چگونگی بازگشایی دانشگاه آزاد اسلامی/ حفظ سلامت دانشجویان مهمترین اولویت است
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ از زمانی که ویروس کرونا بر جهان و ایران سایه انداخته شکل بسیاری از امور ازجمله آموزش عالی تغییر کرده است. از آن زمان تاکنون همواره گوشها و چشمها منتظر این خبر است که چه وقت فعالیتهای حضوری از سر گرفته میشود؟ اتفاقاً هماکنون با تسریع واکسیناسیون در کشور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بهعنوان متولی دانشگاههای کشور اعلام میکند که آموزش حضوری دانشجویان در دستور کار قرار میگیرد. به گفته محمدعلی زلفیگل؛ بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا مقرر شده دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی از ۱۵ مهرماه و مقطع کارشناسی از ۱۵ آبانماه بهصورت حضوری در کلاسهای درس فعالیت داشته باشند.
اما بر اساس اعلام علی خاکی صدیق، معاون آموزش وزارت علوم؛ «به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی تأکید کردیم باید از ۱۵ آبانماه برنامههای خود را برای شروع حضوری کلاسها انجام بدهند، اما اینگونه نیست که تمام دانشگاهها ملزم به آموزش حضوری از ۱۵ آبانماه باشند؛ صرفاً دانشگاههایی که میتوانند پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند باید سازوکارهای آموزش حضوری خود را اعلام کنند.»
بازگشایی دانشگاه آزاد اسلامی با اعلام رسمی ستاد ملی مقابله با کرونا صورت میگیرد
حال از آنجایی که دانشگاه آزاد اسلامی یکی از زیرنظامهای مهم آموزشی در کشور است زمان و نحوه بازگشایی برای دانشجویان این دانشگاه از اهمیت ویژهای برخوردار است. به گفته احمد حیدری، سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی؛ «وقتی که کرونا در کشور شروع شد دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا تعطیل شد، اکنون نیز همان ستاد مقابله با کرونا باید درباره بازگشایی تصمیمگیری کند.»
وی ادامه میدهد: «یکی از کمیتههای تخصصی ستاد مبارزه با کرونا کمیته آموزش عالی است که درباره مسائل مربوط به دانشگاهها و محدودیتها اعلام نظر میکند و ستاد مبارزه با کرونا بر اساس نظرات کارشناسی این کمیته موارد مورد نیاز را مصوب میکند. بنابراین در موضوع بازگشایی دانشگاه نیز باید این کمیته تصمیم بگیرد و ستاد مبارزه با کرونا رسماً آن را ابلاغ کند تا قابلیت اجرایی داشته باشد.»
به گفته سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی؛ «هر زمانی که ستاد مبارزه با کرونا بهعنوان مرجع رسمی ابلاغ کرد که دانشگاهها باز شوند، دانشگاه آزاد اسلامی نیز آموزش حضوری را از سر میگیرد.»
دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز کرونا را قابل پیشبینی نمیداند و میگوید: «ما قصد داریم در دانشگاه آزاد اسلامی بین ۸ تا ۱۲ هفته از ترم را آموزش مجازی ارائه دهیم و همچنین آماده میشویم که از ۱۵ آبان یا اول آذر بخشی از آموزش را حتماً بهصورت حضوری ارائه دهیم. کلاسهای عملی نیز در مناطق سفید تا آبی و مناطق مجاز آمادهسازی شده است و باید آزمایشگاهها با رعایت پروتکلهای بهداشتی فعالیت کنند. در مناطق قرمز و نارنجی نیز تمهیداتی در نظر گرفته شده است.»
وی شرط حضور دانشجویان در دانشگاه را منوط به ارائۀ کارت واکسن عنوان میکند و میگوید: «در مرحلهای هستیم که بتوانیم آموزش را بهصورت حضوری آغاز کنیم و برای دانشجویان پزشکی نیز کلاسها بهصورت حضوری برگزار میشود. چراکه واکسیناسیون آنها زودتر انجام شد و قصد داریم فضای دانشگاه در آینده با یک برنامهریزی نظاممند، فضایی داشته باشد که چند جلسه از کلاسها حضوری باشد و امتحانات حتماً حضوری برگزار شود.»
بیشتر بخوانید:
بازگشایی دانشگاه آزاد اسلامی با اعلام رسمی ستاد ملی مقابله با کرونا صورت میگیرد
برای پیشرفت به تحول نیازمندیم/ دانشگاههای کشور باید تحولآفرین باشند
ضرورت استمرار آموزشهای الکترونیکی/ پیشنهاد تشکیل کارگروه بحران برای رفع چالشهای آموزش حضوری
حفظ سلامت دانشجویان مسئله مهم دانشگاه
در این میان دانشجویان نگران سلامتی خود هستند و معتقدند که اگر بهیکباره دانشگاهها بازگشایی شوند موج جدیدی از شیوع ویروس کرونا را شاهد خواهیم بود. به گفته حیدری، سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی؛ «سلامت دانشجویان در اولویت است ولی باید این نکته را مدنظر داشت که اگر ستاد کرونا تصمیم بگیرد که دانشگاهها باز شوند، حتماً دستورالعملهای لازم را در نظر خواهد گرفت و دانشگاه آزاد اسلامی خود را ملزم میداند که جزء به جزء این دستورالعمل را اجرایی کنند.»
دکتر طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این زمینه معتقد است: «نباید بگوییم کرونا در حال تمام شدن است و یک رجعت ساده داشته باشیم. بلکه باید توجه کنیم که اگر این بازگشایی با تمهیدات لازم نباشد، حادثهآفرین خواهد بود. این تمهیدات فقط شامل سلفسرویس و خوابگاهها نیست بلکه درک مفاهیم جدید است.»
ادامه آموزش مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی
حال بسیاری از دانشجویان میپرسند که با حضوری شدن آموزش آیا پرونده آموزش مجازی بسته خواهد شد. بر اساس اعلام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه؛ «آموزش مجازی بهعنوان مکمل آموزش حضوری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.»
پیش از این براساس اعلام معاون علوم انسانی و هنر و معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی در دستورالعمل اجرایی نحوه برگزاری کلاسهای درس رشتههای غیرپزشکی سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱؛ کلاسهای دروس نظری حداقل ۱۲ هفته بهصورت مجازی و حداکثر ۴ هفته بهصورت حضوری با رعایت پروتکلهای بهداشتی و با توجه به وضعیت منطقه از نظر میزان شیوع ویروس کرونا برگزار میشود.
به گفته حیدری، سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه نیز؛ «آموزش در دوران پساکرونا با دوران کرونا متفاوت است و حتماً دانشگاه آزاد اسلامی از ظرفیت آموزش مجازی استفاده خواهد کرد.»
انتهای پیام/۴۰۴۰/پ
انتهای پیام/