دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا

توفیقی: کوچک‌سازی واحدهای آموزشی و ورود به عرصه مراکز رشد، از کارهای مهم مدیریت کنونی دانشگاه آزاد اسلامی است

سرپرست سابق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به اقدامات مثبت مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی در طول چند سال گذشته اشاره کرد و نتیجه آن را باکیفیت‌شدن دانشگاه آزاد اسلامی و نقش موثر آن در کشور دانست.
کد خبر : 155547

دکتر جعفر توفیقی، عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره اقدامات مثبت دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «یکی از اقدامات مثبت دکتر میرزاده، کوچک‌سازی سازمان اداری دانشگاه آزاد اسلامی است. با توجه به اینکه این دانشگاه یک دانشگاه غیردولتی است و از امکانات دولتی هم استفاده نمی‌کند، این واقعا اقدام ضروری و مهمی بوده است. بنابراین کوچک‌سازی سازمان اداری دانشگاه هم به کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند و هم چرخش امور را تسریع می‌کند و بروکراسی را هم کاهش می‌دهد.»


امروزه در دانشگاه‌های سرآمد دنیا بحث این است که دانش‌‌آموختگان دانشگاه‌ها باید مسئولیت‌های فرهنگی و اجتماعی را هم به دوش بکشند و در این مسائل پاسخگو باشند.

توفیقی ادامه داد: «به نظر من کوچک‌سازی واحدهای آموزشی و کاهش واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی از دیگر کارهای مهم مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی است. به اعتقاد من این کار هم از نظر اقتصادی حرکت مفیدی بوده است و هم از نظر مدیریت بر کیفیت آموزش عالی که باعث شده است دانشگاه آزاد اسلامی باکیفیت و موثر باشد. این کاهش باعث شد تا هیات علمی بیشتر در یک شعبه متمرکز شوند.»


او افزود: «جلسات هیات امنا و کمیسیون دائمی هیات امنا و هیات‌های امنای استانی هم به صورت مرتب در دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل می‌شود و این خیلی روش مهمی برای سیاست‌گذاری، هماهنگی و نظارت بر فعالیت‌ها و قانون‌مند‌کردن فعالیت‌ها است. ورود به عرصه مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری یکی دیگر از اقدامات بسیار مثبت دانشگاه آزاد اسلامی است و اساسا اقتصاد دانش‌بنیان. این فعالیت به اشتغال دانش‌آموختگان خود دانشگاه کمک کرده است. دانشگاه از تکیه صرف به شهریه خارج شده است و توانسته است برای خود منابع درآمدی داشته باشد.»


عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران به دیگر اقدامات این دانشگاه اشاره کرد و گفت: « در توجه دقیق به مسائل پژوهشی همانطور که من در جریان هستم اقدامات ارزنده‌ای در این زمینه در دانشگاه انجام شده است. ارتباط با صنعت و گرفتن پروژه از صنعت خوشبختانه در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی است. همچنین هیات ممیزه دانشگاه آزاد اسلامی خیلی خوب فعال شده و باعث شده است مسئله ارتقای اعضای هیات علمی با کیفیت دنبال شود.»


دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها فقط نمی‌توانند یک بعدی تربیت شوند


سرپرست سابق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره مسئولیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها نیز گفت: «نقش دانشگاه‌ها در مسائل فرهنگی و اجتماعی خوشبختانه هم در کشور ما و هم در سطح جهان به سرعت اهمیت پیدا می‌کند و واقعیت این است که با توجه به اینکه جوامع امروزه با چالش‌های جدی مانند بحث توسعه پایدار و محیط زیست و ناهنجاری‌های اجتماعی مواجه هستند و نیز همه توجه‌ها به این جلب شده است که دانشگاه‌ها نقش اصلی می‌توانند داشته باشند؛ این مسائل به این معناست که دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها فقط نمی‌توانند یک بعدی تربیت شوند و کافی نیست که فقط توانمندی‌های دانشی داشته باشند. امروزه در دانشگاه‌های سرآمد دنیا بحث این است که دانش‌‌آموختگان دانشگاه‌ها باید مسئولیت‌های فرهنگی و اجتماعی را هم به دوش بکشند و در این مسائل پاسخگو باشند.»


توفیقی گفت: «بنابراین در برنامه‌های درسی خود بسیار تجدیدنظر می‌کنند که دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها علاوه بر اینکه آموزش رشته تخصصی خود را هم داشته باشند در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، اخلاقی و ارزشی و مسئولیت‌پذیری‌های اجتماعی، پاسخگویی و پرداختن به مشکلات جامعه و تلاش برای حل آنها مهارت‌هایی را کسب کنند که بتوانند یک شهروند موثر و اثربخش در جامعه خود باشند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب