دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 فروردين 1402 - 11:00
دانستنی‌های گردشگری

معرفی انواع شیرینی‌های محلی شهر تبریز

معرفی انواع شیرینی‌های محلی شهر تبریز
اگر به شهر تبریز سفر کرده باشید قطعا به لیست بلند بالایی از شیرینی‌ها و نان‌ها و دیگر خوراکی‌های خوشمزه این شهر برخواهید که قصد داریم چند نمونه از آن‌ها را معرفی کنیم.
کد خبر : 836714

تبریز از جمله شهر‌های دوست داشتی و قدیمی ایران زمین است که زادگاه بزرگانی، چون شمس، شهریار، خاقانی، ستارخان و باقرخان است بسیاری از پادشاهان قاجار ارادت خاصی به این شهر داشتند و بنوعی یکی از هسته‌های اصلی بسیاری از رویداد‌های مهم تاریخی کشورمان محسوب می‌شود.

اماکن گرشگردی بسیاری در این شهر وجود دارد و در صنایع دستی که می‌توان از این شهر به سوغات آورد می‌توان از شیرینی‌های این خطه از این ایران زمین نیز بهره برد.

با این تفاسیر اگر به شهر تبریز سفر کرده باشید قطعا به لیست بلند بالایی از شیرینی‌ها و نان‌ها و دیگر خوراکی‌های خوشمزه این شهر برخواهید خورد از جمله؛ رشته خطایی، فرابیه، باقلوا، لوز، شکلات تسبیحی گرفته تا نوقا، شیرینی کنجدی و باسلوق.

اما در ادامه به معرفی این شیرینی‌های خوشمزه خواهیم پرداخت.

معرفی انواع شیرینی‌های محلی استان تبریز

شیرینی قرابیه

شیرینی قرابیه یکی از خوشمزه‌ترین انواع شیرینی‌های تبریز محسوب می‌شود که به جرات می‌توان گفت طعم اصیل قرابیه را تنها در تبریز می‌توانید بچشید.

بادام درختی خام ترکیب اصلی این شیرینی است و مردم تبریز برای تهیه قرابیه بادام پوست گرفته را به صورت پوره در می‌آورند و سپس با سفیده تخم مرغ و شکر و وانیل ترکیب می‌کنند و در نهایت ترکیب آماده شده را به صورت شیرینی‌هایی با قطر حدودا ۵ سانت با تزئین پودر پسته به فر می‌سپارند تا قرابیه‌های آماده شود.

رشته ختایی تبریز

رشته ختایی از جمله معروف‌ترین شیرینی‌های تبریز محسوب می‌شود و شباهت زیادی با کادایف ترکیه دارد که با پنیر تهیه می‌شود.

رشته ختایی از ترکیب رشته ختایی خشک، ادویه معطر همچون هل و دارچین و زنجبیل، گردو و پسته و شربت گلاب برای میزبانی‌ها آماده می‌شود و حتی از مغز گردو یا پسته همراه با ادویه معطر بر روی رشته‌هایی که در ظرف پهنی قرار داده‌اند اضافه و در فر پخته می‌شود.

شیرینی لطیفه

تبریزی‌ها برای تهیه شیرینی معروف خود که همان شیرینی لطیفه از آرد و نشاسته ذرت و شکر و تخم مرغ خمیری کمک می‌گیرند و سپس آن را به صورت شیرینی‌های گرد و کوچک داخل فر می‌پزند و پس از آن بین هر دو شیرینی مقداری خامه قرار می‌دهند تا در نهایت لطیفه‌های نرم و شیرین و خوشمزه آماده شود.

لوز تبریز

لوز تبریز از جمله دسر‌های معروف تبریزی است که می‌توانید آن را همراه با غذا میل کنید. لوز زعفرانی تبریز را می‌توان نوعی شیرینی یا حلوا در نظر گرفت که برای تهیه آن از بادام خام آسیاب شده استفاده می‌شود، به این صورت که پودر بادام درختی با شکر و آب و زعفران ترکیب می‌شود و پس از آن خمیر را در سینی پهن می‌کنند، به صورت لوزی برش می‌زنند و با پودر پسته تزئین می‌کنند.

باقلوا تبریز

باقلوا از دیگر شیرینی‌های تبریز است و دارای انواع مختلفی است، اما به طور کلی برای تهیه آن از لایه‌های نازک خمیر، پودر پسته یا گردو و شربت استفاده می‌کنند.

شکلات تسبیحی

بطور معمول در شیرینی فروشی‌های تبریز یافت می‌شد، شکلات‌هایی دو رنگ که مانند دانه‌های تسبیح به دنبال هم قرار گرفته‌اند.

در واقع شکلات تسبیحی یکی دیگر از شیرینی‌های تبریزی است که به دلیل شکل خاصی که دارد طرفداران بسیاری را برای خود یافته است.
نکته مهم درباره این شیرینی این است که ترکیب شکلات تسبیحی تفاوت چندانی با شکلات‌های دیگر ندارد و با توجه به این موضوع طعمش نیز مانند سایر انواع شکلات است، در واقع شکلات تسبیحی گاهی به شکل ساده تهیه می‌شود و گاهی هم درون آن ترکیبات مختلف مثل کاکائو یا پودر پسته قرار می‌دهند.

معرفی انواع شیرینی‌های محلی استان تبریز

سجوق مراغه

احتمالا شیرینی‌هایی را که شبیه سجوق باشد را در شهر‌های مختلف ایران زمین و یا حتی کشور‌های دیگر نظیر ترکیه و گرجستان دیده باشید، در حقیقت می‌توان گفت تنوع بسیاری در طرز تهیه سجوق وجود دارد، از انواع شناخته شده سجوق می‌توان به باسلوق و چورچخلا گرجستان اشاره کرد.

سجوق مراغه از ترکیب نشاسته و شکر و پودر نارگیل و انواع دیگر آن نیز با استفاده از آب انگور و مغز گردو یا فندق تهیه می‌شود.

اریس

اریس، شیرینی قدیمی تبریزی‌ها کمی به مسقطی شیراز شبیه است و مردم تبریز برای تهیه آن از ترکیب شیر و شکر و کره و گلاب استفاده می‌کنند. این شیرینی خوشمزه می‌تواند طعم‌های مختلفی مثل زعفرانی، شکلاتی و شیری داشته باشد و به این ترتیب رنگ آن نیز متفاوت باشد.

شیرینی کنجدی

سوهان یا شیرینی کنجدی از دیگر شیرینی‌های تبریزی است که بطور معمول با چای میل می‌شود و تبریزی‌ها برای تهیه آن شکر را با قراردادن بر روی حرارت به کارامل تبدیل می‌کنند و سپس به آن مقدار زیادی کنجد اضافه می‌کنند.

پس از آن مخلوط کارامل و کنجد را در ظرف یا قالبی می‌ریزند تا خنک شود و در نهایت به قطعات کوچکتر تقسیم می‌شود.

باسلوق

باسلوق شیرینی نارگیلی معمولا تا به امروز کام بسیاری از ما را شیرین کرده است و باسلوق‌های معروف تبریزی با استفاده از نشاسته، گلاب و شکر تهیه می‌شود و مایع آماده شده پس از پخته و سپس سردشدن آغشته به پودر نارگیل و سپس با مغز گردو تزئین می‌شود.

ایشلی کوکه

ایشلی کوکه یکی از انواع نان‌های تبریز محسوب می‌شود که طعم و بویی بسیار دلپذیر دارد و در بین گردشگران این شهر هم بسیار محبوب است.

مردم تبریز برای تهیه نان ایشلی کوکه ابتدا خمیری با استفاده از آرد و تخم مرغ و ماست و کره و شیر تهیه می‌کنند و پس از آن خمیر آماده شده را در اندازه‌های کوچک با استفاده از ترکیب زنجبیل و زردچوبه و کره پر می‌کنند و در نهایت درون فر می‌گذارند تا پخته شود.

نان زنجبیلی

نان و شیرینی‌های زنجبیلی در نقاط مختلف ایران به اشکال مختلف تهیه می‌شود، اما نان زنجبیلی تبریز یکی از خوشمزه‌ترین انواع نان زنجبیلی در ایران محسوب می‌شود که مردم تبریز برای تهیه آن از آرد، شیر، ماست، تخم مرغ، شکر، زعفران و زنجبیل خمیری استفاده می‌کنند و بر روی خمیر آماده شده با استفاده از مهر‌های مخصوص گل انداخته می‌شود و سپس در فر قرار می‌گیرد تا پخته شود.

حلوا بزرک

حلوا بزرک از گیاهی به نام بزرک تهیه می‌شود و تبریزی‌ها عقیده دارند که این گیاه بسیار مقوی و پرخاصیت است و برای درمان بیماری‌ها و مشکلات مختلف از جمله پوکی استخوان، بهبود آرتروز، رفع عطش بدن، تقویت عمومی بدن و درمان شب اداری کودکان بسیار مفید است.

توجه داشته باشید که برای تهیه حلوا بزرک این گیاه باید ابتدا به خوبی از سنگ‌ریزه‌ها پاک و شسته شود و این مرحله پرزحمت بطور معمول سبب می‌شود تا حلوا بزرک نیز ارزش زیادی برای مردم تبریز داشته باشد.

درواقع بزرک پاک شده سپس بر روی حرارت قرار داده می‌شود و در نهایت نیز به آن شیره انگور یا دوشاب اضافه می‌کنند.

معرفی انواع شیرینی‌های محلی استان تبریز

چوروتمه

آبنبات‌های مکعبی قهوه‌ای رنگ و نرمی را که شاید در بازار‌های تبریز دیده باشید چوروتمه نام دارد.

شیرینی چای مراغه

شیرینی چای مراغه یا قند پنیری یا همان شکر پنیر خودمان در واقع نوعی نقل یا شیرینی است که در انواع طعم‌ها مثل هل و گل محمدی و ... تهیه می‌شود و مردم تبریز نیز عادت دارد که همراه با چای از این شیرینی استفاده کنند.

مربای گل سرخ

مردم تبریز در فصل بهار و با بازشدن گل‌های محمدی نوعی مربا خوش‌عطر و طعم و رنگ با این گل تهیه می‌کنند که مانند بسیاری دیگر از خوراکی‌های تبریز زبانزد همه مسافران این شهر است.

معرفی انواع شیرینی‌های محلی استان تبریز

شیرینی پیچ انگشتی

پیچ انگشتی یکی دیگر از معروف‌ترین شیرینی‌های تبریز است که برخی آن را به اسم شیرینی پفکی هم می‌شناسند، البته شاید این شیرینی با قرابیه هم اشتباه گرفته شود و دلیل آن هم این است که ظاهرش کمی شبیه به قرابیه است، اما ترکیبات آن با قرابیه کاملا متفاوت است. 
 

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب