بوفه مدارس حق فروش فستفودها و چیپس و پفک ندارند
فاطمه روحی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و پزشکی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، از بازنگری و ابلاغ دستورالعمل اقلام غذایی مجاز و غیرمجاز در بوفههای مدارس خبر داد و گفت: بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت عرضه انواع فست فودها مانند سوسیس و کالباس و پیتزا، نوشابههای گازدار و انواع چیپس و پفک، در بوفه مدارس ممنوع است.
وی افزود: این موضوع علاوه بر آنکه سلامت دانش آموزان را حفظ میکند سبب ترویج فرهنگ صحیح مصرف مواد غذایی در بین دانش آموزان میشود.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه وعده صبحانه بر افزایش هوش و میزان یادگیری دانشآموزان بسیار اهمیت دارد اضافه کرد: برای آنکه غلظت قند خون در دانش آموزان در روی حد طبیعی باقی بماند دانش آموزان باید هر 6 ساعت یکبار غذا میل کنند.
وی با تأکید بر اینکه مصرف دو میان وعدهغذا در روز برای کودکان مدرسهای اهمیت دارد اضافه کرد: یکی از عادات بدغذایی که خانوادهها برای سهولت کار خود از آن استفاده میکنند گذاشتن آبمیوههای پاکتی بهعنوان میان وعده برای دانش آموزان است.
این موضوع میتواند موجب اضافهوزن و چاقی کودکان و نوجوانان شود زیرا در حال حاضر بر اساس آمارهای وزارت بهداشت بیش از 20 درصد دانش آموزان اضافهوزن داشته و دچار چاقی هستند.
روحی اضافه کرد: چاقی در دوران کودکی میتواند چاقی دوران بزرگسالی و به دنبال آن دیابت و فشارخون را با خود بههمراه داشته باشد.
این متخصص تغذیه تأکید کرد: نوع تغذیهای که در مدارس عرضه میشود میتواند در حفظ سلامت و کنترل وزن دانش آموزان تأثیر داشته باشد.
وی خوردن چیپس و پفک را سبب ایجاد سیری کاذب در دانش آموزان عنوان کرده و تصریح کرد: این سیری کاذب سبب میشود کودک از خوردن وعدههای اصلی غذا سرباززده و مواد مغذی که برای رشد او مؤثر است به بدن وی نرسد.
این متخصص تغذیه توصیه کرد: یکلقمهنان و پنیر، یک پاکت شیر، انواع خشکبار، برگه و تنقلات سنتی میتواند میان وعده مناسبی برای دانش آموزان باشد.
روحی خاطرنشان کرد: مکملهای آهن و ویتامین دی میتواند برای دانش آموزان خصوصاً دختران در دوران دبیرستان مهم باشد.
انتهای پیام/4087/
انتهای پیام/