکیل شده که امروز اولین گردهمایی برای بررسی و برنامه ریزی درخصوص رشته های کشاورزی و منابع طبیعی برگزار شد.
وی با تأکید بر اینکه در دانشگاه محوریت با دانشجوی خلاق و مبتکر است خاطرنشان کرد: در این زمینه واحدهای دانشگاهی باید تلاش کنند چرا که توسعه با نیروی انسانی خلاق صورت می گیرد.
رحمتی در ادامه ضمن توضیح ویژگی های دانشگاه های نسل اول، دوم، سوم و چهارم گفت: در دانشگاه نسل سوم، باید با صنعت همگام بوده و کارآفرین باشیم. بنابراین تدوین برنامههای درسی جدید و میانرشتهای در راستای کارآفرینی باید در دستورکار قرار گیرد.
سرپرست حوزه مدیریت برنامهریزی آموزشی و درسی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر لزوم وجود زیرساختهای لازم برای تبدیل یک دانشگاه به دانشگاه نسل سوم و چهارم تصریح کرد: ارتقای کیفیت تدریس، بالابردن انگیزه دانشجو، ارتقای سطح تجهیزات آزمایشگاهی و تحقیقاتی، قطببندی تخصصی واحدهای دانشگاهی، تعامل سازنده و عملی با صنعت و نیازهای جامعه، بازنگری مستمر رشتههای فعال و سرفصلها، توسعه رشتههای جدید به ویژه رشتههای میانرشتهای و توسعه و پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان ازجمله این زیرساخت هاست.
وی با تأکید بر اینکه اولویت دانشگاه باید تربیت دانش آموخته کارآمد ، کارآفرین و توانمند در راستای پژوهش کاربردی باشد، گفت: بر همین اساس باید آموزشهایی از قبیل مهارتهای فنی، ارتباطات بازاریابی، حقوق، تجارت و مهارتهای مشابه دیگر در دانشگاه برنامهریزی شود.
همچنین در این گردهمایی اردکانی سرپرست ادارهکل امور پژوهشی و پروژههای تحصیلات تکمیلی و رئیس گروه برنامهریزی درسی علوم کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه گزارش و آماری درخصوص تعداد رشتههای کشاورزی در واحدهای دانشگاهی و الزامات واحدها به منظور توسعه این حوزه و ایجاد انگیزه برای دانشجویان پرداخت.
گفتنی است کمیسیونهای «بازنگری در محتوای درسی، برنامههای حمایتی و تشویقی»، «برنامهریزی راهبردی برای توانمندسازی اعضای هیأت علمی، کارکنان، دانشجویان و فارغ التحصیلان» و «آمایش، رتبهبندی کیفی واحدهای مجری و سیاستگذاریهای کلان دانشگاه در برنامههای آموزشی حوزه علوم کشاورزی و منابع طبیعی» در ادامه این گردهمایی برگزار شده است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/