چرا مولتیویتامین بخوریم؟
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از دیسکاور مگزین، آیا مولتیویتامینها فایدهای هم دارند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که جذب مواد مغذی از راه مصرف روزانه مولتیویتامین به عوامل متعدد ازجمله کیفیت مکمل مصرفی، ابتلا به بیماری خاص و نوع ویتامین و مواد معدنی دریافتی بستگی دارد.
کمبود مواد مغذی
برای افرادی که کمبود مواد مغذی خاصی دارند، مولتیویتامینها می توانند در تأمین مجدد این مواد مفید باشند. آنها به ویژه برای افرادی که پرهیز غذایی و شرایط خاص دارند یا کسانی که در جذب مواد مغذی مشکل دارند، مفید هستند.
بهداشت عمومی و پیشگیری
شواهد مختلفی در مورد نقش مولتیویتامینها در پیشگیری از بیماریهای مزمن وجود دارد. نتیجه برخی از مطالعات حاکی از مفید بودن آنهاست، در حالی که برخی دیگر آنها را کماثر یا حتی بیاثر ارزیابی میکنند. برای اکثر افرادی که یک رژیم غذایی متعادل را دنبال میکنند، مصرف مولتیویتامینها ممکن است تغییر چشمگیری در روند سلامتشان ایجاد نکند.
آیا باید روزانه مولتیویتامین مصرف کنیم؟
تعدادی از بیماریها ناشی از کمبود مواد مغذیای هستند که این میتواند به دلیل مصرف کم این مواد و یا ناتوانی بدن در جذب آنها باشد.
یکی از شناختهشدهترین این بیماریها اسکوربوت است که از کمبود ویتامین C ناشی میشود. این بیماری میتواند باعث خونریزی زیرپوستی، عفونت، کمخونی، کندی بهبود زخم، اختلال خلقی و حتی مرگ شود.
سایر بیماریهای ناشی از کمبود مواد مغذی عبارتند از راشیتیسم که درنتیجه کمبود ویتامین D به وجود میآید، پلاگرا (کمبود B-3) و بریبری (کمبود B-1). با این حال، این بیماریها در جامعه مدرن به دلیل در دسترس بودن غذاهای سالم نسبتاً کم هستند؛ اگرچه هنوز موارد نادری از راشیتیسم در کودکان مبتلا به سوءتغذیه گزارش میشود.
مولتیویتامینها برای چه افرادی مفید هستند؟
اگر باردار هستید، به دلیل خطر کمبود مواد مغذی بهویژه اسید فولیک، باید مولتیویتامین مصرف کنید. کمبود اسید فولیک میتواند موجب آنسفالیت یا التهاب مغز در نوزادان شود. اگر هم به فرزندتان شیر می دهید، باید به مصرف مولتیویتامینهای دوران بارداری ادامه دهید؛ زیرا در نتیجه فرایند شیردهی، مقداری از مواد مغذی بدن را به نوزاد منتقل میکنید.
افراد مسنتر هم ممکن است پرهیز غذایی داشته باشند یا داروهایی مصرف کنند که میتواند بر جذب برخی مواد مغذی تأثیرگذار باشد. به همین دلیل، به آنها توصیه میشود که مولتیویتامین مصرف کنند. افراد مبتلا به بیماری سلیاک (حساسیت به گلوتن) هم ممکن است در جذب برخی مواد مغذی مشکل داشته باشند. این درباره افراد معتاد به مصرف الکل هم صدق میکند که جذب ویتامینهای B و C در آنها پایین میآید.
آیا باید مولتیویتامین مصرف کنم؟
به طور کلی، اگر به یک رژیم غذایی سالم متعهد هستید لزوماً نیازی به مکمل مولتیویتامین ندارید. با این حال، در بسیاری از موارد، مصرف آن بیضرر است. اگر هم باردار هستید یا به باردار شدن فکر می کنید، مصرف یک مولتیویتامین خوب در دوران بارداری ضروری است.
آیا مولتیویتامین برای پیشگیری از بیماری خوب است؟
تحقیقات نشان داده است که مصرف مولتیویتامین تأثیری بر کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی، سرطان و زوال عقل ندارد و نباید از آن به عنوان میانبری برای سلامتی استفاده کرد.مولتیویتامین جایگزین مناسبی برای یک رژیم غذایی سالم که سرشار از میوه و سبزیجات تازه، حبوبات، غلات کامل و ماهی است، تلقی نمیشود.
انتهای پیام/