دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دکتر طهرانچی تأکید کرد؛

لزوم تهیه سند آمایش برای حوزه ورزش دانشگاه آزاد اسلامی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بر لزوم تهیه سند آمایش برای حوزه ورزش در این دانشگاه تأکید کرد.
کد خبر : 639876
image-20220206181139-1.jpeg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، جلسه شورای عالی ورزش دانشگاه آزاد اسلامی به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور اعضای این شورا عصر امروز (یکشنبه ۱۷ بهمن‌ماه) در سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد.


دکتر طهرانچی در این جلسه با اشاره به سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: این سند، برنامه پنج‌ساله دانشگاه آزاد اسلامی را شامل می‌شود. در سند تحول و تعالی، ۵ رویکرد تحولی در قالب ۱۰ بسته کاری ارائه‌شده است.


وی با اشاره به بسته‌های کاری سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار داشت: از میان ۱۰ بسته کاری سند تحول و تعالی دانشگاه، دو بسته کاری «ارتقای کیفیت و کارآمدی دوره‌های تحصیلی» و «ارتقای تربیت اخلاقی، معنوی و هویتی» تا حدی به حوزه ورزش مرتبط است. هرکدام از این بسته‌های کاری شامل اهداف، راه‌کنش‌ها و اقدامات خاص خود ازجمله ارتقای کاربردی بودن رشته‌های تحصیلی بر اساس انطباق رشته محل‌ها بر نیازهای آمایشی، افزایش کیفیت و اثربخشی فرآیند آموزش مبتنی بر پرورش انواع استعدادها، ارائه تسهیلات رفاهی و خدمات فرهنگی به دانشجویان با هدف ارتقای سلامت روحی و جسمی است.


وی با بیان اینکه تهیه سند آمایش برای حوزه ورزش یکی از ملزومات مهم است، گفت: در بند ۹۳ راه‌کنش و اقدامات کلان بسته کاری «ارتقای کیفیت و کارآمدی دوره‌های تحصیلی» به تشکیل دانشکده‌های موضوع‌محور و گروه‌های دانش‌محور درون آنها اشاره شده که این موضوع می‌تواند در حوزه ورزش نیز اجرایی شود. برای اجرایی شدن این موضوع و راه‌اندازی دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی، نیاز به تدوین سند آمایش وجود دارد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: تدوین و جمع‌آوری یک سند آمایش ورزش و تندرستی و سلامت جسمی در دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند برای ایجاد دانشکده‌های مهارت‌محور در این حوزه، چراغ راه باشد.


دکتر طهرانچی با تأکید بر اهمیت وجود گروه‌های دانشی در دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی، تصریح کرد: در حال حاضر دانشکده‌های تربیت‌بدنی فعالیت می‌کنند، اما مهم است که گروه‌های موضوعی و دانشی نیز در این دانشکده‌ها فعالیت داشته باشند. این امر در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی موردتوجه قرار گرفته است. سند آمایش در حوزه ورزش، باید جغرافیایی و موضوعی باشد.


ورزش باید از یک کار فوق‌برنامه به یک کار متنی تبدیل شود


وی گفت: در موضوع دانش‌بنیان کردن ورزش، باید با برنامه جدی‌تر و محوری‌تر عمل شود. ورزش باید از یک کار فوق‌برنامه به یک کار متنی تبدیل شود.


در ادامه این جلسه، دکتر فرزاد جهان‌بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به رویکردهای این معاونت در حوزه ورزش، گفت: توسعه ورزش همگانی، تأکید و توجه به بحث ورزش قهرمانی، تأکید بر ابعاد فرهنگی در عین ابعاد حرفه‌ای ورزش، رویکرد فرا تهران در ورزش، استفاده از ظرفیت علمی در ارتقای ورزش و تأکید بر استفاده از کالاهای داخلی برای تیم‌های ورزشی، ازجمله رویکردهای معاونت فرهنگی و دانشجویی است.


برگزاری لیگ ورزش همگانی در دانشگاه آزاد اسلامی


امیرعباس لشگری رئیس مرکز ورزش و تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در ادامه، با ارائه گزارشی از برگزاری لیگ ورزش همگانی در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: برای اولین بار توسط دانشگاه آزاد اسلامی لیگی طراحی شد تا فعالیت جسمی در دوران کرونا ایجاد و تداوم داشته باشد. در این لیگ که طی ۸ هفته از اول آبان ماه و هم‌زمان با هفته تربیت‌بدنی آغاز شد، هر هفته دو روز شرکت‌کنندگان ۲۵ دقیقه به فعالیت‌های ورزشی پرداختند و حرکات تخصصی در سامانه نیز بارگذاری شد. در پایان هر هفته از افراد برتر تقدیر به عمل آمد.


وی با اشاره به تعداد شرکت‌کنندگان در لیگ همگانی، اظهار داشت: درمجموع ۳۱ هزار و ۳۱۴ نفر در طول ۸ هفته در این لیگ شرکت داشتند. روز شنبه ۲۳ بهمن‌ماه مراسم اختتامیه این لیگ برگزار خواهد شد.


لشگری همچنین به ارائه مطالبی در خصوص نمودار تجمیعی شرکت‌کنندگان، رتبه‌بندی استان‌ها بر اساس شاخص مشارکت، رتبه‌بندی استان‌ها بر اساس تعداد حضور و... پرداخت.


در این جلسه، مقرر شد سند آمایش ورزش در دانشگاه آزاد اسلامی برمبنای کشوری تا سطح واحدها تهیه شود. همچنین با کلیات طرح اعزام دانشجویان ورزشکار دانشگاه آزاد اسلامی به مسابقات دانشجویان جهان و جام جهانی دانشجویان موافقت به عمل آمد.


انتهای پیام/۴۰۴۰/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب