ورزش همگانی شکل نمیگیرد مگر اینکه بینش جوانان و درک آنها عمیق باشد
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، دکترمحمدمهدی طهرانچی در اختتامیه نخستین لیگ همگانی دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز در سالن اجتماعات دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، خاطرنشان کرد: همیشه این سوال مطرح میشود که اساسا دانشگاهها چرا باید در حوزه ورزش فعال باشند، دلیل آن این است که اساسا ورزش نمیتواند جدا از محیطهای آموزشی باشد.
وی افزود: دانشگاه و مدرسه نقش مهمی در تربیت جوانان دارد چراکه تربیت اساسی جوانان تا سن ۲۱ سالگی شکل میگیرد که بخش اعظمی از آن را در دانشگاه و مدرسه هستند از این رو باید یک تربیت جامع، مهارتی، تخصصی و اجتماعی شکل گیرد که نتیجه آن سبک زندگی جوانان ما است. ما آموزش می دهیم و با عنصر آموزش رشد آنها را ارتقا می دهیم. عناصر مهم در تربیت جوانان خانواده، محیط آموزشی، محیط رفاقتی، کار و جامعه است. نظام حکمرانی در عنصر پنجم نهفته است که اگر از ابتدا برای این عنصر برنامه ریزی نشود این مسیر بهدرستی پیش نمیرود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: ورزش صرفاً یک کنش نیست بلکه بینش، گرایش و سپس کنش است. ورزش همگانی شکل نمیگیرد مگر اینکه بینش جوانان و درک آن ها عمیق باشد و با همت جوانان مسیر رشد و ترقی آن پربار میشود. جوانی که با رخوت رشد پیدا میکند قطعا ورزشکار نمی شود مثل پزشکی که میداند دخانیات ضرر دارد اما نگاه گرایشی او اینگونه نیست و به ضرر آن اعتقادی ندارد.
دکتر طهرانچی تصریح کرد: سبک زندگی سازی بسیار در این مسیر اهمیت دارد ما در حلقه دوم یعنی تربیت بینش باید گرایش جوانان را تنظیم کنیم اگر در تنظیمگری از روال طبیعی دور شویم در این مسیر باختهایم. محیط رفاقتی است که ورزش همگانی، قهرمانی و حرفهای را قوام میدهد باید دقت داشت در دانشگاه این حلقهی رفاقتی بر محور ورزش تقویت شود. رقیب ورزش، همت، فعالیت و خودباوری، فضای مجازی و اینترنت است. اساساً فضای مجازی از محیط رفاقتی وارد شده و در تمام شئون ما در حال گسترش است و همچنین آموزش، خانواده، محیط کار و حکمرانی اجتماعی را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
وی همچنین یادآور شد: یکی از مواردی که برای غلبه بر سستی به سراغ آن باید برویم نگاه تقویت ورزش در محیط رفاقتی و در بستر آموزش است. در فضای مجازی حضور اپلیکیشن های ایرانی بسیار ضعیف بوده اما بعد از ایجاد بستر شاد برای آموزش، سهم ایران در فضای مجازی افزایش پیدا کرد. سالانه ۳۰۰ هزار نفر جوان وارد دانشگاه می شوند، چرا نباید بتوانیم در فضای فیزیکی و سایبری آنها را به ورزش همگانی وصل کنیم.
رئیس دانشگاه آزادی اسلامی در خاتمه اضافه کرد: لیگها حرکت بسیار شایانی هستند اما حرکت بعدی ماه در تربیت بدنی این است که در سال اول زیر نظر مربیان به عنوان حلقه اتصال به کار خود ادامه دهند و همواره همراه جوانان و نوجوانان باشند. برای اینکه جوانان را از فضای مجازی به فضای دوگانه بکشیم بسیار ضروری است که در این صحنه بتوانیم نقش آفرینی جدی داشته باشیم.
انتهای پیام/۱۰۴/
انتهای پیام/