دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آبان 1401 - 23:12
در دانشگاه آزاد شیراز؛

مؤلفان و فعالان عرصه کتاب و کتابداری تجلیل شدند

مؤلفان و فعالان عرصه کتاب و کتابداری تجلیل شدند
مؤلفان و فعالان عرصه کتاب و کتابداری دانشگاه آزاد اسلامی شیراز با حضور مسئولان تجلیل شدند.
کد خبر : 815200

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنااز شیراز، مراسم گرامیداشت روز کتابخوانی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی به همت کانون دانشجویی کتابخوان و معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز برگزار شد.

محمدرضا قائدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در این مراسم که با حضور استادان و دانشجویان فعال در زمینه تألیف و همکاری با کتابخانه واحد شیراز برگزار شد با اشاره به جایگاه کتاب در ایجاد آرامش روحی افراد اظهار کرد: آرامشی که کتاب و مطالعه کتاب به انسان می دهد، قطعاً جایگزینی ندارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس افزود: در قرآن کریم اولین آیه ای که بر پیامبر گرامی اسلام نازل شد، متعلق به کتاب است و خداوند  در این کتاب قسم می‌خورد به قلم و خواندن که این سوگند مبین اهمیتی است که خداوند برای خواندن و مطالعه قائل شده است.

قائدی با ابراز تشکر از مسئولان و کارکنان کتابخانه که به‌حق همکاران گمنام در مجموعه دانشگاه هستند بیان کرد: انصافاً همکاران شاغل در کتابخانه های دانشگاه حق بزرگی بر گردن تک تک ما دارند و این حق ایجاب می کند که همه ما کمک کنیم تا فضای کتابخانه به یکی از فضاهای سرزنده و فعال در مجموعه دانشگاه تبدیل شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ابراز امیدواری کرد که دانشجویان به‌خصوص دانشجویان مؤسس و عضو کانون کتابخوان که مایه افتخار دانشگاه هستند نیز در این راه گامهای بزرگی  بردارند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی فارس نیز در این نشست اظهار کرد: امر مهمی که متاسفانه  امروزه از آن غافل شدیم و نیاز به اهتمام جدی همه بخش‌های فرهنگی کشور به‌خصوص دانشگاهی داریم این است که فرهنگ کتاب و کتابخوانی به فرهنگ عمومی تبدیل شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی تأکید کرد: در نگاه اولیه، این افتخار را داریم که صاحب دین و مکتبی هستیم، اصلی ترین معجزه‌اش کتاب است و اولین آیه وحیانی که به پیامبر اکرم(ص) نازل می‌شود صحبت از خواندن دارد.

وی تبیین کرد:وقتی پیشینه خودمان را در طول تاریخ و فرهنگ و تمدن اسلام می خوانیم، می بینیم از نظر پیشینه چیزی کم نداریم تا جایی که در قرن دوم هجری شاهد نهضت علمی هستیم به نام نهضت علمی ترجمه که برگرفته از فرهنگ اسلام و دینی است که از تمام منابع غیر اسلامی و غیر عربی کتاب های روز دنیا را گلچین و ترجمه می‌کند و شروع می‌کنند به واردکردن علم دنیا مثلاً در دانش فلسفه که یک علمی است از یونان باستان مسلمانان توانستند کتاب های فلسفه را ترجمه کنند که از طریق دانشمندان اسلامی دانش فلسفه مجدداً به اروپا برگشت؛ بنابراین ما دارای مکتب، فرهنگ و تمدنی قوی هستیم.

یعقوبی به راه‌های تبدیل فرهنگ کتابخوانی به یک فرهنگ عمومی اشاره و اظهار کرد: در تبدیل این فرهنگ به فرهنگ عمومی، خانواده مهمترین نقش را ایفا می کند؛ البته به صورت غیر مستقیم و با این روش که پدر و مادر اهل کتاب و کتابخوانی باشند تا غیر مستقیم فرزندان نیز اهل مطالعه بار بیایند.

رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد فارس افزود: یکی از راه هایی که می توان در فضای دانشگاه برای  جذب دانشجویان به کتاب و کتابخوانی اقدام کرد، راه‌‌اندازی کافه کتاب است که کتاب به راحتی در اختیار دانشجویان قرار گیرد؛ زیرا به‌‌رغم داشتن کتابخانه بسیار ارزشمند با کتابهای غنی در دانشگاه، باید راهی ابداع و به روزرسانی کنیم جهت استقبال نسل جدید که ذائقه اش تحت تاثیر فضای مجازی به سمت کتاب خواندن نرفته است؛ چراکه از آسیب های فضای مجازی این است که نسل جوان را نسبت به کتاب خواندن کم توجه کرده است.

در ادامه  این نشست علیرضا بیابان نورد معاون فرهنگی و دانشجویی واحد شیراز، محمدامین شایگان معاون پژوهش و فناوری واحد شیراز، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمودیان و برخی استادان حاضر در جلسه با ذکر خاطراتی از ارتباطاتشان با کتاب و کتابخوانی گفتند و بر حمایت هرچه بیشتر از کانون دانشجویی کتابخوان تأکید کردند.

در خاتمه از مؤلفان و فعالان عرصه کتاب و کتابداری دانشگاه آزاد اسلامی شیراز با اهدای لوح سپاس و هدایایی از سوی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فارس تجلیل شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب