دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 مرداد 1395 - 12:29
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی عنوان کرد

ضرورت ایجاد مرکز ملی فرا قوه‌ای برای کاهش تلفات ناشی از تروما

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی گفت: برای مقابله با تلفات ناشِی از تروما حداقل به یک مرکز ملی فرا وزارتی و فرا قوه‌ای در کشور نیاز داریم.
کد خبر : 107888

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان بسیج جامعه پزشکی، محمد رئیس‌زاده با بیان اینکه تروما یکی از سه عامل اصلی بیماری‌ها در کشور ما محسوب می‌شود، اظهار کرد: تروما به عنوان اولین عاملی که موجب از دست رفتن عمر مفید افراد مولد جامعه می‌شود شناخته شده است.


رئیس‌زاده ضمن اشاره به اینکه این مشکل در همه دنیا وجود داشته و دارد، افزود:کشورهای مختلف توانستند از نظر علمی با این مشکل برخورد کرده و آمار آن را به شکل چشم‌گیری کاهش دهند.


وی با بیان اینکه در این مورد اقدامات زیادی در کشور انجام شده است، اظهار کرد: علی‌رغم تمام توفیقات حاصل شده آمار خسارت ناشی از آن بسیار بالا و قابل توجه است.


رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی ضمن تأکید بر اینکه طبق آمار، مرگ و میر ناشی از تروما در سال بین 17 تا 23 هزار نفر در سال است، ادامه داد: نظام سلامت و دستگاه‌های ذیربط باید تلاش جدی برای کاهش این آمار داشته باشند چرا که از دست دادن این تعداد از هموطنان در تصادفات که عمدتاً افراد فعال و مولد جامعه هستند حق و شایسته مردم کشور ما نیست.


ضرورت وجود یک مرکز ملی ترومای کارآمد و شناخته شده در کشور


رئیس‌زاده، با بیان اینکه بیشتر تلفات ناشی از تصادفات در مسیرهای جاده‌ای اتفاق می‌افتد، تصریح کرد: برای حل این مشکل دو مؤلفه اساسی عزم و انسجام ملی و استفاده از روش‌های علمی بسیار حائز اهمیت است، در حال حاضر کاهش آمار تلفات ناشی از تروما به عنوان یک علم در دنیا محسوب می‌شود و این پدیده در دنیا با یک راهکار علمی دارد.


وی با بیان اینکه این دو مؤلفه اصلی ابتدا باید در کشور منسجم شود، اذعان کرد: در حال حاضر ارگان‌های مختلف به صورت جزیره‌ای و پراکنده فعالیت می‌کنند و متولی مشخص ملی برای حل این معضل در کشور وجود ندارد که شاهد این ادعا نبودن یک مرکز ملی ترومای کارآمد شناخته شده در ایران است.


رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی متذکر شد: ما باید راهکارهای علمی را اعمال کنیم که نیاز به عزم ملی و وجود مرکز مدیریتی نافذ دارد که فرا وزارتی و حتی فرا قوه‌ای باشد و با تشکیل یک وزارتخانه مرکزی یا مرکزی که تحت نظر سازمان مدیریت بحران مرکزی باشد نمی تواند کار را پیش ببرند.


رئیس‌زاده، تأکید کرد: برای مقابله با تلفات ناشِی از تروما حداقل به یک مرکز ملی فراوزارتی و فراقوه‌ای نیاز داریم که بتواند آن را در کشور مدیریت کرده و همه ارگان‌های ذیربط را به کار بگیرد.


این مقام مسئول افزود: همچنین وظیفه هر کدام را مشخص کرده و با استفاده از راهکارهای علمی شناخته شده بتواند آن را اجرایی کند که مسئله‌ای دور از دسترس نیست وکنگره تروما که آذرماه امسال برگزار خواهد شد تلاش می کند که این مسائل را نهادینه، رسانه‌ای و اجرا کند.


وی در ادامه به پذیرش دانشجو در دانشگاه بقیه‌اله(عج) اشاره کرد و گفت: با توافقی که با سازمان سنجش صورت گرفت دانشجویان می‌توانند گزینه دانشگاه بقیه‌اله را نیز انتخاب کنند و دیگر نیازی به ثبت علاقمندی در زمان ثبت نام ندارند.


رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی افزود: در حال حاضر تمام دانشجویان در زمان انتخاب رشته بدون نیاز به ثبت علاقمندی قبلی می‌توانند دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله(عج) را با توجه به رشته‌های موجود به عنوان یکی از گزینه‌ها انتخاب کنند.


رئیس‌زاده، در پایان گفت: پذیرش دانشجویان در رشته‌های پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، بهداشت، پرستاری، اتاق عمل، بیهوشی و دیگر رشته‌های ذکر شده در دفترچه کنکور خواهد بود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب