برنامه وزارت علوم برای نمایه شدن نشریات به زبان فارسی اعلام شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت علوم، محسن شریفی با اشاره به سیاستهای کلی وزارت علوم درباره نشریات علمی اظهار کرد: ارتقاء کیفی نشریات، رعایت استاندارها و شاخصهای بینالمللی در امور نشریات و همینطور کمک به نشریات برای حضور در نمایههای بینالمللی به زبانهای فارسی و غیرفارسی از جمله انگلیسی از جمله سیاستهای مهم در خصوص نشریات علمی است.
مدیرکل سیاستگذاری امور پژوهشی وزارت علوم افزود: یکی از برنامههای وزارت علوم این است که به گونهای برنامهریزی کنیم که نشریات علمی به ویژه نشریات علوم انسانی به زبان فارسی در نمایههای بینالمللی حضور پیدا کنند.
حمایت وزارت علوم از نشریات نمایه شده دو برابر میشود
شریفی با اشاره به حمایت مالی وزارت علوم از نشریاتی که در نمایههای بینالمللی قرار میگیرند، گفت: سال گذشته نشریاتی که در نمایههای بینالمللی قرار گفتند، ۷ تا ۱۰ میلیون تومان بلاعوض اختصاص یافت و بنا داریم امسال در صورت تامین اعتبار این مبلغ حداقل ۲ برابر شود.
وی ادامه داد: در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ آییننامه دریافت هزینه مقاله از نویسنده در وزارت علوم تدوین و ابلاغ شد و این موضوع بسیار اهمیت دارد که نشریات آن را رعایت کنند و خارج از چهارچوب تعیین شده، وجهی از نویسنده دریافت نکنند و اگر این اقدام صورت بگیرد تخلف بوده و ممکن است منجر به لغو اعتبار نشریه شود. نشریات موظف هستند مفاد این آییننامه را در سایت مجله خود به اطلاع نویسندگان برسانند.
بالای ۶۰ درصد مقالات در نشریات علمی در حوزه علوم انسانی است
مدیر کل سیاستگذاری امور پژوهشی وزارت علوم با اعلام اینکه بخش عمدهای از نشریات وزارت علوم مربوط به حوزه علوم انسانی است، خاطرنشان کرد: با توجه به گستره رشتههای علوم انسانی، بالای ۶۰ درصد مقالات در نشریات علمی وزارت علوم در حوزه علوم انسانی است و ما تاکید بیشتری بر ارتقاء کیفیت و حضور نشریات در نمایههای بینالمللی به زبان فارسی داریم، در این صورت زبان فارسی را هم در سطح بینالمللی مطرح کردهایم.
وبینار ارزیابی و رتبه بندی سال ۱۴۰۰ نشریات علمی برگزار میشود
شریفی در ادامه همچنین از برگزاری وبینار ارزیابی و رتبهبندی سال ۱۴۰۰ نشریات علمی با تاکید بر رویکردها و برنامهها در سال جدید خبر داد و گفت: این برنامه فردا چهارشنبه با حضور مدیران مسئول و سردبیران نشریات وزارت علوم با همکاری کمیسیون نشریات علمی وزارت علوم و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به صورت مجازی برگزار میشود.
مدیرکل سیاستگذاری امور پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: این وبینار سال گذشته هم در آبانماه برگزار شد و حدود ۶۰۰ شرکتکننده داشت و امسال پیشبینی میشود حدود هزار نفر در این وبینار حضور یابند.
وی هدف از برگزاری این وبینار را کمک به ارتقاء کیفی نشریات علمی عنوان کرد و گفت: در نظام جدید نشریات تاکید ما بر ارزیابی و رتبه بندی سالیانه است و هر سال نشریات یکبار مورد ارزیابی قرار میگیرند، ارزیابی سال ۹۹ اعلام شد و ارزیابی سال ۱۴۰۰ را پیش رو داریم. در این جلسه گزارشی از وضعیت رتبهبندی سال ۹۹ و برنامهها و سیاستهای وزارت علوم برای ارزیابی سال ۱۴۰۰ نشریات را اعلام خواهیم کرد.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/