هر ایرانی 30 کیلوگرم قند و شکر مصرف میکند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، زهرا مجدی، مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان اینکه امروزه در جامعه شاهد افزایش روز افزون مصرف قند و محصولات شیرین هستیم، اظهار کرد: این موضوع میتواند عوارض متعددی نظیر اضافه وزن، دیابت، بیماری قند و آرتریت را در سنین بالاتر به دنبال داشته باشد. حتی آمار نیز نشان میدهد که سرانه مصرف قند و شکر در کشور ما نسبت به وضعیت جهانی بسیار بالاتر است به طوری که برآورد میشود هر ایرانی به طور متوسط سالانه مقدار 29 تا 30 کیلوگرم قند و شکر مصرف میکند که از میانگین جهانی که حدود 19 تا 20 کیلوگرم است، به مراتب بیشتر است.
وی در ادامه به مهمترین اثرات نامطلوب مصرف زیاد قند و شکر از جمله ابتلا به چاقی، خطر بیماری قلبی، دیابت، تضعیف سیستم ایمنی، افزایش تری گلیسرید و کلسترول بد خون، تداخل در جذب کلسیم و منیزیم و پوکی استخوان، پوسیدگی دندانها و... اشاره کرد و گفت: به افراد توصیه میشود قندها را کاملا از رژیم غذایی خود حذف نکنند بلکه فقط کافی است مصرف قندهای خالص را برای خود محدود کنند به عبارتی کاهش مصرف قند، شکر، شیرینی، شربت، آب نبات، را به تدریج در رژیم روزانه خود اعمال کنند.
مجدی در پایان خاطرنشان کرد: به مردم توصیه میشود در مطالعه برچسبهای مواد غذایی بسیار دقیق باشند. جدول نشانگر رنگی تغذیهای که اخیرا روی برچسب مواد غذایی درج میشود راهنمای خوبی برای انتخاب بهتر و صحیحتر مواد غذایی است.
انتهای پیام/