نکوداشت مقام علمی و فرهنگی استاد «شیخ حسین انصاریان» برگزار شد
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آئین نکوداشت مقام علمی و فرهنگی استاد «شیخ حسین انصاریان» عصر چهارشنبه ۲۵ بهمن ماه در محل انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با اجرای حسن سلطانی برگزار شد.
در ابتدای این برنامه، محمود شالویی رئیىس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی عنوان کرد: در خجسته روزی از ماه مبارک شعبان این افتخار نصیب ما شد که میزبان آیین نکوداشت استاد شیخ حسین انصاریان باشیم. یکی از مهمترین برنامههای انجمن آثار و مفاخر از سهرورد زنجان تا همدان و آرمگاه بوعلی سینا است که پیوند دو مکتب اشراقی و مشایی و اولین منطقه فرهنگی کشور در دولت سیزدهم آغاز شده است. ما وارد صد و دومین سال فعالیت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی شدیم و در این مدت برای حدود سیصد چهره فرهنگی و هنری و مشاهیر کشور نکوداشت برگزار شده است.
وی اظهار کرد: سخنان استاد انصاریان در دل و جان همه نفوذ میکند، در نیمههای ماه رمضان جمعیت بزرگی را در تهران بزرگ به سمت خویش جذب میکند. این جاذبه و ندا، ندای او نیست بلکه ندایی خدایی است و اگر امروز از او قدردانی میشود از آن جهت است که تکریم عالم دینی، تکریم پیامبر اکرم (ص) را کرده و آن کس که پیامبر را تکریم کند گویا که خداوند متعال را تکریم کرده است.
شالویی ضمن بیان اینکه آقای انصاریان نیازی به قدردانی ما ندارد و ما نیاز داریم که چنین شخصیتی را در بین خودمان ببینیم، تصریح کرد: امروز همه حاضران در این جلسه با شور و شوق در این مکان حاضر شدهاند.
حجت الاسلام انصاریان مفسر و مبین کتاب الهی است
در ادامه حجتالاسلام فاضل لنکرانی پشت تریبون آمد و گفت: این جلسه معظم برای تجلیل از یکی از عالمان عامل و یکی از افتخارات روحانیت در دوران معاصر است.
وی اظهار کرد: هیچ دینی به اندازه اسلام انسان را درست معرفی نکرده، هیچمکتب فلسفی و هیچ علم و دانشی به اندازه دین اسلام، انسان و شخصیت انسان و عظمت انسان را درست بیان نکرده و قرآن و اسلام، انسان را درست معرفی کرده است. برای این معرفی نمونهها و شاخصهای متعددی وجود دارد. اما شاید مهمترین شاخص این است که به هنگام خلقت آدم، خداوند اسما الحسنی را به انسان تعلیم داد. این تعلیم اسما به انسان هویت و حقیقت داد و آنچه که انسان را از بقیه انسانها متمایز میکند، تعلیم اسمای الهی است. حقیقت انسان در همین مسیر است و برای تکامل باید ببیند چه مقدار با این حقیقت قرابت دارد.
فاضل لنکرانی عنوان کرد: هیچ موجودی به جز انسان ظرفیت فهم اسماء الهی و صفات الهی را ندارد. از این افق اگر ارزش انسان را بررسی کنیم انسان ارزشمند انسانی است که مسیر زندگی خودش را در تحقق اسما و صفات الهی در وجود خود قرار دهد. انسانی که بتواند اسماء الهی را به درستی درک کند و راه های رسیدن به آن یعنی قرآن و سنت و عقل را پیدا کند می تواند در جایگاه خلیفه الهی باشد.
وی افزود: انسانی که در آن مسیر باشد در مسیر درست خلقت الهی قرار گرفته است. هدف از بعثت انبیا هم رسیدن به این مرحله بوده است. انبیا آمدند که به بشر اموری را که عقل و حتی فطرت از درک آنها عاجز است را تعلیم دهند.
این استاد حوزه علمیه عنوان کرد: خداوند تبارک و تعالی تکوین و تسریع را قرار داد تا بشر به این سمت هدایت شود، وقتی این مبانی برای انسان روشن شد، به روایاتی میرسیم که بر تکریم علما و دانشمندان تاکید دارد. برای جامعه و مسئولان و نهادها، تکریمعالمان یک امر واجب است و نه یک پیشنهاد و توصیه.
فاضل لنکرانی گفت: جلسه امروز تکریم و تجلیل از صنع خداوند متعال است.حضرت آقای انصاریان، تفسیر قرآن خودشان یعنی «تفسیر حکیم» را به توصیه مرحوم والد ما (آیت الله فاضل لنکرانی) آغاز کردند. آیتالله العظمی فاضل لنکرانی در بخشی از تقریظ خود به این اثر ارزشمند نوشتهاند: «قسمتی از تفسیر حکیم که به قلم عالم توانا آقای حاج شیخ حسین انصاریان نگاشته شده را ملاحظه نمودم. انصاف آن است که بگویم با توجه به وسعت اطلاع ایشان از معارف و احاطهای که به مضامین آیات رو روایت دارند نکات بدیع و جالبی را از خود به جا گذاشتهاند».
حجت الاسلام و المسلمین فاضل لنکرانی عنوان کرد: این شخصیت بزرگوار که از مسیر توسل به این اسماء الهی پا به این میدان گذاشت، توانسته همچون ستارهای بدرخشد. ما در تاریخ روحانیت، در میان خطبا خطیبی که مفسر باشد و در بین مفسران، مفسری که خطیب باشد را کم داریم و بهتر است بگویم نادر است.
وی افزود: حضرت آقای انصاریان مفسر و مبین کتاب الهی هستند. ایشان خطیب است، اما کلامشان مشتمل بر وزن، اندیشه و ترسیم مسیر زندگی افراد و جامعه است. ما نباید ایشان را صرفا به عنوان مترجم و مفسر و شارح کتاب خدا و نهج البلاغه بدانیم. هنر بزرگ ایشان این است که در عین تفسیر قرآن، ارتباط عمیق و عالمانهای با روایات دارد. در عین حال که روایات وارده و اصول کافی را ترجمه میکند، ارتباط وثیقی با قرآن دارد و بر تاریخ و سیره ائمه و پیامبر(ص) هم احاطه کامل دارند. ایشان به عنوان یک معلم بزرگ اخلاق در دوران ما محسوب میشود. حوزههای علمیه و دانشگاهها و مراکز فرهنگی ما باید کتابهای اخلاقی ایشان را محور کار خود قرار دهند.
این خطیب و استاد حوزه علمیه گفت: مرحوم علامه جعفری بر کتاب «نظام خانواده در اسلام» ایشان تقریظی نوشتهاند. به نظر من به عنوان یک طلبه کوچک حق آقای انصاریان ادا نشده است. کتاب بسیار جامع و خوبی است که نیاز خانوادههای امروز جامعه ماست. در هر صورت این شخصیت بزرگوار حضرت آقای شیخ حسین انصاریان از مصادیق «عالم ینتفع بعلمه افضل من سبعین الف عابد» است. تکریم چنین شخصیتی قطعا امری مطلوب و ان شاالله مأجور است.
شعرخوانی حمیدرضا برقعی
در ادامه حمیدرضا برقعی شاعر اهل بیت به مناسبت اعیاد شعبانیه و میلاد با سعادت حضرت قمر بنی هاشم اباالفضل العباس(ع) پشت تریبون آمد و بخشی از اشعار خود در نعت و منقبت حضرت عباس (ع) و حضرت سیدالشهدا(ع) را قرائت کرد.
ما هستیم که به این تجلیل نیاز داریم و نه آقای انصاریان
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر سخنران این مراسم بود.
محمد مهدی اسماعیلی با تبریک اعیاد شعبانیه عنوان کرد: ما در تقویم رسمی کشور روز پنجم ماه شعبان المعظم را که ولادت امام زین العابدین (ع) است به نام روز صحیفه سجادیه نامگذاری کردیم. متاسفانه این کتاب ارزشمند هنوز در بین ما در غربت به سر میبرد. ما در کنار قرآن کریم، عترت و نماز دعا را نیز به عنوان یک سرمایه ارزشمند بی نظیر در دستور کار برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظر گرفتیم. خدا را شکر در این مسیر کارهای خوبی صورت گرفته است.
وی افزود: ما باید از افرادی که در مسیر ترویج فرهنگ دعا و نیایش در جامعه گام بر میدارند تقدیر کنیم. کار جناب استاد حاج شیخ حسین انصاریان مایه مباهات است. من با نوای سوزناک و منبرهای ایشان از کودکی آشنا بودم. ایشان در آن دوران یک دهه در ماههای محرم و صفر به همدان میآمدند. ما با ذوق و شوق در مهدیه همدان و منزل حاج آقای برقعی پای منبر ایشان شرکت میکردیم.
اسماعیلی گفت: این ما هستیم که به این تجلیل نیاز داریم و نه آقای انصاریان. امروز جامعه ما تشنه معرفی چنین الگوهایی است و خدارا شاکریم که ایشان همچنان منبع و منشا فیض در جامعه ما هستند. آن شالله حاج آقای انصاریان سالیان سال همچنان بدرخشند و معارف اهل بیت را بگسترانند و در این مسیر الهی موفق باشند.
حاج حسین انصاریان در انتهای این مراسم گفت: سخنی غیر از تشکر از حضور و لطف شما ندارم.در محضر حضرت حق باید بگویم من لایق اینهمه محبت و کرامت از طرف همه شما نبودم علت این مجلس و شرکت شما بزرگان کشور چه بزرگان دانشگاهی و چه حوزوی و چه رجال مملکت فقط این جمله دعای کمیل است که «کم من ثنا جمیل لست علیهه نشرته»
این خطیب برجسته عنوانکرد: خداوند متعال در قرآن کریم وقتی میخواهد گستره حکمت را بیان کند آن را به تمام حقایقی که بشر را و وصال و غفران و رحمت و به رضوان میرساند تعریف میکند.این علم قلیل نیست، علمکثیر است. این علم را خداوند در چند آیه برای پیغمبر بیان میکند «یعلمه الکتاب و الحکمه»
وی افزود: این گونه مراسم و تقدیرها به وجود حضرت رسول اکرم و امیرالمومنین و ائمه اطهار باز می گردد.باید از علما و آیات عظام که در تاریخ تشیع جانفشانی و تلاش کردند که این روایات به دست ما برسد تقدیر کنیم. باید از عالمان خطیب از بعد از غیبت صغری تا کنون که امثال ما یک ریزه خوار سفره آنها هستیم تقدیر کنیم.
وی صحبت هایش را با این دعا به پایان رساند:خدایا به عزت و آبروی همه آنها در این پانزده قرن و به عزت و جلال خودت تمام مردم دنیا را با نابودی اسرائیل شاد کن!
انتهای پیام/