«شیر و عسل» جایگزین شام برای خوابی آرام
مریم تقوی شیرازی در گفتوگوبا خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: شیر میتواند رطوبت مناسبی را در مغز ایجاد کند. بنابراین نوشیدن آن بهویژه وقتی گرم باکمی عسل یا مویز همراه باشد، میتواند در ایجاد خوابی آرام و رفع بیخوابی، افسردگی و فراموشی مؤثر باشد.
وی بابیان اینکه شیر و محصولات لبنی دارای تریپتوفان که پیش ساز تولید ملاتونین (هورمون تاریکی) و سروتونین است، بوده، افزود: نوشیدن شیر در طول روز، تولید ملاتونین در شب را تقویت میکند. همچنین افزودن کمی شیرینکننده به شیر نفوذ آن به سمت مغز برای اثربخشی بهتر را افزایش میدهد.
این متخصص طب ایرانی گفت: محصولات لبنی حاوی پروتئین، کازئین و وی پروتئین و ریز مغذی های متعددی از جمله منیزیوم و روی هستند که میتوانند در تولید تریپتوفان و ملاتونین و خواب بهتر مؤثر باشند.
تقوی شیرازی ادامه داد: همچنین فرآوردههای لبنی تخمیر شده مانند ماست، پنیر و کره حاوی پروبیوتیکها و پرهبیوتیکها هستند که با تنظیم فلورمیکروبی روده در ایجاد خواب خوب نقش دارند.
وی اظهار کرد: نوشیدن شیر به همراه سبک زندگی سالم مانند تحرک بدنی کافی و تغذیه با سبزیها، میوهها، غلات، حبوبات و ... مانند رژیم مدیترانهای میتواند بهویژه در سالمندان، خواب را بهبود داده و حافظه را تقویت کند.
این متخصص طب ایرانی توصیه کرد: مصرف شیر ترجیحاً بهصورت گرم یا فرنی به همراه کمی عسل یا شیره انگور یا تعدادی مویز بدون هسته و قدری بادام درختی خلالی یا پودر شده یا مغز تخم کدو نیمکوبیده و گلاب میتواند میان وعده یا شام مناسبی برای خواب آرام باشد.
وی بابیان اینکه نان و پنیر تازه را ترجیحاً بهجای صبح، عصرها یا غروب میل کنید، افزود: شیر تازه ترجیحاً کمچرب پروبیوتیک با گلبرگهای گل محمدی عصرانه مناسبی است.
انتهای پیام/