تولید پدهای فعال در صنایع غذایی؛ از ساخت ژلاتین مرغی تا «الیگوساکارید» و رنگدانهها
هادی الماسی مدیرعامل یک شرکت فناور که با محصول «پد دافع حشرات» در ششمین رویداد عصر امید با عنوان غذا و فراسودمندها در دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه حضور یافته بود در گفتوگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: این شرکت در حوزههای مختلف فعالیت میکند و محصولاتی تولید کرده که یکی از این محصولات «تولید و بستهبندی پدهای فعال در صنایع غذایی» است که این محصولات با هدف افزایش ماندگاری و نگهداری صنایع غذایی تولید شده و مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با معرفی «پدهای دافع حشرات» اضافه کرد: در این پدها از ترکیبات فعالی استفاده شده که به مرگ حشرات، جوندگان و آفات انباری میانجامد که غلات را مورد تهاجم قرار میدهند(معضلی که با نگهداری برنج با آن در منازل، سیلوها و مراکز نگهداری گندم مواجه هستیم)، بنابراین پدهای دافع حشرات به نگهداری غلات، برنج و گندم کمک میکند.
مدیرعامل شرکت فناور متذکر شد: پدهای دافع حشرات بر پایه مواد کاملاً طبیعی و ارگانیک تولید شده و تماس این پد با محصولات غذایی مشکلی ایجاد نمیکند و به راحتی میتوان این پدها را از محصولات غذایی جدا کرده و مورد استفاده قرار داد.
الماسی تأکید کرد: درصد کُشندگی پدهای دافع حشرات روی هشت نوع آفات اصلی منابع غلات و حبوبات صددرصد است، بهطوری که این پدها را با موفقیت روی محصولات غذایی تست کردیم و مقرر شده بهزودی وارد بازار شود.
وی در بخش دیگری از گفتوگو با خبرنگار آنا با بیان «ایجاد ارزشافزوده از پسماند صنایع تبدیلی و منابع کمارزش» تبیین کرد: استان آذربایجانغربی بیشترین کارخانه صنایع تبدیلی را در خود جای داده و بیش از 8 هزار تُن در سال تفاله انگور در استان ما تولید میشود که از این ضایعات ترکیبات باارزش استخراج میکنیم.
تمرکز روی کنجاله دانههای روغنی برای تأمین خوراک دام
این مدیر شرکت فناور افزود: بهعنوان مثال «آنتوسیانین» رنگ قرمز خوراکی طبیعی از تفاله انگور قرمز و هویج سیاه استخراج شده و مورد استفاده قرار میگیرد، این رنگدانه بهشکل مایع و پودر ارائه میشود که در صنایع غذایی، آرایشی ـ بهداشتی و داروسازی کاربرد بسیاری دارد.
استان آذربایجانغربی بیشترین کارخانه صنایع تبدیلی را در خود جای داده و بیش از 8 هزار تُن در سال تفاله انگور در استان ما تولید میشود که از این ضایعات ترکیبات باارزش استخراج میکنیم
الماسی تأکید کرد: همچنین برای نخستینبار در کشور موفق به تولید رنگ سبز طبیعی کلروفیل بهشکل جامد و پودری شدیم که این رنگدانه از اسفناج، برگ چغندر قند بهعنوان ضایعات کشت و برگ چغندر قند استخراج شده و به فروش رسیده است؛ البته سه رنگدانه دیگر از طیف رنگ خوراکی و محصولات پودری همین دسته هستند.
وی افزود: یکی دیگر از ضایعاتی که شرکت فناور روی آن متمرکز شده، کنجاله دانههای روغنی است، محصولاتی که از آنها روغن گرفته میشود و کنجاله آن به خوراک دام میرسد؛ مانند دانه آفتابگردان، کنجد، روغن بادام زمینی استخراج شده یا مواردی مانند سیاهدانه که روغن آنها استحصال میشود، چراکه دارای منابع غنی پروتئین هستند و اغلب قبل از استحصال هدر میروند.
مدیر شرکت فناور تشریح کرد: البته متخصصان شرکت دانش فنی استخراج پروتئینها را دارند و قابلیت حجم این پروتئینها هم بالاتر رفته، مانن پودر کنستانتره و ایزوله پروتئینی گیاهی، ایزوله یعنی محصولی که حداقل 80 درصد آن را پروتئین تشکیل داده که شرکت ما در حال تولید آن است.
پروتئینی برای کمک به ورزشکاران و تأمین غذای نوزادان
الماسی تأکید کرد: اینگونه پروتئینها در تولید مکملهای ورزشکاران و غذای کودک کاربرد دارد، اکنون پیشنهادهایی از شرکتهای لبنی برای غنیسازی محصولات لبنی با پروتئینهای گیاهی به دست ما رسیده، افراد گیاهخوار با محصولات وگانی از این محصول استفاده میکنند، بنابراین این پروتئین برای تأمین پروتئین موردنظر بدن افراد گیاهخوار بسیار مفید است.
وی در بخش دیگری از گفتوگو با خبرنگار آنا با معرفی محصول «ژلاتین مرغی» در قالب «ایجاد ارزشافزوده از پسماند صنایع تبدیلی و منابع کمارزش» تشریح کرد: همانطور که میدانید ژلاتین به معضلی برای کشور تبدیل شده، بهطوری که ژلاتین خوکی مورد استفاده قرار میگیرد و منابع حلال ژلاتین بسیار محدود شده و کمتر در دسترس عموم مردم قرار میگیرد، ژلاتینی که از استخوان و تاندونهای گاو استخراج میشود.
مدیر شرکت فناور افزود: در این شرکت از ضایعات و امعا و احشای مرغ، ژلاتین را استخراج کردیم و ورودی خوراک این خط ضایعاتی است که واحدهای قطعهبندی و آلایش مرغ دارند و متخصصان ما این ضایعات را برای تولید «ژلاتین مرغ» استفاده میکنند.
الماسی مطرح کرد: خصوصیات «ژلاتین مرغ» بسیار شبیه «ژلاتین گاو» است که میتواند جایگزین «ژلاتین گاو» با قیمت بسیار پایینتر شود.
وی گفت: تیم دیگر شرکت فناور در حال کار روی حوزه زیستفناوری و مهندسی زیستی است و شرکت ما روی «الیگوساکارید» شیر مادر کار میکند بهطوری که میکروارگانیسمها را طوری تغییر دادیم که «الیگوساکارید» تولید میکنند و فقط در شیر مادر وجود دارد.
مدیر شرکت فناور یادآور شد: با تولید ترکیبات میکروبی، آنها را ایزوله کرده و در فرمولاسیون شیر خشک مورد استفاده قرار میدهیم، در حقیقت این محصول شیرگاو را به شیر انسان شبیهتر کرده و این ترکیبات اثرات بیولوژیکی بسیار زیادی در نوزادان دارد و سیستم ایمنی نوزادان را تقویت میکند و به رشد نوزاد کمک میکند، درحالی که در شیر خشک ترکیب فوق را ندارد.
الماسی گفت: محصول تولید شده قابلیت صادرات دارد و نیازمند سرمایهگذاری بالاست و این محصول نمونه آزمایشگاهی دارد و دنبال سرمایهگذار هستیم تا آن رابه تولید انبوه برسانیم.
وی در پاسخ به سؤال دیگر که رویداد عصر امید تا چه اندازه میتواند ارتباط بین شرکتها، صنعت و دانشگاه را رشد داده و تقویت کند؟ عنوان کرد: این رویداد حرکت بسیار خوبی است، پیش از این با رویداد فوق آشنا نبودم، اما پیشینه آن نشان میدهد که رویداد عصر امید حلقه گمشده بین صنعت و دانشگاه و بسیار مؤثر است.
مدیر شرکت فناور افزود: نمایش محصولات در جذب سرمایهگذار بسیار مؤثر است و برای کسب و کارهای نوپا منشأ خیر و اثر خواهد بود تا اینگونه کسب و کارها رونق پیدا کنند.
انتهای پیام/