دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا تأکید شد؛

نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در افزایش تاب‌آوری اقتصاد ایران

نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در افزایش تاب‌آوری اقتصاد ایران
تحلیلگر مسائل اقتصادی اعلام کرد: دانش‌بنیان‌ها در افزایش معنادار تاب‌آوری اقتصاد ایران نقش‌آفرینی کرده‌اند و این سهم غیرقابل انکار است.
کد خبر : 877523

محمد نقی‌زاده استاد دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه دانش‌بنیان‌ها در جذب تعداد زیادی از نیرو‌های نخبه کشور توفیق داشته‌اند، اظهار کرد: دانش‌بنیان‌ها در افزایش معنادار تاب‌آوری اقتصاد ایران نقش‌آفرینی کرده‌اند به این معنا که اگر بخش عمده شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور وجود نداشتند در دوران تحریم با مشکلات اقتصادی بیشتری مواجه بودیم و اثری که در تاب‌آوری اقتصادی کشور داشته‌اند، غیرقابل انکار است.

 نقی‌زاده ادامه داد: افزایش بهره‌وری در اکوسیستم استارت آپ اقتصاد دیجیتال از مزایای فضای اکوسیستمی دانش‌بنیانی کشور بوده است. بهره‌وری اکنون به عنوان یکی از مشکلات و بحران‌های اقتصادی کشور مطرح است. همواره در برنامه‌های توسعه‌ای کشور مقرر بوده تا ۳ درصد از ۸ درصد سهم رشد از طریق بهره‌وری باشد. استارت‌آپ‌ها به نحو عجیب و غریبی بهره‌وری را افزایش داده‌اند. به طور مثال در بخش حمل و نقل عمومی بهره‌وری مناسبی نسبت به حمل و نقل سنتی ایجاد شده که از مزایای حضور دانش‌بنیان‌ها بوده است.

عملکرد قابل دفاع صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

تاب‌آوری اقتصاد ایران

استاد دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی درباره بحث متولی واحد در حمایت و ساماندهی امور مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: حقیقتا کار سختی است. دستگاه‌ها ممکن است با هم تعارض منافع داشته و انگیزه‌های متفاوت داشته باشند، اما تجربه بیش از یک دهه‌ای صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نشان می‌دهد که عملکردش قابل دفاع بوده و توانسته بحث‌های دانش‌بنیانی و فناوری را از یک موضوع لوکس به کف صنعت بدل کند.

درخواست جامعه برای حمایت از دانش‌بنیان‌ها با هدف ارتقای زندگی مردم

 نقی‌زاده افزود: حمایت از دانش‌بنیان‌ها چند سال پیش بیشتر به یک شوخی شبیه بود، اما حالا گفته می‌شود که باید از آن‌ها حمایت شود. جامعه درخواست آن را دارد که با هدف ارتقای زندگی مردم حمایت بیشتری از آن‌ها انجام شود.

حجم مهاجرت بالای اکوسیستم دانش‌بنیان نشان‌دهنده تربیت مناسب صاحبان ایده

استاد دانشگاه علامه طباطبایی بیان کرد: حجم مهاجرت بالای اکوسیستم دانش‌بنیان به معنای آن بوده که این نیرو‌ها به خوبی تربیت و ساماندهی شده‌اند و توانسته‌اند طمع شرکت‌های خارجی را برای جذب آن‌ها فراهم کنند. اگر فضای سیاسی و بین‌المللی به نحوی باز شود که شرکت‌ها بتوانند محصولات خود را در بازار‌های صادراتی عرضه کنند نیازی به مهاجرت آن‌ها نیز وجود نخواهد داشت.

قواعد تجارت آزاد برای شرکت‌های ایرانی نیز وجود داشته باشد

اقتصاد ایران

تحلیلگر مسائل اقتصادی با تاکید بر ضرورت توجه به بازار، افزود: با درآمد سرانه پائین بازار داخلی مصرف‌کننده محصولات هوش مصنوعی نخواهد بود. برای رفتن شرکت‌های دانش‌بنیان به سمت بازار و مارکت جهانی و بین‌المللی لازم است تا قواعد تجارت آزاد برای شرکت‌های ایرانی نیز وجود داشته باشد و این شرکت‌ها بتوانند حساب بانکی باز کنند و مذاکرات خود را با مشتریان آغاز کنند به همین دلیل در وضعیت فعلی به دنبال گرفتن پاسپورت کشور‌های خارجی هستند و این‌ها چالش‌هایی است که در مسیر توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد.

کارگزارانی وجود داشته باشند که از صاحبان ایده و خلاقیت حمایت کنند

نقی‌زاده خاطرنشان کرد: بسته‌بودن فضای اقتصاد کشور از یک بابت برای شرکت‌ها حسن است، چون رقبا وارد نمی‌شوند، اما باید کارگزارانی وجود داشته باشند که از صاحبان ایده و خلاقیت حمایت کنند. شرکت‌های هندی چنین کارگزارانی را در اختیار دارند در هند شرکت احداث می‌کنند، اما دفاتر تجاری دیگری در سایر کشور‌ها دارند که مباحث برندینگ آن‌ها را به پیش می‌برند.

وی تاکید کرد: دولت باید از شرکت‌ها حمایت کند تا بحث مارکت و بازار محصولات این شرکت‌ها با معضلات و مشکلات کمتری مواجه باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب