دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

درمان علائم آسم فقط با تزریق یک دارو

درمان علائم آسم فقط با تزریق یک دارو
یافته‌های یک تحقیق جدید نشان می‌دهد تزریق دارویی طی حمله‌های آسم و بیماری انسداد ریوی مزمن موثرتر از مصرف قرص‌های استروئیدی است و نیاز به درمان بیشتر را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد.
کد خبر : 943417

به گزارش آنا به نقل از فیز، حمله‌های آسم و بیماری انسداد ریوی مزمن (COPD) ممکن است مرگبار باشند. از سوی دیگر هر دو بیماری بسیار شایع هستند.

 نوعی از علائم که تزریق قادر به درمان آنهاست «تشدید ائوزینوفیلیک» نامیده می‌شود و شامل علائمی مانند خس خس سینه، سرفه و تنگی نفس به دلیل التهاب ناشی از مقدار بالای ائوزینفیلس (نوعی از سلول‌های قرمز خون) است. «تشدید ائوزینوفیلیک» ۳۰ درصد موارد عود کردن COPD و ۵۰ درصد حمله‌های آسم را دربر می‌گیرد. این موارد با پیشرفت بیماری افزایش می‌یابند و احتمالا به آسیب غیرقابل بازگشت در برخی موارد منجر می‌شوند.

 در ۵۰ سال اخیر درمان تشدید این نوع آسم تغییر چندانی نکرده و دارو‌های استروئیدی برای این مورد به کار می‌رود. استروئید‌هایی مانند prednisolone (از دسته کورتون ها) می‌تواند التهاب در ریه را کاهش دهد، اما عوارض جانبی شدیدی مانند دیابت و پوکی استخوان را در پی دارد. علاوه بر آن درمان مذکور برای بسیاری از بیماران کارآمد نیست و این افراد نیازمند دوز‌های بیشتر استروئید و بستری شدن در بیمارستان هستند، وگرنه طی ۹۰ روز فوت می‌کنند.

نتایج فاز دوم تحقیقات بالینی ABRA به رهبری پژوهشگران کالج لندن نشان داده یک دارویی که هم اکنون در شرایط اورژانس استفاده می‌شود را می‌توان برای کاهش نیاز به درمان بیشتر و بستری شدن در بیمارستان به کار برد.

بنرالیزوماب (Benralizumab) یک آنتی بادی مونوکلونال است که دسته خاصی از گلبول‌های سفید به نام ائوزینوفیل‌ها را هدف می‌گیرد تا التهاب ریه را کاهش دهد. هم ا کنون از این دارو برای درمان آسم شدید استفاده می‌شود. در تحقیق ABRA مشخص شد تزریق یک دوز از این دارو هنگام تشدید بیماری در مقایسه با قرص‌های استروئیدی بسیار تاثیرگذارتر است.

مولفان تحقیق افراد با ریسک بالای آسم یاحمله COPD را در ۳ گروه تقسیم کردند که یکی از آنها بنرالیزوماب را به شکل تزریقی وقرص‌های دارونما دریافت می‌کرد. گروه دوم تحت مراقبت‌های استاندارد (دریافت ۳۰ میلی گرم prednisolone به مدت ۵ روز) و ترزیق دارونما قرار گرفت. گروه سوم تزریق بنرالیزوماب همراه مراقبت‌های استاندارد را دریافت کرد.

پس از ۲۸ روز علائم سرفه، خس خس سینه و تنگی نفس در دریافت کنندگان بنرالیزوماب بهبود یافته بود. همچنین تعداد افرادی که این دارو طی ۹۰ روز روی آنها تاثیری نداشت، ۴ برابر کمتر از گروهی بودند که درمان استاندارد را دریافت کردند.

 درمان با تزریق بنرالیزوماب مدت طولانی تری تاثیرگذار بود و این به معنای آن بود که بیمار نیاز کمتری به مراجعه به پزشک یا بیمارستان داشت. همچنین کیفیت زندگی افراد مبتلا به آسم و COPD نیز بهبود یافت. 

این گزارش در نشریه Lancet Respiratory Medicine منتشر شده و وضعیت میلیون بیمار مبتلا به آسم و COPD را دگرگون خواهد کرد.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب