دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

طراحی نرم‌افزار اندازه‌گیری علائم حیاتی با چهره انسان توسط محققان کشور

طراحی نرم‌افزار اندازه‌گیری علائم حیاتی با چهره انسان توسط محققان کشور
متخصصان ایرانی با هدف تشخیص زودهنگام بیماری‌ها و اندازه‌گیری علائم حیاتی انسان، موفق به طراحی نرم‌افزار موبایلی اندازه‌گیری علائم حیاتی از طریق چهره انسان شدند.
کد خبر : 905351

زهرا روشن مدیر استارت‌آپی مستقر در کارخانه نوآوری آزادی و فعال در زمینه تجهیزات پزشکی مراقبت‌های اولیه و تشخیص زودهنگام بیماری‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره نرم‌افزار اندازه‌گیری علائم حیاتی انسان و تشخیص زودهنگام بیماری، توضیح داد: این نرم‌افزار درواقع یک اپلیکیشن موبایلی است که از طریق ضبط و ثبت تصاویر از چهره انسان، علائم حیاتی را اندازه‌گیری کرده و درصورت وجود احتمال بیماری، آن را به فرد اطلاع می‌دهد.

وی ادامه داد: این برنامه کاربردی یک برنامه جامع پزشکی برای خودمراقبتی در سطح جهانی است. اطلاعات عمومی مانند فشار خون، ضربان قلب، نبض و برخی موارد دیگر توسط این دستگاه قابل اندازه‌گیری است.

روشن درباره ضرورت طراحی چنین نرم‌افزای توضیح داد: در فرآیند‌های درمان و پزشکی، یک زمان طلایی برای هر بیمار وجود دارد، مسئله اینجاست که اگر علائم بیماری، به موقع توسط فرد به پزشک اطلاع‌رسانی شود، ریسک درمان و خطر نیز کم‌تر می‌شود.

نحوه اندازه‌گیری علائم و تشخیص زودهنگام

روشن با بیان اینکه در طراحی و پردازش اطلاعات این اپلیکیشن از فناوری هوش مصنوعی استفاده شده است، گفت: از آنجایی که این نرم‌افزار از طریق ضبط ویدئوی چهره انسان، اطلاعات را پردازش می‌کند، هوش مصنوعی در قسمت یادگیری عمیق یا Deep Learning، به‌کار رفته است. 

این فناور حوزه آی‌تی و مهندسی پزشکی، در همین خصوص ادامه داد: کاربر، بعد از نصب این اپلیکیشن با ضبط یک ویدئوی ۱۵ ثانیه‌ای و بارگذاری در نرم‌افزار، داده‌های لازم را با تحلیل سیگنال‌ها، به کاربر ارائه می‌کند. 

روشن درباره نحوه دانلود و تعداد کاربران این اپلیکیشن خود مراقبتی پزشکی توضیح داد: تعداد کاربران این برنامه، درحال حاضر بیش از۱۰۰ نفر بوده و برای عموم در دسترس است.

وی به علائمی که توسط این اپلیکیشن اندازه‌گیری می‌شود، اشاره کرد و گفت: ضربان قلب، نبض و فشار خون انسان توسط این اپ موبایلی قابل اندازه‌گیری است. 

روشن ادامه داد: این نرم‌افزار هنوز قادر به تشخیص نوع بیماری نیست و فقط علائم حیاتی را از تصویر صورت اندازه‌گیری می‌کند. اما یکی از مهم‌ترین گام‌های توسعه‌ای برای نرم‌افزار، امکان تشکیل یک پرونده پزشکی جامع برای بیمار است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب