شاعر ویتنامی-آمریکایی برنده جایزه شعر «تی. اس. الیوت» شد
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، گاردین در تازه ترین مطلب اش نوشت: جایزه شعر «تی. اس. الیوت» امسال بیست و پنجمین سال برگزاری خود را جشن گرفت و «آسمان شب با زخمهای ترکِش» نوشته اوشن وونگ به عنوان برگزیده این جایزه در سال 2017 اعلام کرد.
«آسمان شب با زخمهای ترکِش» سرگذشت سه نسل از بازماندگان جنگ را روایت می کند؛ مجموعه شعری که برای خالقش جوایز دیگری چون «فوروارد»، «وایتینگ»، و «تون گان» را به ارمغان آورد. وونگ 29 ساله مورد توجه منتقدین مجلات «آبزرور» و «نیویورکتایمز» نیز قرار گرفته بود و حالا مهمترین جایزه شعر دنیا را از آن خود کرده است.
وونگ دومین شاعری است که در طول مدت برگزاری این جایزه برای اولین مجموعه شعر برنده جایزه «تی. اس. الیوت» میشود. پیش از این و در ژانویه 2016 سارا هوو، چنین افتخاری را به دست آورده بود.
نامزدهای نهایی این جایزه دو ماه پیش در حالی اعلام شد که برنده امسال نسبت به سالهای قبل جایزه نقدی بیشتری دریافت میکند. امسال سالگرد بیست و پنجمین سال برگزاری جایزه «تی. اس. الیوت» نیز است و به همین دلیل قرار است جایزه نقدی امسال 25 هزار پوند باشد. این در حالی است که سالهای گذشته 5 هزار پوند به برگزیدگان این جایزه اهدا میشد.
هیئت داوران این جایزه امسال بیل هربرت، جیمز لاسدان، و هلن مورت بودند که از بین 154 مجموعه شعر فهرست نهایی را اعلام کردند. هربرت، رئیس هیئت داوران این جایزه درباره «آسمان شب با زخمهای ترکِش» گفت: «قدرت زیادی در این مجموعه شعر وجود دارد و نشان از ظهور صدایی جدید در حوزه شعر دارد. تصویرسازی فوقالعادهای در این مجموعه وجود دارد و دیدگاه کتاب به دنیا شگفتانگیز است.»
وونگ در «سایگون»، شهری در جنوب ویتنام به دنیا آمد و دوره نوزادیاش را در کمپ آوارگان سپری کرد و در دو سالگی به همراه مادر و خالهاش به آمریکا مهاجرت کرد. وی در حال حاضر استادیار دانشگاه ماساچوست است.
وونگ پس از دریافت جایزه به «گاردین»گفت: «در کودکی نارسایی در بیان کلمات داشتم و احساس میکنم همین موضوع بر نوشتههایم تأثیر گذاشت، زیرا کلمات را به عنوان اشیا میبینم و در نوشتنشان عجله ندارم.»
«مرگ غمانگیز النور مارکس» نوشته «تارا برگین»، «در این روزهای ممنوعه» نوشته «کارولاین بِرد»، «وزوز یک مگس» نوشته «داگلاس دان»، «رادیو» نوشته «لیونتیا فلین»، «خیلی خوشحالم که خودم هستم» نوشته «رودی لامزدِن»، «منچستری» نوشته «مایکل سیمونز رابرتز»، «دفترچه یادداشت آخرین انسان» نوشته «روبریت مینهینیک»، «اقامتگاه متروک» نوشته «جیمز شیِرد»، «همه مادران دیوانه من» نوشته «زاکلین سافرا» از دیگر نامزدهای جایزه «تی. اس. الیوت» در سال 2017 بودند.
جایزه شعر «تی. اس. الیوت»، گرانترین جایزه شعر دنیا به حساب میآید و نخستین بار برای بزرگداشت یاد و خاطره تی. اس. الیوت، شاعر، مقالهنویس، و تئوریسین مطرح انگلیسی شکل گرفت. سال گذشته «جیکوب پوللی» ، شاعر چهل ساله انگلیسی گرانترین جایزه شعر دنیا را با خود به خانه بُرد. از دیگر برندگان این جایزه میتوان به تد هیوز، دان پترسون، شارون اولدز، و کارول آن دافی اشاره کرد.
به گزارش ایبنا، تی. اس. الیوت، شاعر مطرح قرن بیستم به خاطر کتاب شعر «سرزمین هرز» در جهان شناخته شده است. از این اثر به فارسی ترجمههای متعددی عرضه شده است. نخستین ترجمه این اثر به قلم بهمن شعلهور سالهای پیش از انقلاب منتشر شد. در تحلیل این اثر الیوت، کتابهای متعددی به فارسی ترجمه و منتشر شده است.
منبع: ایبنا
انتهای پیام/