۰۱/ ارديبهشت /۱۴۰۴

شروع دیرتر مدارس راهکاری علمی برای بهبود خواب و یادگیری دانش‌آموزان

شروع دیرتر مدارس راهکاری علمی برای بهبود خواب و یادگیری دانش‌آموزان
نتایج یک پژوهش علمی نشان می‌دهد تغییر ساعت شروع مدارس به ۸:۳۰ صبح می‌تواند تا ۴۳ دقیقه به خواب شبانه دانش‌آموزان اضافه کند و تأثیر مثبتی بر سلامت و عملکرد تحصیلی آنها داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری آنا، بر اساس مطالعه‌ای که توسط پژوهشگران دانشگاه مینه‌سوتا انجام شده و در ژورنال تخصصی JAMA Pediatrics منتشر شده است، شروع دیرتر کلاس‌های درس می‌تواند راهکار مؤثری برای حل مشکل کم‌خوابی دانش‌آموزان باشد.

این تحقیق که به مدت دو سال و بر روی ۴۵۵ دانش‌آموز دبیرستانی انجام شده، نشان می‌دهد تغییر ساعت شروع مدارس از ۷:۳۰ به ۸:۳۰ صبح منجر به افزایش متوسط ۴۳ دقیقه‌ای خواب شبانه دانش‌آموزان شده است. نکته جالب اینکه این تغییر در ساعت شروع مدارس، تأثیری بر زمان خوابیدن دانش‌آموزان نداشته است.

اریکا چنگ، متخصص اطفال و یکی از پژوهشگران این مطالعه، در این باره می‌گوید: ریتم طبیعی بدن نوجوانان به گونه‌ای است که دیرتر به خواب می‌روند و نیاز به خواب بیشتری دارند. سیستم‌های آموزشی باید خود را با این نیاز بیولوژیک هماهنگ کنند.

مزایای شروع دیرتر مدارس اعم از افزایش مدت و کیفیت خواب دانش‌آموزان، بهبود عملکرد تحصیلی و تمرکز در کلاس‌درس، کاهش مشکلات رفتاری و سلامت روان و کاهش نیاز به خواب جبرانی در روز‌های تعطیل است.

چالش‌های پیش رو به بازنگری در برنامه‌های فوق‌برنامه و فعالیت‌های ورزشی، هماهنگی با ساعت کاری والدین و تغییر در سیستم حمل و نقل مدارس نیاز دارد.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

کارشناسان آموزشی معتقدند با وجود چالش‌های موجود، شروع دیرتر مدارس می‌تواند راهکاری کم‌هزینه، اما بسیار مؤثر برای ارتقای سلامت و کیفیت یادگیری نوجوانان باشد. این تغییر ساده می‌تواند تأثیرات مثبت بلندمدتی بر سلامت جسمی و روانی دانش‌آموزان داشته باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر