دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 آذر 1396 - 18:24
به مناسبت هفته پژوهش

«درآمدی بر مبانی وحدت اسلامی» و «درآمدی بر سبک زندگی از منظر اسلام» رونمایی شد

دو کتاب حجت‌الاسلام محمدحسین مختاری رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با عنوان «درآمدی بر مبانی وحدت اسلامی؛ فرصت‌ها و چالش‌ها» و «درآمدی بر سبک زندگی از منظر اسلام» به مناسبت هفته پژوهش رونمایی شد.
کد خبر : 242873

به گزارش خبرنگار سرویس اندیشه خبرگزاری آنا به نقل از فارس؛ آیین نکوداشت «هفته پژوهش» روز گذشته(یکشنبه 26 آذر ماه) با حضور آیت‌الله تسخیری مشاور ‌مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، حجج اسلام عبدالحسین خسروپناه رئیس مؤسسه حکمت و فلسفه ایران، محمدحسین مختاری رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی، مولوی نذیر احمد سلامی عضو مجلس خبرگان و جمعی از علمای شیعه و اهل سنت، استادان و فرهیختگان حوزه و دانشگاه، با رونمایی از 4 اثر پژوهشی در محل دانشگاه مذاهب اسلامی تهران برگزار شد.


در این مراسم از دو کتاب حجت‌الاسلام محمدحسین مختاری رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با عنوان «درآمدی بر مبانی وحدت اسلامی؛ فرصت‌ها و چالش‌ها» و «درآمدی بر سبک زندگی از منظر اسلام» و نیز منشور اخلاق پژوهش و سایت جدید دانشگاه مذاهب رونمایی شد.







در کتاب «درآمدی بر مبانی وحدت اسلامی؛ فرصت‌ها و چالش‌ها» آمده است: اتحاد اسلامی اگرچه مفهومی نو در ادبیات سیاسی و اجتماعی جهان اسلام است، لکن ریشه‌های عمیق آن در آموزه‌های اسلامی انکار ناپذیر است. مسلمانان در قرآن کریم در بیش از 50 آیه به وحدت و یکپارچگی دعوت شده‌اند و آیات بسیاری، زیست اسلامی و نحوه تعاملات صحیح مسلمانان را به نمایش گذارده است. از جمله آموزه‌های وحدت آفرین قرآن: تکیه بر عناصر مشترک دینی، وحدت درونی و باطنی، گفت‌وگوی احسن با دیگر مذاهب اسلامی، تمسک به حبل الله و وحدت و تعامل میان ادیان می‌باشد. همچنین سیره پیامبر اسلام(ص)، اهل بیت(ع) و صحابه جلیل‌القدر ایشان بر این مهم تأکید فراوان کرده است. واکاوی مبانی دینی وحدت اسلامی در کنار تلاش‌های معاصر اندیشمندان مسلمان و در صدر ایشان بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران و مقام معظم رهبری و در عین حال نگاهی به چالش‌های پیش روی این جریان از ویژگی‌های این اثر است که به کوشش استاد محترم جناب آقای دکتر مختاری تدوین یافته و توسط انتشارات دانشگاه مذاهب اسلامی منتشر شده است.







همچنین در کتاب «درآمدی بر سبک زندگی از منظر اسلام» می خوانیم: سبک زندگی مفهومی مدرن است که در فرهنگ مدرنیته مطرح شده است. مقوله سبک زندگی و تأمل در رفتارهای روزمره بشر در نیم قرن گذشته، مورد توجه بسیاری از جامعه شناسان، فیلسوفان و اندیشمندان در حوزه فرهنگ قرار گرفته است. مسائلی نظیر قدرت عمومی مردم و تأثیرات متقابل آن بر جامعه پیرامونی، به ویژه در تقابل با کانون‌های قدرت و ثروت از جمله آنها است. تنها گفتمانی که می‌تواند در مواجهه با سبک زندگی غربی، به صورت کارآمد و پویا عمل نماید، گفتمان سبک زندگی اسلامی است. مفهوم سبک زندگی لزوماً نه بر مبنای ایده سودمحوری و پیشرفت‌گرایی غربی و اصالت ماده، بلکه بر مبنای زندگی حکیمانه تعریف می‌شود که بنیان آن دین و فطرت است. سبک زندگی منطبق بر حیات طیبه، باید براساس آموزه‌های دینی باشد که توجه اساسی به فطرت و نیاز به حکمت اسلامی را نشان می‌دهد. پیگیری دقیق و حساب شده برای بومی‌سازی مقوله سبک زندگی، نیازمند همفکری نخبگان در جامعه اسلامی است که در این اثر توسط استاد دکتر مختاری مورد واکاوی قرار گرفته و به جامعه علمی عرضه می‌شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب