ابلاغ راهنمای تجویز گام مهمی در تعیین ردیف شغلی تکنسینهای دهان و دندان است
اشکان سپهوند در گفتگو با خبرنگار صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: ابلاغ بخشنامه راهنمای تجویز، گام مهمی در راستای تعیین ردیف شغلی و جایگاه ویژه تکنسینهای سلامت دهان و دندان است که مورد تائید شورای تخصصی دندانپزشکی و معاونت درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی قرارگرفتهاند.
وی ادامه داد: بخشنامه این حق را میدهد که تکنسینهای سلامت دهان بتوانند خودشان خدماتی را که از قبل مصوب شده است بدون نیاز به مهر و تجویز دندانپزشک انجام بدهند این در حالی بود که قبلاً تمام خدمات به اسم دندانپزشکی که در آن مرکز کار میکرد تمام میشد اما با ابلاغ این آییننامه تکنسینهای بهداشت دهان و دندان اجازه دارند خود این خدمات را ارائه کنند.
نماینده فارغالتحصیلان تکنسین سلامت دهان و دندان تصریح کرد: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیشنهاد داده است که برای 50 درصد از تکنسینهای بهداشت دهان و دندان مجوز سازمان امور استخدامی و تعیین ردیف شغلی اخذ شود که تا به امروز سازوکار مشخصی در این رابطه تعریفنشده است. پیشنهاد جذب 50 در صد از فارغالتحصیلان این رشته نیز مختص دختران است که هنوز تکلیف فارغالتحصیلان پسر مشخص نیست.
وی افزود: طبق ماده 66 و 67 قانون مصوب نظاموظیفه تمام پسرانی که تعهد خدمت بالای پنج سال دارند، بعد از انجام دوره تعهد خدمت، از خدمت سربازی معاف میشوند و شرط معافیت این است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکاتبات لازم را با سازمان نظاموظیفه به انجام برساند تا مشکل خدمت سربازی پسران حل شود.
سپهوند ادامه داد: در آخرین دیدار با مسئولین دفتر دهان و دندان وزارت بهداشت عنوان شد؛ شرح وظایف مختص تکنسینهای بهداشت دهان و دندان در حال تدوین است که این موضوع تنها با تشکیل جلسه وزیر، معاون توسعه و معاون بهداشتی نهایی خواهد شد.
وی گفت: طی مذاکراتی که با مسئولین وزارت بهداشت در خصوص مشکل استخدامی فارغالتحصیلان تکنسین بهداشت دهان و دندان بهعملآمد؛ مقرر شد تا 100 درصد آنها به کار گرفته شوند، این دانشجویان در دو مرحله به کار گرفته خواهند شد که 50 درصد آن در سال جاری و مابقی نیز در سال بعد جذب میشوند. البته بستگی به جلسات وزیر با معاون پشتیبانی و معاون بهداشتی وزارت بهداشت دارد.
سپهوند در پایان گفت: فارغالتحصیلان رشته تکنسین سلامت دهان و دندان میتوانند با خدمات جرمگیری، فیشورسیلندر و فلوراید تراپی برای کاهش پوسیدگی دندان در مناطق محروم کشور اقدام کنند و همانطور که بخشنامه جرمگیری صادرشده است، تقاضا داریم که بخشنامههای فیشورسیلندر و فلوراید تراپی هم بهصورت جداگانه صادر شود که بتوانیم در ارائه خدمات و حفظ هرچه بیشتر سلامت و بهداشت جامعه قدمهای مؤثری برداریم.
گفتنی است تعداد قابل توجهی از فارغالتحصیلان این رشته به دلیل عدم تعیین جایگاه شغلی در سیستم استخدامی کشور در اسفندماه سال گذشته در مقابل مجلس شورای اسلامی و ساختمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور تجمع کرده بودند.
انتهای پیام/4107/4108/
انتهای پیام/