نقشه تغذیه کشور رونمایی میشود/ ارتباط مستقیم بیماریهای واگیر با تغذیه
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین فرشیدی معاون وزیر بهداشت در همایش روز جهانی ایمنی غذا با بیان اینکه تامین و سلامت دو مقوله اصلی در تقشه غذایی کشور هستند، اظهار کرد: اگر هر قسمت از زنجیره تولید تا مصرف مواد غذایی مختل شود، مردم آسیب بسیار زیادی میبینند.
وی افزود: ما باید بدانیم چه عادات غذایی را به خانوادهها و کودکانشان آموزش میدهیم که درآینده دچار بیماری نشوند.
فرشیدی یادآور شد: بسیاری از بیماریها به ویژه بیماریهای غیرواگیر و به خصوص سرطانها ارتباط مستقیمی با تعذیه دارند.
معاون وزیر بهداشت ادانه داد: ۸۰ درصد از مرگ و میرها در کشور متعلق بیماریهای واگیرهستند که در عوامل خطر آنها، تغذیه نقش بسیار زیادی دارد.
او تاکید کرد: یکی از عوامل نگرانی جهانی برای بیماریها افزایش نوشیدنیهای شیرین و قندی است. سهم مصرف قند از کل متوسط مصرف انرژی غذایی روزانه در منطقه بیشتر است.
فرشیدی ادامه داد: کودکان کمتر از دو سال به هیچ وجه نباید قند افزوده شده بخورند. دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت این است که افراد باید کمتر از ۱۰ درصد قند مصرف کنند.
فرشیدی یادآور شد: سال گذشته سند ملی امنیت غذایی تصویب و ابلاغ شد، همچنین برنامه نان کامل پیادهسازی و اجرای برنامه شیر مدرسه دوباره احیا شد. نقشه تغذیه کشور تدوین و در روزهای آینده رونمایی میشود.
وی افزود: ادغام برنامه مراقبت غذا و تغذیه در شبکه بهداشتی انجام و برنامه مکمل نیز گسترش پیدا کرده است.
انتهای پیام/