در کار جدید، به نقشهای قبلی فکر نمیکنم/ «بازیخونی» را ۳ بار ببینید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، فیلم سینمایی «بازیخونی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی و تهیهکنندگی سعید پروینی از جمله آثار حاضر در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر بود. این فیلم در گونه اکشن ساخته شده بود و به واقعه پنجم بهمن ماه ۱۳۶۰ در آمل و حمله نیروهای کمونیست برای تصرف این شهر میپردازد. حملهای که با مقاومت مردم و نیروهای امنیتی ناکام ماند و از آن تاریخ، آمل به عنوان «شهر هزار سنگر» معروف شد.
مهیار شاپوری یکی از بازیگران این فیلم است که جشنواره چهل و سوم علاوه بر «بازیخونی» در فیلم سینمایی «پیشمرگ» نیز ایفای نقش کرده بود. شاپوری در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری آنا که از او درباره شباهت نقشش در فیلم «بازی خونی» و یکی از فیلمهای قبلی او یعنی «لباس شخصی» پرسیده بود عنوان کرد: هیچگاه در بازیگری به این که در کارهای قبلی خودم چگونه ظاهر شدهام فکر نمیکنم و هر اثر و شخصیت تازهای برای من یک دنیای جدید است. معمولاً سنگ محک و مقایسه چنین شخصیتهایی در فیلمهای مربوط به تاریخ پس از انقلاب، جواد عزتی در فیلم «ماجرای نیمروز» است، اما من واقعاً به این که بازی من به بازی فلان بازیگر در فلان فیلم نزدیک میشود توجهی ندارم.
اهمیت امضای بازیگری و تفاوت «لباس شخصی» و «بازی خونی»
وی اظهار کرد: البته متأسفانه یا خوشبختانه هنوز فیلم «لباس شخصی» اکران عمومی نشده که بخواهم بگویم به خاطر حضور درآن فیلم برای شخصیت رسول در «بازیخونی» انتخاب شدم. در فیلم «لباس شخصی» شخصیتی که من ایفاگر آن بودم یک نیروی امنیتی و اطلاعاتی بود، اما سابقه و لباس روحانیت داشت و این خودش به صورت خودکار یک فاصلهگذاری با شخصیت رسول ایجاد میکند و وجوه تفاوت من مشخص میشود.
شاپوری عنوان کرد: فکر میکنم اگر به این موضوع به چشم امضای یک بازیگر نگاه کنید، تحلیل درستتر و دقیقتری خواهیم داشت. در فیلم «پیشمرگ» هم من نقش یک فرمانده سپاه را دارم که شاید آنجا هم شباهتهایی از حیث بازی و اکتها و گفتن دیالوگها و... با «بازیخونی» وجود داشته باشد. بخش عمده این ویژگیها به اسلوب واقعی و شخصی من در بازیگری بازمیگردد که از بخت خوب من مورد توجه دوستان فیلمساز قرار گرفته است.
یک کلاس درس برای فیلمبرداری
این بازیگر سینما و تلویزیون افزود: من پیش از این، تجربه همکاری با آقای میرزامحمدی را نداشتم و آنگونه که شنیدم این عزیزان از تعدادی از فیلمهایی که شخصیتی مشابه با «رسول» در آن وجود داشت و از جمله «لباس شخصی» را دیده بودند و قرعه حضور در این فیلم به نام من افتاد.
شاپوری گفت: هرچند فیلم «بازیخونی» برای اکران نوروزی انتخاب نشد، امّا امیدوارم فیلم به زودی اکران شود، چون یک کار اکشن و معمایی خوش ساخت است. فیلمبرداری این فیلم توسط آقای علیرضا برازنده در شرایط بسیار سختی صورت گرفت و سبک خاصی داشت که چند سکانسپلان بلند هم میشد. ضمن این که بخش عمده سکانسهای خارجی در فضای مهآلود و با نورپزدازی ویژهای صورت میگرفت که به معماگونه بودن اثر کمک میکرد. به نظر من «بازیخونی» از حیث فیلمبرداری میتواند یک کلاس آموزشی باشد.
این بازیگر اظهار کرد: فکر میکنم مخاطبان باید فیلم «بازی خونی» را سه یا چهار بار ببینند، چون سبک نگارش آقای هاشمینژاد و ویژگی معمایی و امنیتی داستان به گونهای است که شاید مخاطب با یک بار دیدن نتواند لذت کافی را از آن ببرد.
انتهای پیام/

«خدای جنگ» جای حق نشسته!
