طرز تهیه شیرینی حاجی بادام یزدی
به گزارش خبرگزاری آنا، شیرینیها و سوغات در کشور ما ایران زمین در هر منطقه و شهری دارای اهمیت خاص خودش است و در هر نقطه از کشورمان مردم بومی آن منطقه برای اعیاد و مراسم تدارکات خاصی میبینند.
برخی شیرینی مخصوص میپزند و برخی غذای مخصوص بار میگذارد. یکی از این شهرها که سوغات و شیرینیهای مخصوص به خود زیاد دارد یزد است و یکی از این شیرینیهای خوشمزه که در این استان سرو میشود و شیرینی حاجی بادام است. اما کمی بیشتر از این شیرینی بدانید و با طرز پخت آن نیز آشنا شوید.
معرفی حاجی بادام
همانطور که گفتیم حاجی بادام نوعی نوعی شیرینی تو خالی، سبک و راحت الحلقوم محلی متعلق به برخی شهرهای مرکزی ایران مثل یزد و نایین است.
این شیرینی به دلیل وجود جوز و آرد نخودچی ارزش خوراکی بالایی دارد زیرا، جوز به دلیل دارا بودن آلکالوئیدهای خاص تسکین دهندهٔ دردهای مفصلی و روماتیسمی است.
حاجی بادام این شیرینی سوغات یزد، با توجه به کوچک بودن و نقلی بودنش خاطرخواهان بسیاری دارد.
جالب است بدانید که این شیرینی خوشمزه در شهر کاشان نیز پخته میود، اما بسیاری تاریخچه آن را متعلق به یزد میدانند و حاج خلیفه که در یزد به شیرینی پزی مشغول بود و شهرت بسیاری داشت.
براساس داستانهای موجود روزی حاج خلیفه به حج میرود و در آن زمان سفرهای حج ۶ ماه طول میکشید. وی مقدار زیادی شیرینی با خود میبرند از جمله بادامی که نوعی شیرینی مخصوص خود حاج خلیفه بود پس از اینکه وی از سفر بازگشت هنوز چند دانه بادامی داخل جیب وی مانده بود که مردم وقتی میبینند وی را حاجی بادام صدا میکنند و از این رو به این اسم شهرت پیدا میکند.
میتوان به راحتی این شیرینی را در منزل تهیه کرد و در کنار چای و بجای قند میل کرد.
اما چطور این شیرینی را در منزل تهیه کنیم؟
مواد لازم برای تهیه شیرینی حاجی بادام برای ۱۰ نفر
- پورد بادام:۱۵۰ گرم
- پودر قند:۲۰۰ گرم
- آرد نخود چی: ۸۰ گرم
- آرد:۱ قاشق غذا خوری
- هل:۱ قاشق چای خوری
- جوز هندی:۱ قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر:۱ قاشق چای خوری
- زرده تخم مرغ:۵ عدد
مراحل تهیه شیرینی حاجی بادام
ابتدا زردههای تخم مرغ را جدا کنید و داخل کاسه همزن ریخته و پودر قند را به همراه هل و جوزهندی به مدت ۳ الی ۶ دقیقه با دور تند هم بزنید تا زردهها از حالت لختگی خارج و کمی حجیم شود.
حالا آرد نخودچی و پودر بادام را به مواد اضافه کنید، که البته باید آنها را با همراه بیکینگ پودر مخلوط کنید به این شکل که بادامها را داخل غذاساز یا آسیاب ریخته و پودر کنید و آرد نخودچی و پودر بادام را قاشق قاشق اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید و تا جایی این کار را ادامه دهید تا خمیر حاجی بادام جمع شود و کمی با نوک انگشت ورز دهید تا منسجم شود.
توجه داشته باشید که در حین این کارها باید فر را با دمای ۱۹۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه گرم کرده باشید و کف سینی فر را کاغذ روغنی بیاندازید و کمی چرب کنی تا شیرینی پس از سرد شدن به آن نچسبد.
پس از همه این اقدامات مواد شیرینی را داخل قیف بریزید و و با ماسور ساده شکل بزنید یا حتی میتوانید از حاجی بادامیها برداشته و با دست فرم دهید و داخل سینی فر بگذارید.
توجه داشته باشید که شیرینی حاجی بادام را بمدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در دمای ۱۶۰ درجه فر قرار دهید و تا آنها را در فر نگه دارید تا زمانی که به شیرینیها دست میزنیم مرطوب نباشد و بعد آنها را از فر خارج کنید و ۵ دقیقه بعد که از داغی افتاد از کاغذ روغنی جدا کرده و در نهایت نوش جان کنید.
نکاتی کلیدی برای تهیه شیرینی حاجی بادام
در صورتی که قصد اضافه کردن زعفران به این شیرینی را داشتی باید آن را در مرحله اول با مواد مخلوط کنید.
شما میتوانید به دلخواه زنجبیل نیز اضافه کنید.
حتما مواد را با ترازو وزن کنید تا به نتیجه خوبی برسید.
توجه داشته باشید که پودر قند و بادام را حتما الک کنید، زیرا در نرمی و لطافت شیرینیها موثر است؛ و در نهایت اینکه، استفاده از بادام درختی تازه و مرغوب میتواند کیفیت شیرینی حاجی بادام را بالا برد.
- بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه دو شیرینی مخصوص افراد دیابتی
- خوردن یک تکه شکلات اضافی خطر سکته مغزی را افزایش میدهد
- چگونه شیرین شکری بدون فر آماده کنیم؟
- چگونه نان خامه ای بدون فر درست کنیم؟
- طرز تهیه گوشفیل(مناسب برای افطار)
انتهای پیام/