دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 اسفند 1401 - 11:35
در گفت‌و‌گو با آنا مطرح شد؛

پژوهش‌ و فناوری‌های آشپزی به سفره مردم می‌رسد؟

پژوهش‌ و فناوری‌های آشپزی به سفره مردم می‌رسد؟
سرپرست دانشگاه آزاد شهرقدس عنوان کرد: اگرچه تا رسیدن به نقطه مطلوب در صنعت غذا و خوراک‌دارو‌ها فاصله داریم؛ اما پژوهش‌ها و فناوری‌های آشپزی باید به سفره مردم برسد.
کد خبر : 832935

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از شهرقدس، نخستین جشنواره سراسری مهارت آشپزی با رویکرد خوراک دارو‌ها و انتخاب پایان‌نامه و رساله‌های کاربردی با رویکرد برنامه علمی صنعت و تجارت با همکاری معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، معاونت‌های پژوهشی و فناوری، فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، سرای نوآوری برج قریب و مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد‌های شهر قدس، ملارد و صفادشت در تالار همایش‌های فرهنگ و هنر باغ ملی شهرستان قدس برگزار شد.

این رویداد با هدف توجه به غذا دارو‌ها و کاربرد‌های خوراک داروها، غذا‌های ایرانی و غیرایرانی با توانمندی‌های عظیم دانشگاه و دانشجویان رشته صنایع غذایی، تغدیه و شهروندان و در راستای تحقق سند تحول و تعالی در زمینه مهارت‌آموزی و راه‌اندازی مدرسه عالی و دانشگاه حل مسئله و پیاده‌سازی نظام موضوعات «صنعت و تجارت» برگزار شد.

از ویژگی‌های بارز این جشنواره دو موضوع مصرف غذای سالم و استفاده از غذا‌هایی که جنبه خوراک دارویی داشته و می‌تواند نقش مهمی در سلامت افراد جامعه داشته باشد، بود.

پژوهش‌ها و فناوری‌های آشپزی را به سفره مردم خواهیم رساند

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد‌های شهرقدس، ملارد و صفادشت و رئیس دبیرخانه نخستین جشنواره سراسری مهارت آشپزی در حاشیه این جشنواره به خبرنگار آنا گفت: این جشنواره در دو محور انتخاب بهترین آشپزان که خوراک دارو طبخ کرده باشند و انتخاب رساله و پایان‌نامه‌های برتر در صنعت غذای سالم برگزار شد.

**۹۰ درصد درآمد‌ها در کشورهای پیشرفته صرف پیشگیری از بیماری‌ می‌شود

عبدالله قاسمی پیربلوطی عنوان کرد: این جشنواره نخستین فعالیت مدرسه عالی مهارت آشپزی با رویکرد خوراک دارو‌ها و غذا‌های سالم و نقطه شروع برای صنعت غذادارو بوده که از مهم‌ترین نیاز‌های جامعه است، چه بسیار هستند کسانی که با حقوق و مزایای بسیار بالایی در زمینه مهارت سرآشپزی فعالیت می‌کنند، اگرچه تا رسیدن به نقطه مطلوب در صنعت غذا و خوراک دارو‌ها فاصله زیادی داریم، اما تلاش داریم این پژوهش‌ها و فناوری‌ها را به سفره مردم برسانیم.

وی تبیین کرد: درصورتی که در صنایع غذایی و سبک زندگی مردم جامعه همت لازم را داشته باشیم می‌توانیم به نقطه مطلوب مصرف غذادارو برسیم و باید در مدرسه عالی مهارت آشپزی به دانشجویان و دانش‌آموزان حداقل یک مهارت مهم و موردنیاز جامعه را بیاموزیم، اگرچه به طور مستقیم بر سلامت و بهداشت جامعه نیز مؤثر خواهد بود.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد‌های شهرقدس، ملارد و صفادشت و رئیس دبیرخانه نخستین جشنواره سراسری مهارت آشپزی تأکید کرد: در سه سال گذشته سلسله تفاهم‌نامه‌های کاربردی با شرکت‌های مختلف داروسازی و صنایع غذایی منعقد شده که کمک زیادی در دانشگاه مهارت‌محور و حل مسئله خواهد داشت.

پژوهش‌ و فناوری‌های آشپزی به سفره مردم می‌رسد؟

قاسمی پیربلوطی اضافه کرد: در بسیاری از کشور‌های پیشرفته ۹۰ درصد درآمد‌ها صرف پیشگیری از بیماری‌ها و ۱۰ درصد صرف بیماری می‌شود؛ در حالی که متأسفانه در کشور ما برعکس است، داروخانه‌های زیادی در شهر‌ها و محله‌های شهری به فور دیده می‌شود و این دارو‌ها برای مصارف بیماران مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ بنابراین یکی از مباحث بسیار مهم امنیت و بهداشت مواد غذایی است.

وی درباره ترکیبات غذادارو و ادغام دو کلمه غذا و دارو چنین توضیح داد: در بخش نظام موضوعات و اجرای برنامه علمی ابتدا «صنعت و تجارت» مرکز تحقیقات گیاهان دارویی را در واحد شهرقدس داریم، دوم دانشکده موضوعی غذا‌های فراسودمند و سوم مدرسه عالی مهارت آشپزی، شتاب‌دهنده گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی سما که دکتر طهرانچی بسیار دقیق و مجدانه پیگیر اچنین مباحث مهم در دانشگاه است.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد‌های شهرقدس، ملارد و صفادشت و رئیس دبیرخانه نخستین جشنواره سراسری مهارت آشپزی تشریح کرد: یکی از بهترین فرصت‌های مطالعاتی در بخش فرآورده‌های غذایی فراسودمند بوده که علاوه بر خواص تغذیه‌ای دارای خواص سلامت محور نیز هست.

**استفاده از مشتقات گیاهان دارویی در تولید فرآورد‌های غذایی فراسودمند

قاسمی پیربلوطی مطرح کرد: استفاده از مشتقات گیاهان دارویی در تولید فرآورد‌های غذایی فراسودمند در سلامت دستگاه گوارش، سلامت قلب و عروق، سیستم ایمنی بدن، غنی‌سازی مواد معدنی، تأمین ویتامین‌های موردنیاز بدن، سلامت استخوانی، کاهش کلسترول، افزایش کلسیم، افزایش فیبر بدن تأثیر بسزایی دارد.

پژوهش‌ها و فناوری‌های آشپزی را به سفره مردم خواهیم رساند

وی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی شهرقدس یکی از واحد‌ها و بستر‌های بسیار خوب بوده که به دلیل وجود استادان مجرب و دانشجویان موفق توانسته برندسازی خوبی انجام دهد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد‌های شهرقدس، ملارد و صفادشت و رئیس دبیرخانه نخستین جشنواره سراسری مهارت آشپزی درباره انعقاد تفاهم‌نامه با شرکت لبنی دامداران، پویا پروتئین، شرکت داروسازی باریج اسانس، فدراسیون غذا و سایر شرکت‌های صنایع غذایی و داروسازی مطالبی را بیان کرد.

قاسمی پیربلوطی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس با درجه جامع (سطح ویژه) در چند سال اخیر به‌دلیل شرایط جغرافیایی و وجود زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی با مأموریت رفع مشکلات جامعه در بخش صنعت و تجارت، مهارت‌افزایی، کارآفرینی و ایجاد کسب‌وکار‌های جدید با توجه به ظرفیت بالای علمی از مهم‌ترین واحد‌های توانمند به عنوان قطب علمی صنعت و تجارت در غرب استان تهران است.

به گزارش آنا، در آیین پایانی جشنواره مهارت آشپزی با رویکرد خوراک دارو‌ها و غذای سالم، هیئت داوران به برگزیدگان جشنواره با اهدای تندیس، لوح سپاس، پرداخت کارت هدیه و جوائز اعتباری نفیس از سوی دانشگاه و حامیان جشنواره نظیر فدراسیون صنایع غذایی کشور و شرکت دامدارن از رتبه‌های اول تا سوم در دو بخش مهارت آشپزی و رساله و پایان‌نامه‌های کاربردی در محور‌های غذا‌های سنتی و مدرن، نوشیدنی و دمنوش‌های گیاهی و نان و کیک و شیرینی و شکلات در این جشنواره تجلیل شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب