چگونه پیامک کلاهبرداری را تشخیص دهیم؟!

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، سرهنگ رامین پاشایی در ارتباط زنده تلفنی با برنامه "صبح وگفتگو" رادیو گفت وگو ؛ با اشاره به روش های جدید کلاهبرداری اظهار کرد: متاسفانه برخی رفتارها از سوی هموطنان به این مسئله دامن می زند.
وی افزود: کسی با بنده تماس گرفت و تاکید کرد در یکی از شبکه های اجتماعی ۱۶ میلیون تومان پول واریز کرده است.
ما بارها تاکید کردیم دریافت کالا و خدمات باید صورت گیرد و سپس پول واریز شود ولی این فرد با مقوله دریافت کالا روبرو نبود؛ بلکه برای سرکتاب این پول را واریز کرد.
پاشایی ادامه داد: وقتی پلیس چنین مسائلی را می شنود یا می بیند به واقع متعجب می شود.
وی به رادیو گفتوگو گفت: این فرد از طریق واسطه به پلیس متصل شده و از پلیس هم گلایه مند بود.
پاشایی به مردم توصیه کرد: متاسفانه خرافه گرایی، رمالی و سحر و جادو جرم محسوب نمی شود ولی در صورت داشتن شاکی خصوصی، قابل پیگیری است.مردم نباید به سمت چنین مسائلی بروند چراکه اقدامی باطل است و با منطق پلیس همسو نیست.
وی ادامه داد: در صورت بروز کلاهبرداری، شکایت در حالت کیفری مورد رسیدگی قرار می گیرد.
پاشایی در بخشی دیگر با گلایه از بی توجهی مردم نسبت به لینک های آلوده که همچنان قربانی می گیرد، گفت: یکی از چالش های پلیس فتا همین امر است.هرچه ما بیشتر آموزش دهیم، شکل کلاهبرداری نیز تغییر می کند چون یقینا آن ها نیز شنونده توصیه های ما هستند.
وی تصریح کرد: این افراد در خواب خرگوشی هستند و بر اساس آمار پلیس فتا بسیاری سیمکارت ها و حساب ها مسدود شده است و روز به روز عرصه برای شان تنگ تر خواهد شد.
پاشایی گفت: در جرایم فیزیکال سرقت به هر طریق ممکن است ولی در فضای مجازی، عنصر اجبار وجود ندارد و صرفا بی توجهی مردم موجب بروز جرایم می شود.
به گفته معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا در صورت رعایت باید و نبایدهای پلیس، هیچ جرمی در فضای مجازی اتفاق نمی افتد. کلاهبرداران، فضای رسانه ای کشور را بررسی و بر این اساس پلتفرم های محرمانه را پیاده سازی می کنند.
وی مشخصه تمام این پیامک های کلاهبرداری را ارسال از طریق سرشماره شخصی عنوان کرد و افزود: وقتی شگرد مجرمانه پیچیده تر می شود، یعنی آگاهی مردم نیز افزایش یافته است اما مجرمان سایبری هم دارای هوشی بالا هستند.از دیگر سو با هموطنان سالمند روبرو هستیم که پا به سن گذاشته و در یادگیری کندتر هستند. گروه دیگر جوانانی هستند که سرسری از کنار مبانی آموزشی عبور می کنند.
پاشایی گفت: اکثر این افراد تاکید دارند پیام پلیس فتا را شنیده و دیده اند ولی اقدامی در لحظه انجام نمی دهند.
انتهای پیام/