نقش تغذیه در جلوگیری از عوارض مهمان ناخوانده روزهای سرد
به گزارش خبرگزاری آنا؛ هرساله با ورود به فصلهای پاییز و زمستان علاوه طبیعت تصاو برای ما میسازد، اما متاسفانه آلودگیهوا نیز در این فصول بیشتر پدید میآید و خطراتی را برای انسانها مخصوصا شهر نشینان رقم میزند.
بسیاری از اجزای ذرات معلق و سنگین هوا تحریک کننده و زمینه ساز سرطان به خصوص سرطان ریه، بیماری های مزمن مانند آلرژی های دستگاه تنفسی، عفونت های تنفسی و بیماری های قلبی عروقی هستند که برای مقابله با این بیماریها تغذیه نقش بسزایی دارد.
متخصصین و کارشناسان تغذیه، بر ضرورت مصرف میوهها و سبزیها دارای آنتیاکسیدان شامل مرکبات و میوههای با رنگهای زرد، نارنجی و قرمز، موز، خرمالو، انار، کیوی و انواع فلفلهای سبز و نارنجی، تاکید دارند.
افزایش مصرف آب و مایعاتی همچون شیر کمچرب و ماهی به دلیل وجود ویتامین E و اُمگا ۳ به کاهش آثار و عوارض آلودگی هوا کمک میکند.
همچنین مصرف سبزیهایی مانند کاهو، هویج، گشنیز، جعفری، تره، کرفس، خُرفه، ریحان، کلم، گُلکلم، سبزی خوردن، پیازچه، سیر و لیموترش در روزهای آلوده ضروری است.
در روزهای آلودگی هوا وعدههای غذایی سبک جایگزین وعدههای غذایی سنگین شده و عموم افراد به ویژه سالمندان، غذاهای بخارپز و آبپز را در برنامه غذایی خود بگنجانند. علاوه بر اینکه سوپها و آشهایی مانند آش سبزیجات به دفع سموم ناشی از آلودگی هوا از بدن کمک میکنند.
انتهای پیام/