تصمیم دولت استرالیا برای لغو چند قرارداد با ایران، چین و سوریه
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از وبسایت ای.بی.سی نت، رسانههای استرالیایی از اقدام دولت فدرال این کشور در لغو چهار توافق ایالت ویکتوریا با کشورهای ایران، چین و سوریه خبر دادند.
دولت فدرال استرالیا برای اولین بار با استفاده از اختیارات جدیدی که به این دولت اعطا شده است، توافقهای دولت محلی ویکتوریا با ایران، چین و سوریه را لغو کرد.
طبق اختیارات جدید اعطایی به دولت فدرال، این دولت میتواند توافقات امضاشده دولتهای ایالتی، نهادهای دولتی، شوراهای محلی و دانشگاههای استرالیا با کشورهای و نهادهای خارجی را لغو کند.
دو توافق از مجموع این چهار توافق لغو شده از سوی دولت فدرال استرالیا، مربوط به توافق دولت محلی ویکتوریا با چین درزمینهٔ ابر پروژه جاده و کمربند (راه ابریشم جدید) است.
این وبگاه استرالیایی هشدار داد: این اقدام (دولت فدرال استرالیا) ریسک ایجاد یک تنش تازه در روابط با پکن را به دنبال دارد.
طرح یک جاده و یک کمربند (راه ابریشم جدید) چین، یک پروژه زیرساختی بزرگ است که ساخت بندرها، خطوط انتقال لوله، خطوط ریلی و بزرگراهها از کشورهای آسیایی تا اروپایی را در بر میگیرد.
مقامهای مختلف دولت استرالیا پیشازاین همنوا با مواضع کشورهای غربی و بهویژه آمریکاییها، درباره استفاده احتمالی دولت چین از طرح جاده و کمربند برای تثبیت نفوذ خود ابراز نگرانی کرده بودند.
در دولت دونالد ترامپ هم مایک پمپئو وزیر خارجه وقت آمریکا در جریان سفر اواسط مهرماه سال گذشته به توکیو و دیدار با وزرای خارجه ژاپن، استرالیا و هند، از آنها خواست با آمریکا برای مقابله بانفوذ منطقهای چین همکاری کنند.
پمپئو در این سفر ادعا کرد، هندیها دارند ۶۰ هزار نظامی چینی را در مرز شمالیشان مشاهده میکنند. آنها به این نیاز دارند که ایالاتمتحده در این مبارزه، متحد و شریکشان باشد. هند، استرالیا و ژاپن در معرض تهدیدات حزب کمونیست چین قرار دارند.
دولت فدرال استرالیا همچنین روز چهارشنبه (امروز) توافق امضاشده بین اداره آموزشوپرورش ویکتوریا با یکنهاد دولتی ایران را لغو کرد.
رسانههای استرالیایی توضیح بیشتری درباره اینکه چرا دولت فدرال این کشور توافق آموزشی ایالت ویکتوریا با نهاد دولتی ایران را لغو کرد، ارائه ندادند و توضیحی هم درباره مفاد این توافق ندادند.
دولت فدرال استرالیا، تفاهمنامه سال ۱۹۹۹ ایالت ویکتوریا با دولت سوریه را لغو کرد؛ تفاهمی که هدف آن، تشویق همکاریهای علمی بوده است.
ماریس پاین وزیر خارجه دولت فدرال استرالیا بیانیهای درباره اقدام این دولت در لغو چهار توافق امضاشده دولت محلی ایالت ویکتوریا با کشورهای چین، ایران و سوریه منتشر کرد.
به گفته او که سناتور مجلس سنای استرالیا هم هست، محتوای این توافقات برای روابط خارجی استرالیا، نامطلوب بودند.
وزیر خارجه استرالیا همچنین مدعی شد: من این چهار توافق را با سیاست خارجی استرالیا ناسازگار و با روابط خارجیمان، مضر میدانم.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/