
نان خامه ای یکی از شیرینی های پر طرفدار ما ایرانی هاست که در دسته بندی شیرینی های تر قرار می گیرد و به دلیل شباهتی که به نارنجک دارد به شیرینی نارنجکی هم معروف است. در مطلب زیر طرز تهیه آسان این شیرینی در منزل را آموزش می دهیم:
مواد لازم:
آرد/۱ پیمانه
آّب/۱ پیمانه
تخم مرغ/۴ عدد
کره/۵۰ گرم
نمک/ یک قاشق چایخوری
شکر/۱ قاشق غذاخوری
وانیل/ یک چهارم قاشق مرباخوری
بیکینگ پودر/ ۱ قاشق چایخوری
خامه صبحانه فرم گرفته/ ۵۰۰ گرم
1_در قابلمه ای آب، کره، شکر و کمی روغن مایع بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهیدتا کره آب شود و به قل قل کردن بیافتد.
2_وقتی که کره به جوش آمد، آرد را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا کمی طلایی رنگ شود.
3_خمیر نان خامهای نباید زیاد روی حرارت باشد پس خمیر را از روی حرارت بردارید و آن را در یک بشقاب ریخته و با کفگیر بازکنید تا خنک شود.
4_در یک ظرف چهار عدد تخم مرغ را شکسته و خوب هم بزنید.
نکته: تخم مرغ هایی که استفاده می کنید باید در دمای اتاق کمی گرم شده باشند و سردی یخچال نداشته باشند.
5_تخم مرغ ها را در چهار مرحله به مایه ی خمیری که سرد شده اضافه کنید و در حین اضافه کردن هم بزنید تا یکدست شوند، سپس وانیل و بکینگ پودر را به آن اضافه کنید.
6_خمیر آماده شده را در قیف ماسور بریزید.
7_در داخل یک قابلمه بزرگ، یک سه پایه ی مخصوص مایکروفر یا یک قابلمه کوچک بگذارید.
8_محیط قابلمه باید مثل محیط فرگرم باشد به همین دلیل ۲۰ الی ۲۵ دقیقه قابلمه خالی را روی شعله متوسط گاز بگذارید و درب آن را کامل ببندید تا داخل آن حسابی گرم شود.
9_کف یک سینی که در قابلمه جا می شود با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیر نان خامه ای را با قیف به صورت شکوفه ای قالب بزنید.
نکته: فاصله ی بین نان خامه ای ها کم نباشد چون نان خامه ای پف می کند.
10_بعد از ۲۰ الی ۲۵ دقیقه که قابلمه گرم شده است، قالب شکوفه های نان را داخل قابلمه و روی سه پایه یا قابلمه کوچکتر بگذارید.
11_شعله گاز در ابتدا به مدت 15 دقیقه حرارت متوسط و سپس به مدت۲۰ الی ۲۵ دقیقه با حرارت ملایم باشد تا شیرینی ها طلایی رنگ شوند.
نکته: در حین پخت شیرینی ها درب قابلمه را باز نکنید چون پف آن می خوابد.
12_بعد از پخت شیرینی ها و خارج کردن آن ها از قابلمه، سریع ته شیرینی ها را سوراخ کنید یا کمی برش دهید و بگذارید سرد شوند.
13_خامه صبحانه را در یک ظرف هم بزنید تا سفت شود.
14_خامه را با قیف ماسوره در شکوفه های نان خامه ای که سرد شده اند بریزید سپس به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید.
1_از قالب نسوز استفاده کنید و ته آن را کاغذ روغنی بگذارید.
2_برای درست کردن نان خامهای از ماسوره گرد ساده بزرگ (ماسوره آچاری) استفاده کنید.
3_ برجستگی خمیر روی شکوفه ها رابا نوک انگشت خیس صاف کنید تا در اثر حرارت نسوزد.
4_ برای خمیری نشدن نان خامه ای بعد از پخت آن را با خلال دندان سوراخ کنید تا بخار داخل آن خارج شود.
5_ می توانید روی نان خامه ای را با شکلات آب شده تزئین کنید.
انتهای پیام/