دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آیا روزی فیلم‌هایی مانند «ماتریکس» به واقعیت تبدیل می‌شوند؟

آیا روزی فیلم‌هایی مانند «ماتریکس» به واقعیت تبدیل می‌شوند؟
کارشناس‌ها پاسخ می‌دهند: آیا ممکن است روزی فیلم‌هایی مانند «ماتریکس» و «مال او» به واقعیت تبدیل شوند؟
کد خبر : 855538

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، هنگام تماشای یک فیلم، ممکن است بیننده‌ها با خود درباره درست بودن آن فیلم فکر کنند و از خودشان بپرسند که آیا ممکن است چیزی که روی صفحه می‌بینند روزی لباس واقعیت به تن خود کند یا نه.

هوش مصنوعی نیز از این قاعده مستثنا نیست. هوش مصنوعی با سرعت تمام در حال رشد است و امروزه از آن برای ادیت و تقویت فیلم‌ها استفاده می‌شود، اما عمق استفاده از آن در فیلم‌های علمی تخیلی آینده‌گرایانه مانند «ماتریکس» یا «من ربات هستم» به تصویر کشیده شده است.

با ظهور پلتفرم‌های هوش مصنوعی مانند «چت جی‌پی‌تی» (chatGPT)، به نظر می‌رسد که هوش مصنوعی در هر صنعتی نفوذ کند.

چیزهایی که زمانی ایده‌هایی نشدنی به نظر می‌رسیدند مانند مردی که عاشق دستیار دیجیتالی‌اش در فیلم «مال او» (her) می‌شود چیزهایی هستند که کارشناس‌های هوش مصنوعی می‌گویند نه‌تنها شدنی هستند، بلکه همین حالا هم اتفاق افتاده‌اند.

فیلم «مال او» یا Her

سیری و الکسا دو نمونه از دستیارهای دیجیتالی هستند که توانسته‌اند وارد فرهنگ مدرن شوند. تصور کنید که روزی کاربران عاشق یکی از آن‌ها شوند.

در Her فیلمی که در 2013 اکران شد یواکین فینیکس در نقش تئودور وومبلی ظاهر می‌شود. او مردی است که بعد از یک رابطه طولانی دچار شکست عشقی و دلشکسته شده است. وومبلی عاشق یک سیستم عامل پیشرفته به نام سامانتا با بازی اسکارلت جوهانسون می‌شود.  به‌تدریج رابطه‌شان عمیق‌تر می‌شود و عاشق هم می‌شوند.

گری مارکوس، استاد دانشگاه نیویورک و بنیانگزار و مدیرعامل هوش هندسی و میزبان پادکست «انسان‌ها در مقابل ماشین‌ها» می‌گوید که فیلم her یکی از محبوب‌ترین فیلم‌های ساخته شده درباره هوش مصنوعی است.

او در گفت‌وگو با فاکس نیوز گفت: «من فکر می‌کنم که دنیایی که این فیلم توصیف می‌کند دور از ذهن نیست؛ همین حالا انسان‌ها به‌شدت به برخی از سیستم‌های هوش مصنوعی وابسته شده‌اند و من فکر می‌کنم که این فیلم به‌درستی پیش‌بینی کرده است که این روند می‌تواند به یک دنیای تاریک منتهی شود و این سوال را مطرح می‌کند که آیا ما می‌خواهیم به این سمت برویم یا نه.»

شون کینگ، مدیر ارشد یک شرکت تجاری فعال در زمینه هوش مصنوهی نیز معتقد است که ممکن است روزی داستان فیلم her به واقعیت بپیوندد.

«ماشین‍ها همین حالا هم چیزهای زیادی درباره ما می‍‌دانند. آنها الگوهای خرید کردن ما را می‍‌دانند. می‍دانند چی دوست داریم و چی دوست نداریم. امروز ما بیشتر از هر زمان دیگری در گذشته می‍‌توانیم با این ماشین‍‌ها صحبت کنیم. آدم‍‌ها دنبال تعامل و رابطه هستند و من مطمئنم که برقراری رابطه با یک هوش مصنوعی در آینده نزدیک دور از ذهن نیست.»

در راستای پیگیری پرونده خبرگزاری آنا با محوریت «نفوذ تکنولوژی در هنر هفتم» پیش از این دو گزارش منتشر شده بود که می‌توانید اینجا و اینجا بخوانید. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب