دلایل عدم تجاریسازی کیتهای تشخیصی بر پایه DNA
حسام شعبانی، مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان فعال در زمینه تولید محصولات آزمایشگاهی تشخیص تقلبهای غذایی و محصولات ژنتیکی دستکاریشده از طریق DNA درباره محصولات تولید شده در این شرکت به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا توضیح داد: درحال حاضر، این شرکت، تنها شرکت دارنده مجوز آزمایشگاههای تشخیص برنج تقلبی داخلی و وارداتی با عنوان «ژنوتایپینگ» یا روش تشخیص اصالت برنج از طریق انگشتنگاری در جهان است.
وی به آخرین دستاورد این شرکت دانشبنیان در حوزه تولید کیتهای تخصصی تشخیص تقلب مواد غذایی بر پایه DNA، اشاره کرد و گفت: خط تولید کیتهای تشخیص تقلب موادغذایی، توسط متخصصان این شرکت با هدف استفاده گسترده در کارخانههای تولیدکننده موادغذایی، راهاندازی شد.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان افزود: اما به دلایل گوناگون، ازجمله شرایط اقتصادی، شرایط نظارتی و سیاستهای کلان، این کیتها در کشور رواج پیدا نکرد.
شعبانی درباره تولید کیتهای عفونی پزشکی برای انسان توسط این شرکت توضیح داد: بعد از توقف تولید کیتهای تشخیص تقلبهای غذایی براساس دیانای، به دنبال کیتهای عفونی پزشکی انسانی رفتیم.
این فناورحوزه تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، توضیحات بیشتری درباره کیتهای تشخیص تقلب غذایی بر پایه DNA ارائه کرد و گفت: نوع دیاناِی، براساس کلیدواژههایی که برای هر موجود زندهای دارد برای تشخیص موادغذایی به کار میآید.
وی افزود: برای نمونه، جهت تشخیص تقلبهای غذایی در سوسیس و کالباس از دیانای حیوان خوک، استفاده میشود.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به عدمتجاریسازی این کیتهای تشخیصدهنده تقلبهای مواد غذایی افزود: به دلایل بسیاری از جمله بیتوجهی به کیفیت در کشور ما، مشکلات ارزی و برخی قوانین سختگیرانه، رقابت سالم و درستی برای تجاریسازی کیتهای تشخیص دهنده بر پایه دیانای داخلی شکل نگرفت.
انتهای پیام/