۰۷/ ارديبهشت /۱۴۰۴
شمیلا شیرزاد در گفت‌و‌گو با آنا:

سینما می‌تواند سنت‌های غلط را از بین ببرد

سینما می‌تواند سنت‌های غلط را از بین ببرد
بازیگر فیلم «مرد آرام» گفت: خیلی تاثیر دارد که فیلم‌هایی درخصوص کودک همسری و این قبیل سنت‌ها ساخته شود. چون معتقدم حرف زدن از این موارد و فیلم ساختن درخصوص آنها برای از بین رفتن سنت‌های نادرست اثرگذار است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، یکی از ویژگی‌های بارز چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، حضور پررنگ بازیگران نوجوان و بازی‌های خوب و امیدوارکننده آنها بود. فیلم‌هایی مثل «بچه مردم»، «چشم بادومی»، «داد»، «زیبا صدایم کن»، «فریاد» و «مرد آرام» همگی آثاری بودند که حداقل یک نوجوان به عنوان شخصیت اصلی در آن حضور داشت و از حق نگذریم اکثر آنها نیز در به تصویر کشیدن نقش‌شان موفق بودند.

این بازیگران نوجوان به قدری درخشان بودند که سه نفر از آنها یعنی مهبد جهان‌نوش برای فیلم «بچه مردم»، ژولیت رضاعی برای فیلم «زیبا صدایم کن» و شمیلا شیرزاد برای فیلم «مرد آرام» نامزد دریافت سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول جشنواره هم شدند. اگرچه انتظار نمی‌رفت این چهره‌های جدید سیمرغ به دست از اختتامیه خارج شوند، اما حضورشان در بین نامزد‌ها و قرار گرفتن اسامی‌شان در کنار نام‌هایی، چون مریلا زارعی، شهاب حسینی، امین حیایی و... اتفاقی ویژه در ابتدای مسیر هنری آنهاست.

اما در میان این فهرست یکی از ویژه‌ترین نقش‌ها شخصیت نوبهار در فیلم سینمایی «مرد آرام» است، دختری افغانستانی که در نوجوانی او را مجبور می‌کنند از افغانستان به تهران بیاید و با مردی که از پدرش هم بزرگتر است ازدواج کند. فیلمی دغدغه‌مند که هدفش مبارزه با سنت‌های نادرستی مثل کودک همسری است که حتی این روز‌ها نیز در جای جای ایران و کشور‌های همسایه عملی می‌شود.

شمیلا شیرزاد بازیگر افغان، که پیش از این و در کودکی او را در فیلم سینمایی «خورشید» ساخته مجید مجیدی هم دیده بودیم، این بار و در فیلم «مرد آرام» نقش این دختر را به تصویر کشیده است. بازیگر مقابل او هم مهدی هاشمی است، یکی از پیشکسوتان به نام سینما و تئاتر ایران که امسال در دو فیلم «مرد آرام» و «چشم بادومی» همراهی خوبی با بازیگران نوجوان داشت. پس از اختتامیه جشنواره دقایق کوتاهی با شمیلا شیرزاد بازیگر نقش اصلی فیلم «مرد آرام» گفت‌و‌گو کردیم.

شیرزاد در پاسخ به این پرسش خبرنگار آنا که تا پیش از اعلام نامزد‌ها تصور حضور در میان کاندیدا‌های دریافت سیمرغ جشنواره فجر را داشت یا خیر؟ عنوان کرد: در حقیقت خیلی به جوایز و سیمرغ جشنواره فکر نمی‌کردم و به این اعتقاد دارم اگر کاری انجام می‌دهم باید برای دل خودم باشد.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

وی افزود: هرچند گرفتن سیمرغ جشنواره فیلم فجر بسیار لذت‌بخش و خوشحال کننده است ولی به آن فکر نکرده بودم. اگرچه مثل هر آدم امیدواری، من هم امید داشتم که سیمرغ را ببرم، ولی به خودم خیلی سخت نمی‌گرفتم که حتما باید امسال برای این فیلم جایزه بگیرم.

سینما و از بین بردن سنت‌های غلط

شیرزاد در ویژگی‌های کاراکترش در فیلم «مرد آرام» هم توضیح داد: نقش نوبهار نقش خیلی سختی بود ولی اتفاقی که برای این شخصیت در فیلم افتاد در اطراف من برای دوستانم زیاد رخ داده بود و این خیلی به من کمک کرد که بهتر بتوانم نقش را درک و بازی بکنم. یعنی یک اطلاعات پیش زمینه‌ای در خصوص اتفاقات این مدلی داشتم و این باعث شد بدانم شخصیتی مثل نوبهار در چنین شرایطی چه رفتاری از خود بروز می‌دهد.

این بازیگر در پایان سخنانش درخصوص لزوم ساخت چنین آثاری در سینما برای مبارزه با سنت‌های اشتباه اظهار کرد: به نظر من خیلی تاثیر دارد که فیلم‌هایی درخصوص کودک همسری و این قبیل سنت‌ها ساخته شود. چون معتقدم حرف زدن از این موارد و فیلم ساختن درخصوص آنها برای از بین رفتن سنت‌های نادرست اثرگذار است. فیلم‌هایی شبیه به «مرد آرام» هم برای پدر و مادر‌ها و هم برای خود دختران خیلی اثرگذار است و امیدوارم این برای از بین رفتن این اتفاق بد و سبک زندگی ناراحت کننده که برای دختران سرزمین وجود دارد، راهگشا باشد و بتواند کاری کند که چنین رفتار‌هایی به مرور از بین برود.

انتهای پیام/

ارسال نظر