دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چرا ایران از مراسم برترین‌های AFC حذف شد؟

روز گذشته درحالی اسامی برترین‌های آسیا در‌سال ٢٠١٦ اعلام شد که ایران هیچ نماینده‌ای در لیست اعلام شده نداشت.
کد خبر : 133428
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از شهروند، این نخستین باری است که هیچ‌یک از ایرانیان نتوانسته‌اند توجه کارشناسان AFC را به خود جلب کنند، از سوی دیگر برخی از بخش‌ها که ایران می‌توانست مقتدرانه جوایز برترین‌ها را کسب کند، از مراسم امسال حذف شده است؛ بخش‌هایی مانند فوتسال و بهترین داور.


نادیده گرفتن عملکرد مثبت فدراسیون
قطر، ژاپن و کره‌جنوبی در لیست برترین فدراسیون‌های قاره سبز قرار دارند ولی ایران در سالی که یکی از موفق‌ترین سال‌هایش را سپری کرده، جایی در لیست AFC ندارد. عجیب است که فدراسیون کفاشیان با وجود ناکامی‌های بسیار در بیشتر بخش‌ها و ناکامی در اصلاح زیرساخت‌ به‌عنوان برترین فدراسیون قاره شناخته می‌شود اما فدراسیون تاج با وجود عملکرد درخشان در بخش فوتبال (تیم نخست قاره)، فوتسال (کسب رتبه سوم جهان)، فوتبال ساحلی (نایب قهرمانی در جام کنفدراسیون‌ها) و صعود تیم‌های ملی نوجوانان و جوانان به جام‌جهانی جایی در لیست اعلام شده توسط AFC ندارد.
جای خالی فوتسال
فوتسال در سالیان اخیر برای ایران حسابی آبروداری کرده و در اغلب موارد نماینده‌ای در لیست برترین‌های AFC داشت، امسال اما به دلایلی که هنوز از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام نشده، نامی از این رشته در مراسم برترین‌ها به چشم نمی‌خورد، هرچند که این موضوع‌سال گذشته از سوی AFC رسما اعلام شده بود اما به نظر می‌رسد هیچ تلاشی برای بازگرداندن این بخش به مراسم برترین‌ها از سوی ایران صورت نگرفته است. در‌سال ٢٠١٥ ایران ٣ نماینده در بخش فوتسال داشت؛ اصغر حسن‌زاده و وحید شمسایی در بخش برترین بازیکنان و تیم تأسیسات دریایی در بخش بهترین تیم فوتسال. هرچند که ایران درنهایت فقط موفق شد جایزه برترین تیم آسیا را کسب کند اما حضور بازیکنان ایرانی در جمع کاندیداها، افتخار بزرگی برای قدرتمندترین تیم قاره آسیا به شمار می‌آید.
کارت قرمز برای داوران
علیرضا فغانی به همراه تیم داوری‌اش در‌سال اخیر افتخارات زیادی را کسب کرده است، آنها بزرگترین بازی در حساس‌ترین تورنمنت را هم سوت زدند اما انگار قضاوت در فینال المپیک هم فایده‌ای نداشت چون بخش داوری با اعلام رسمی AFC در مراسم برترین‌ها حضور ندارد. این موضوعی است که از‌سال گذشته رسما اعلام شده و تقدیر از یک داور بازنشسته جایگزین انتخاب برترین داور‌سال شده است. قطعا اگر این بخش حذف نمی‌شد او می‌توانست با فاصله به‌عنوان برترین داور قاره سبز انتخاب شود.
درودگر: حذف ایران، کم لطفی AFC است
صادق درودگر رئیس سابق کمیته فوتسال آسیا درباره حذف این رشته ورزش از مراسم برترین‌ها می‌گوید: «متاسفانه کفاشیان به اندازه کافی در AFC تلاش نکرده و حذف فوتسال ضربه بزرگی به این رشته می‌زند. در دوره بن‌همام مشاوران خوبی به فوتسال اضافه شدند و ما توانستیم جام باشگاه‌های آسیا را هم هر‌سال برگزار کنیم، هرچند که ٤ بار اعتراض کردند و گفتند بودجه لازم را نداریم ولی من مقابل‌شان ایستادم و با دلایل منطقی آنها را قانع کردم که مسابقات هر‌سال برگزار شود. حذف بن‌همام و حضور کشورهایی مثل عراق که قدرتی در فوتسال ندارد، در این کمیته، سبب شده که فوتسال روز به روز ضعیف‌تر شود. همه افرادی که علاقه‌مند بودند را کم‌کم حذف کردند و به جایی رسیدیم که نماینده‌ای در مراسم برترین‌ها نداشته باشیم.»درودگر درباره غیبت فدراسیون فوتبال ایران در بین کاندیدای بهترین فدراسیون‌ها ادامه می‌دهد: «با توجه به عملکرد تیم‌های فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی، همچنین درخشش بانوان، غیبت فدراسیون فوتبال در جمع برترین‌ها واقعا عجیب است، تنها نقطه ضعف ما دراین‌باره ساختار باشگاهی و نتایج ضعیف در لیگ قهرمانان آسیاست که به فدراسیون ملی ارتباطی ندارد. درواقع من فکر می‌کنم این از کم‌لطفی AFC است که ایران را در هیچ بخشی کاندیدا نکرده، آنها با این اقدامات وجهه خودشان را پیش فیفا هم خراب می‌کنند. ضمن این‌که ما از کرسی‌های‌مان در AFC باید به نفع کشور استفاده کنیم، مصالح ملی به مصالح فردی اولویت دارد و این کم‌کاری تقصیر افرادی است که نمی‌خواهند به نفع کشور کاری انجام بدهند.» رییس سابق کمیته فوتسال درباره حذف برترین‌های داوری از این مراسم می‌افزاید: «با توجه به عملکرد فغانی، او قطعا می‌توانست به‌عنوان برترین داور انتخاب شود ولی AFC به دلایلی مثل کمبود بودجه این بخش را هم حذف کرده است. به نظرم تاج باید در این زمینه اقدام جدی انجام داده و نامه اعتراضی خود را به کنفدراسیون فوتبال آسیا بفرستد.
چشم‌پوشی ممنوع!
هرچند که AFC اعلام کرده به‌زودی درباره معیارهایش برای انتخاب برترین‌ها توضیحاتی را ارایه خواهد کرد اما لیست اعلام شده قطعا تغییری نخواهد کرد. ایران در‌سال ٢٠١٦ هیچ نماینده‌ای در جمع برترین‌های آسیا نخواهد داشت، اتفاقی که قطعا باید به آن اعتراض شود. حذف بخش‌هایی که ممکن بود ایران در آنها جوایز برترین‌ها را کسب کند، اتفاق غم‌انگیزی است که درنهایت به ضرر ورزش کشور خواهد بود اگر به سادگی از کنار آن عبور کنیم.




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب