جوهرقند نانهای سنتی پایتخت بالاست
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر احمد جنیدی جعفری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص افزایش مصرف بلانکیت (جوهر قند) در نمونه برداریهای صورت گرفته از نانهای سنتی در استان تهران هشدار داد و گفت: بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره 2628، استفاده از بلانکیت در تهیه نانهای سنتی اعم از لواش، تافتون، بربری و سنگک ممنوع است.
وی افزود: اما بعضی نانواییهای شهر تهران، به منظور تسریع در کوتاه شدن فرآیند تولید و جبران نقایص ناشی از عدم تخمیر طبیعی به مصرف مواد شیمیایی چون جوش شیرین، بلانکیت (جوهر قند) و نمک طعام اضافی برای کاهش سیالیت گلوتن و افزایش مقاومت خمیر حاصل از گندم آلوده به آفت سن و سفیدتر شدن نان روی میآورند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه سفیدی بیش از حد نانها حکایت از مصرف بلانکیت در تهیه آن دارد، گفت: باقی مانده بلانکیت مصرف شده در نان، بعد از ورود به دستگاه گوارش موجب از بین بردن پرزهای معده و روده شده و در دراز مدت ممکن است باعث بروز سرطان دستگاه گوارش شود.
جنیدی به مضرات استفاده از بلانکیت بر سلامت نانوایان و مصرف کنندگان اشاره کرد و گفت: استنشاق مستقیم بلانکیت موجب تحریک سیستم تنفسی، پوستی و چشمی نانوایان شده و موجب بروز بیماری دیابت از طریق بلوک کردن هورمونهای بدن به ویژه انسولین در مصرف کنندگان نانهای حاوی بلانکیت می شود.
وی در خصوص بهترین و مناسبترین شیوه تهیه نانهای مسطح مانند لواش، تافتون و بربری گفت: مناسبترین و بهترین شیوه تهیه نان انجام عمل تخمیر بیولوژیک است که موجب تغییرات بسیار مطلوبی در ویژگی های حسی، شیمیایی، فیزیکی و ارزش غذایی نان میشود و موجب افزایش قابلیت هضم نان و جذب مواد معدنی خواهد شد.
انتهای پیام/