کمبود بودجه، فرار مغزها را تسریع میکند

محمدرضا هرمزینژاد مدیر امور پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف در گفتوگو با آنا، با اشاره به بودجه لازم برای به ثمرنشاندن تحقیقات پژوهشی، اظهار کرد: این مسئله بستگی به نوع پژوهش دارد.
وی با بیان اینکه از بودجه عمومی میزان خیلی ناچیزی به پژوهشگران برای پیشبرد پایان نامهها و رسالهها اختصاص مییابد؛ تاکید کرد: گاهی تا چند صد برابر خرج پژوهش درجه یک میشود، اما دانشگاهها چنین پولی را برای حمایتها ندارند.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به مهاجرت نخبگان بر اثر بی توجهی به حمایت از فعالیت پژوهشگران، گفت: برخی از افرادی که مهاجرت کردهاند، میگویند که اگر زیرساختها فراهم بود، در کشور میماندند، اما زمانی که باید با تجهیزات اغلب قدیمی بدون زیرساختهای کافی فعالیت کنند تصمیم به مهاجرت میگیرند یا سطح کیفی پژوهشهای آنها کاهش مییابد؛ چرا که دستگاهها در صورت خرابی به علت تحریمها با هزینههای ۱۰ برابری رو به رو خواهند شد که بروز این اتفاقات ناگوار باعث صدمات طولانی مدت شده و دانشگاهها را فقیر کرده است.
هرمزی نژاد گفت: دانشگاه صنعتی شریف تلاش کرده است تا با جذب منابع از محیط بیرون دانشگاه بتواند سطح پژوهش را در حد استاندارد نگهدارد. یعنی، لطمهای که معمولا به دانشگاههای درجه یک وارد میشود به دلیل اینکه دارای فرهیختگان قویتر هستند بیشتر در معرض آسیب قرار خواهند گرفت.
مدیرامور پژوهشی دانشگاه شریف بیان کرد: دانشگاههای پیشرو و فعالتر بیشتر تحت تاثیر کمبود بودجه قرار میگیرند.
انتهای پیام/