دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آثار لوریس چکناوریان به موزه موسیقی اهدا شد

مراسم اهدا آثار لوریس چکناوریان که مجموع آن ها 9700 صفحه است و می توان از آن با عنوان بانک اطلاعاتی موسیقی ایران نام برد، عصر امروز در موزه موسیقی با حضور برخی از اهالی موسیقی برگزار شد.
کد خبر : 227329

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در ابتدا برنامه حسن ریاحی گفت: من خوشحالم که تولد ۸۰ سالگی استاد را اینجا در کنار شما هستم. او از اساتید خوبی است که همه او را دوست دارند و افراد را در حوزه موسیقی راهنمایی می کند. امیدوارم او سال های سال عمر کند و آثار این حوزه بیشتر شود. او یکی از اساتیدی بوده که همه عاشقانه دوستش داشتند و نه تنها در موسیقی بلکه در تمامی حوزه ها معلم ما بوده است.


سپس شاهین فرهت بیان کرد: من قبل از همه شما هنرمندان عزیز لوریس را دیدم. این حرفه در ایران بسیار نو است و دوستداران موسیقی باید آن را جدی بگیرند ایران کشور شعر است و رپرتوار او بسیار عمیق و حرفه ای است.


او ادامه داد: لوریس معلم همه ما هست و خواهد بود. او یک مرد هزار چهره است و فارغ از هنرهای دگری که دارد در موسیقی هنر وسیعی دارد. امیدوارم همیشه سالم و سرزنده و مورد الهام ما باشید.


پس از آن علی مرادخانی در مقام مدیر موزه موسیقی افزود: این مکان که در حال حاضر به عنوان موزه موسیقی آن را می شناسند ابتدا مخروبه ای بیش نبود ولی ما با همکاری آقایان کاظمی و بهشتی این مکان را به موزه موسیقی تبدیل کردیم و افراد بسیاری ما را در این راه همراهی کردند. ما نباید این ها را فراموش کنیم و وظیفه ما این است برای حوزه‌هایی که سال‌ها در آن کار شده، مکانی خاص داشته باشیم.


وی اضافه کرد: ما سال‌های بسیاری است که تئاتر داریم ولی موزه تئاتر نداریم برای همین بین تئاترشهر و تالار وحدت مکانی خریدیم که قرار است آن را به عنوان موزه تئاتر آماده کنیم. در موزه موسیقی و موزه تئاتر تلاش می‌کنیم تا امانت‌دار خوبی باشیم. سعی می‌کنیم تا ثروت هنری‌مان را به دیگران نشان دهیم. این هنرها باقی می‌ماند و ما باید بنیان کارهای زیرساختی را بگذاریم.


سپس لوریس چکناواریان پشت تریبون قرار گرفت و گفت: واقعا خدا را شکر می کنم به ۸۰ سالگی رسیدم و در کشور اجدادم متولد شدم. برای من باعث افتخار است که در کنار دوستانم هستم و فرهنگ عظیم این کشور را یاد گرفتم. هیچ جای دنیا جز ایران که خاک من است، نمی توانستم آثارم را اهدا کنم. تمام کسانی که در کنار من بودند، در آفرینش آثار من سهیم هستند. هنر تنها برای هنرمند نیست. موسیقی زبان خداست و اخلاق ملت را عوض می‌کند و مثل یک معجزه عمل می کند. ارتباط انسان با خدا به انسان دیکته می شود. همه هنرها الهامی از جانب خداوند است.


او اظهار کرد: افرادی بودند که باعث شدند رهبری ارکستر را کنار بگذارم چراکه گفتند این کار گذران است و تو باید موسیقی را خلق کنی و آثار جدیدی از خود به جای بگذاری. بعد از آن هم با آقای مرادخانی آشنا شدم و تصمیم گرفتم که این آثار را بنویسم و به موزه موسیقی اهدا کنم. همه این ها از خداوند می آید و آدمی باید خود را به خدا نزدیک کند، برای نزدیک شدن به خدا هم باید ابتدا به مردم نزدیک شد اگر الان من حال خوبی دارم همه را مدیون دعای این مردم هستم. من خیلی خوشبختم که مردم برای من دعا می کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب