انقعاد تفاهمنامه همکاری دانشگاه آزاد و ادارات آبفای استان فارس
به گزارش خبرنگار آنا، رویداد پژوهشی فناوری و نوآوری در صنعت آب و فاضلاب با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی شیراز و شرکت آبفای استان فارس و شرکت آبفای شهرستان شیراز به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز برگزار و در حاشیه این رویداد تفاهم نامههای همکاریهای پژوهشی و تحقیقاتی بین دانشگاه آزاد اسلامی فارس و ادارات آبفای استان فارس و شهر شیراز منعقد شد.
صنعت آب و فاضلاب از اجزای زیست بوم نوآوری و فناوری است
کارگزار ترویج معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در استان فارس در بخشی از این رویداد اظهار کرد: زیست بوم نوآوری و فناوری اجزا و بازیگران مختلفی دارد که صنعت آب و فاضلاب یکی از این اجزا آن است. یکی از چالشهای مهم ارتباط دانشگاه با صنعت این بوده که اهداف دو طرف با هم همپوشانی نداشته و نقطه اشتراک پیدا نمیکند.
میلاد سلطانی افزود: برگزاری چنین رویدادهایی کمک شایانی به نزدیک شدن رویکرد دو بخش صنعت و دانشگاه خواهد کرد تا بدانند که تحقیقات و پژوهشهای خود را در چه سمت و سویی جهت دهند.
وی بیان کرد: دومین چالش در این خصوص بحث ریسک تحقیق، پژوهش و توسعه است که برای حل این موضوع قانون جهش تولید دانش بنیان در سالهای قبل مصوب شده و همه شرکتهای مالیات پرداز را در شرایط همکاری با دانشگاه یا شرکتهای دانش بنیان تشویق کرده تا به میزان مشارکت در این قالب از پرداخت مالیات معاف شوند.
سهم تولید آب در استان فارس ۳۸۵ میلیون متر مکعب در سال است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس نیز با بیان آماری از خدمات ارائه شده توسط این شرکت گفت: استان فارس با ۱۲۳ هزار کیلومتر مربع پهناوری معادل مساحت و جمعیت ۶ استان را در خود جای داده در این استان ۸۲ منابع آب از منابع سطحی و ۱۸ درصد از منابع زیرزمینی آب تامین میشود.
علی شبانی افزود: سهم تولید آب در استان فارس ۳۸۵ میلیون متر مکعب در سال بوده؛ اما این در حالی است که برداشت از منابع آبی این استان بالغ بر ۷ میلیارد متر مکعب بوده که همین میزان تامین آب نیز با این اختلاف بسیار زیاد؛ با سختیها و دشواریهایی همراه است.در بحث فاضلاب در استان فارس اکنون هشت تصفیه خانه فعال شده که هشت شهر و سه روستا را از خدمات تصفیه فاضلاب بهرهمند کرده و در ۶ شهر این استان نیز تصفیه خانههایی در دست احداث و اجرا است.
وی دانشگاه را به عنوان مرکز تعامل، تفکر و خردورزی خواند و ادامه داد: حوزه علم که جایگاه آن دانشگاه است با حوزه عمل، که در رویداد فعلی ادارات آبفا هستند، دارای فاصلههایی با یکدیگر بوده که امیدواریم با برگزاری چنین رویدادهایی در بخشهای مختلفی همانند حکمرانی آب، مدیریت مصرف و ... توجه ویژهای صورت گیرد.
جایگاه ویژه دانشگاه در ارائه راهکار برای مسائل اقتصاد آب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان شیراز هم با اشاره به سابقه ایجاد دستگاه آب شیراز توسط مرحوم محمد نمازی در سال ۱۳۲۴ بیان کرد: امروز حدود ۹۶۰ هزار مشترک در شهر شیراز از خدمات شرکت آبفای شیراز استفاده میکنند.
بهمن بهروزی همچنین به تصفیه خانه فاضلاب شیراز اشاره کرد و توضیح داد: ظرفیت فعلی تصفیه خانه فاضلاب شیراز ۱۰۰ هزار متر مکعب بوده که اداره و اجرای آن نیازمند تخصصهای مختلفی است این تخصصها در دانشگاه به شکل تئوری تدریس میشود؛ اما دانش آموختگان این رشتهها با داشتن مهارتهای حین تحصیل علاوه بر آموختههای تئوری کاربرد بسیار بهتری در صنعتی همانند صنعت تصفیه فاضلاب خواهند داشت.
وی تبیین کرد: حوزههای بهرهبرداری و مطالعات فنی این شرکت میتواند از تواناییهای ارتباط با دانشگاه بهرهمند شود و اگر این ارتباط به شکل مناسب برقرار شود میتوانیم پروژههای تحقیقاتی خویش را با دانشگاه به اشتراک بگذاریم تا چالشهای آن را مرتفع کنیم. امروز صنعت آبفا فقط صنعت تامین، تولید، انتقال و توزیع نیست بلکه در بحث مهمی همانند پساب میتواند بسیاری از مشکلات خود را با کمک دانشگاه حل کند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان شیراز دانشگاه را در بررسی مدلهای مالی و اقتصادی خصوصا در مسائلی همانند اقتصاد آب برای ارائه راهکارها و راه حلهایی مناسب و عملی دارای جایگاهی بسیار مهم دانست.
انتهای پیام/